wijzigingen overzicht zorgverzekering 2021

  • 14 November 2020
  • 3 reacties
  • 327 Bekeken

Bij het verschijnen van de nieuwe polisvoorwaarden ben ik vooral geïnteresseerd in de wijzigingen. Het valt mij op dat de zorgverzekeraars enkel ‘standaard’ wijzigingen overzichten verschaffen, namelijk een opsomming van de wettelijke wijzigingen. De wettelijke wijzigingen heb ik inmiddels al lang in de krant kunnen lezen en zijn voor elke zorgverzekeraar gelijk. Ik wil echter de wijzigingen weten die de zorgverzekeraar zelf heeft aangebracht: bijvoorbeeld in de voorwaarden voor beëindiging, in de voorwaarden voor zorg in het buitenland, etc. Dit kunnen verslechteringen zijn en daarvan behoort de verzekerde op de hoogte te worden gesteld, zodat op juiste gronden  beslist kan worden of de verzekering wordt voortgezet. Wie weet welke verplichting de zorgverzekeraar heeft? Zijn er zorgverzekeraars die zo’n overzicht netjes leveren aan elke verzekerde? Dan heb ik de neiging direct daarheen over te stappen, omdat ik dat essentieel vind.


3 reacties

Reputatie 7
Badge +8

Met maar liefst 3 nieuwe topics omtrent de zorgverzekering heeft u al een aardige aanvulling gegeven. Verder zijn er organisaties als independer e.d. die, al dan niet op aanvraag, verdere informatie verstrekken. Ook de gezamenlijke verzekeringen hebben zo'n vraagbaak. Zie AFM Wegwijs, maar ook de eigen bond, de Avro-Tros, het AD enz.

@lara100 (k geef u weinig hoop. Een van mijn kinderen, ooit lid van het Jong Oranje Rugby team, moest zich in Frankrijk laten behandelen voor een botbreuk. De rugbybond bleek daarvoor niet verzekerd. Ik ook niet, maar God zij dank bleken de kosten mee te vallen (wie gaat er in EU-verband nou ooit eens aandacht aan dat verschil in kosten  besteden?).

Intussen, kun je in het publieke omroepprogramma "Hij is een zij” wel zien hoe het geld voor de basisverzekering bij voorkeur wordt besteed. Het wegsnijden van de complete aangezichtshuid, het wegbeitelen van mannelijke botstructuren in het gezicht en het vervolgens weer aanbrengen van de gezichtshuid over het gewenste vrouwelijke uiterlijk..Het valt allemaal onder de basisverzekeriig  en  wij worden geacht het daarmee volledig eens te zijn. 

Badge +1

het zijn toch de ouderen die het geld opslokken? comazuipen, lachgas inhaleren, alcohol- en drugsmisbruik óók in de auto, phonegebruik op de fiets, gevaarlijke pedelacs, 't ombouwen van lichamen, vervette lijven na 't afvallen corrigeren, borstprotheses voor de mooi en nu weer weghalen, sportblessures, ongevallen op vakantie door onverantwoord gedrag, al die afkickprogramma's en noem maar op............... allemaal ouderen! en dan nog al die mensen die vanuit 't buitenland hierheen komen en zich ook nog eens gratis laten helpen middels valse papieren en op paspoorten van familie. ik heb jarenlang veel te veel premie betaald uit solidariteit (terwijl ik daardoor onder bijstandsniveau heb moeten leven. maar dat is nu toch echt voorbij)! ik wil de financiële consequenties betreffende de ONverantwoordelijkheid van anderen niet meer dragen en ga 'n tandje terug met mijn aanvullende verzekeringen, maar wèl bij dezelfde verzekeraar. scheelt me 30eu, want nu al tegen de 250eu wordt me echt te gek! en dan zeker ook nog als oudje niet eens meer naar 't ziekenhuis mogen vanwege de overvloed aan covid??? verspreid door ONwillige mensen................. 

Reageer