Consumentenbond.nl

Autostoeltje nodig? Wij helpen je kiezen!

  • 4 februari 2019
  • 5 reacties
  • 2568 Bekeken

Reputatie 1
Badge +2
Is er een kindje op komst of heb je kinderen kleiner dan 135 cm? Dan ben je in Nederland verplicht om hen in een passend autostoeltje te vervoeren. Maar welk autostoeltje is nu geschikt voor jouw kind?
Autostoeltjes heb je in allerlei soorten en maten. Het verschil tussen een babystoeltje en kinderstoel is je misschien bekend. Maar heb je ook nagedacht over:

  • Wel of geen meegroeistoel?
  • Wel of geen gordelbevestiging?
  • Wel of geen Isofix-onderstel?
  • Harnasje of opvangtafel?
  • Je kindje langer dan verplicht achteruitkijkend vervoeren?
En weet je eigenlijk wel wanneer je moet overstappen naar een volgend autostoeltje?
Om jou te helpen in deze wirwar aan mogelijkheden is er nu een keuzehulp autostoeltjes op onze website. Aan de hand van een paar vragen geven wij jou inzicht in bovenstaande opties én een shortlist van passende autostoeltjes voor jouw kind.

Wat vind jij belangrijk aan een autostoeltje?


5 reacties

Reputatie 3
Badge +5

:point_right:  Vandaag hebben we onze nieuwste autostoeltjes test gepubliceerd. We testen ieder half jaar autostoeltjes voor baby's, peuters en grote kinderen op veiligheid en gebruiksgemak. Zo kunnen we jou een betrouwbaar advies geven voor het beste autostoeltje voor jouw kind.

Benieuwd naar de resultaten? Lees hier meer.

Ik zie dat Britax Roemer als enige autostoeltjes heeft met een tussenbeenstuk zodat kindjes niet teveel onderuit kunnen zakken en onder door de gordel heen kunnen glijden. Ik zie hierover niets terug in de testresultaten. Is dit niet meegenomen? Ik wil graag weten of zo'n tussenbeenstuk (waar de gordel ook nog mooi onderdoor gaat) veiliger is. Alvast bedankt!

Badge +8

Beste @N. Tel, dank voor je vraag en welkom op de Community!
Ik neem aan dat je vraag over de Römer Kidfix III  gaat? Ik heb je vraag voorgelegd aan onze expert, hij geeft het volgende aan: “Andere Kidfix varianten hebben deze voorziening niet. Voor de veiligheid maakt het niet veel uit. In de botsproeven presteren ze met en zonder goed, Het (gevaarlijke) zogenoemde ‘submarining effect’ blijft achterwege. Bij submarining schiet het kind onder de heupgordel door en loop je grote risico’s op inwendig letsel.

Dus de toegevoegde waarde van de extra bevestiging tussen de benen is voor veiligheid beperkt. Het kan wel een rol spelen om het kind goed op z’n plek te houden, maar daar staat tegenover dat het in de praktijk niet vaak gebruikt wordt omdat het wat omslachtig is.”

Badge

Is er ergens een overzicht van Isofix stoeltjes MET top tether en dus zonder steunpoot?

Badge +8

Is er ergens een overzicht van Isofix stoeltjes MET top tether en dus zonder steunpoot?

Hi @Questa, ik heb even navraag voor je gedaan bij onze expert. Helaas hebben wij geen handig overzicht van dit soort autostoeltjes. Wel kun je dit in de productomschrijvingen terugvinden als je ‘Isofix’-stoeltjes hebt geselecteerd. Stoeltjes met een losse basis hebben sowieso geen top tether.

Reageer