Zorgverzekering: Geen vergoeding zittend ziekenvervoer meer

  • 17 juni 2021
  • 2 reacties
  • 63 Bekeken

Reputatie 4
Badge +6

Er zit een grote onrechtvaardigheid in het vergoedingensysteem zittend ziekenvervoer.

Mensen die een gespecialiseerd ziekenhuis om de hoek hebben, bijv. een hartcentrum, hoeven geen hoge kosten te maken wanneer vervoer daarnaartoe nodig is. Woon je er daarentegen ver vandaan dan vergoedt mijn verzekeraar ONVZ sinds dit jaar de kosten niet meer. Ik ben aanvullend verzekerd (tegen een torenhoge premie) maar die vergoeding is er uitgehaald.

Het rijtje van 7 vergoedingen die er nog wel zijn via de basisverzekering gelden niet voor hartpatiënten die niet alleen kunnen reizen. Voor belastingaftrek geldt een hoge drempel.

Ik wil langs deze weg de Consumentenbond vragen dit aan te kaarten in hun netwerk. ONVZ was/ is een partner in de collectiviteitsactie van de CB, omdat het een goede verzekeraar was. Was. Dat is met ingang van dit jaar in een klap niet meer het geval. Hun aanvullende pakketten zijn volledig uitgekleed terwijl de toch al hoge premies hetzelfde zijn gebleven.

Het wordt dus steeds interessanter die pakketten te beëindigen.


2 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Tja , de aanvullende verzekeringen zijn de winstmaker voor verzekeraars wordt gezegd . Dat zou dus betekenen dat we daar gemiddeld genomen ( veel ) teveel voor betalen . Beter goed bekijken of die aanvullingen wel nut hebben . Velen zullen terugkijkend denk ik zien , dat de betaalde premie niet in verhouding staat tot de vergoede zorg . Beter zelf een stroppenpotje maken in de meeste gevallen . Wel letten op persoonlijke omstandigheden en toekomstverwachtingen .

Het ziekenhuissysteem in NL raakt steeds meer gespecialiseerd. Dat betekent dat het ziekenhuis “ om de hoek” ofwel verdwijnt, of niet alle specialismen aanbiedt. Hierdoor moet bijna iedereen langer en verder reizen , met de daarbij behorende kosten voor benzine en parkeergeld of de kosten voor een taxi. het ministerie van volksgezondheid stimuleert de concentratie van ziekenhuizen, maar vergeet dat de gemiddelde Nederlander deze hoge kosten niet kan betalen. Ik vind ook dat hiervoor een oplossing moet komen!

Reageer