Consumentenbond.nl

Laat jij je kind inenten met de (uitgebreide) prik tegen meningokokken?


Reputatie 1
  • Consumentenbond team
  • 3 reacties
Kinderen van 14 maanden krijgen vanaf mei 2018 een uitgebreidere inenting tegen de meningokokkenziekte. Reden is dat een nieuwe variant van de gevaarlijke meningokokkenbacterie sinds 2015 steeds vaker opduikt. Om een uitbraak van de ziekte te voorkomen krijgt je kind van 14 maanden een prik die niet alleen beschermt tegen meningokokken C, maar ook tegen de types A, W en Y. In oktober krijgen ook kinderen rond 14 jaar een uitnodiging voor deze vaccinatie.

De meningokok is een besmettelijke bacterie en is vooral voor kinderen gevaarlijk. Kinderen kunnen er ernstig ziek van worden en hersenvliesontsteking, een longontsteking of bloedvergiftiging krijgen. Inenting tegen meningokokkenziekte zit al in het Rijksvaccinatieprogramma. Met 14 maanden krijgt je kind namelijk al een inenting tegen meningokokken type C. Dezelfde prik wordt nu uitgebreid.

Om besmetting op grotere schaal te voorkomen en omdat meningokokken ook voor oudere kinderen gevaarlijk is, ontvangen kinderen rond 14 jaar komende herfst een uitnodiging voor een inenting tegen meningokokken type A, C, W en Y.

Wat ga jij doen? Laat jij je kinderen inenten? Praat mee!

1 reactie

Reputatie 6
Ja, als mijn kinderen uitgenodigd worden zullen wij zeker deelnemen.

Reageer