Beantwoord

abz tencel pocketveermatras kangoeroe

  • 4 February 2021
  • 1 reactie
  • 120 Bekeken

Goedendag,

Onlangs hebben wij voor onze eerste baby een ABZ tencel pocketveermatras Kangoeroe aangeschaft bij Babydump. Ik zie hier echter een niet al te goede testresultaat. Zo bestaat de kans op verstikkingsgevaar na 2 jaar door inzakking, doordat het hoofdje blijkbaar dusdanig ver weg kan zakken in het matras. Wel staat er dat deze voldoet aan het veilig slapen advies. Dit lijkt mij tegenstrijdig? En dan mijn vraag: is dit matras voldoende veilig om mijn baby op te laten slapen? Ik ben lid geworden van de Consumentenbond voor informatie maar mis nog veel toelichting voor mijn gevoel.

icon

Beste antwoord door Imke 5 February 2021, 13:52

Bekijk origineel

1 reactie

Badge +8

Beste @Gebruiker1612465908, dank voor je vraag! Ik heb even navraag gedaan bij onze expert en zij laat het volgende weten:

‘Deze test maakt deel uit van de Europese Veiligheidsnorm. Een matrasje dat voor alle tests slaagt, voldoet dus aan de Veiligheidsnorm. Als een matrasje zakt voor een van de tests, voldoet hij dus niet (volledig) aan de norm. Het betekent echter niet dat dit meteen een ‘onveilig’ matrasje is. Als we echte veiligheidsrisico’s vinden, krijgt het matrasje een dikke onvoldoende of wordt Afrader, en dan vermelden we dat expliciet in de testinformatie.

Nu geven we alleen aan dat dit matrasje is gezakt voor dit testonderdeel. Dat betekent niet dat het matrasje onveilig is, maar dat het minder goed bestand is tegen langdurig, intensief gebruik. Met het verhaal over hoe ver het hoofd in het matrasje zakt, geven we aan waarom deze test deel uitmaakt van de Veiligheidsnorm.

De Veilig Slapen-adviezen hebben niets te maken met de Veiligheidsnorm. De adviezen geven een aantal vuistregels voor hoe je gevaren voor je baby tijdens het slapen zoveel mogelijk beperkt. Lees meer op https://www.consumentenbond.nl/babymatras/wiegendood. Wij checken of de fabrikant van het matrasje geen adviezen of informatie geeft die tegen de Veilig Slapen-adviezen in gaan, en waardoor je je baby dus juist extra risico’s laat lopen. Zo vinden wij het kwalijk als fabrikanten over hun product beweren dat je baby er veilig op de buik op kan slapen.’

Reageer