Consumentenbond.nl
Sneller internet en extra zenderpakketten? |

Vergelijk alles-in-1 providers en stap over. Tijdelijk €10 retour

Alles-in-1 icoon

Borstkolven en aanschaf kolfapparaat

  • 10 december 2018
  • 5 reacties
  • 1117 Bekeken

Wie hebben hier ervaringen met borstkolven? Wat is de beste keuze een handkolf of borstkolf. Zelf werk ik in een tandartspraktijk en krijg ik iedere dag pauze voor het kolven, maar wil niet al te lang bezig zijn. Zag hier http://kolfapparaat.nl/ een film van Medela dat ziet er wel makkelijk uit, maar ze zijn ook een stuk duurder.

5 reacties

Reputatie 7
Wij hebben er indertijd een electrische gehuurd bij de thuiszorg. Die beviel goed en kon na twee maanden weer terug.
Badge +6
Hi @mw.van Laun, op onze website kun je ook nog wat handige informatie vinden over verschillende kolfapparaten. Hoop dat je hier iets aan hebt! 🙂
Wij hadden de Medela Swing. Een enkele elektrische kolf. Prima voor een paar keer per week. Dat is deze: https://www.voedingsaccessoires.nl/product/de-medela-swing/.

Maar wil je echt meer en sneller kolven dan is een dubbele kolf een aanrader. Echter wel duurder.

Mijn advies is om te wachten tot je zeker weet te de borstvoeding op gang komt. En bedenk dan goed hoelang je borstvoeding gaat geven.

Je kunt er ook altijd nog 1 huren. Maar je dient dan wel zelf een kolfsetje te kopen.
Een handkolf is echt voor incidenteel gebruik.
Ik vond het eerst ook erg lastig om een keuze te maken, want niet alleen het soort kolf (handmatig / elektrsch / enkel / dubbel) is van belang, maar ook de maat van het borstschild! Ik heb toen een Kolfconsult gedaan bij een lactatiekundige bij mij in de buurt. Hier kon ik meerdere kolven proberen!
Ik merkte duidelijk verschil, met de ene kolf had ik meer opbrengst dan met de andere en sommige voelen ook veel minder prettig aan dan andere.
Ik zelf heb nu een Horigen Chicture, voor mij een top ding (gebruik 'm bijna dagelijks)
Reputatie 7
Badge +7
Goede tip, @Biancaa! Bedankt. 🙂

Reageer