Beantwoord

Normering / kwaliteitseisen kinderwagens

  • 4 April 2019
  • 3 reacties
  • 757 Bekeken

Aan welke normering en kwaliteitseisen moet een kinderwagen in Nederland voldoen?
icon

Beste antwoord door Noëlle van der Weel 16 April 2019, 11:58

Bekijk origineel

3 reacties

Badge +8
Hi @FlorisB, dank voor je vraag en welkom op de Community!

Wellicht is deze pagina over hoe wij Kinderwagens testen wel interessant voor je. Hier staat ook uitleg over de veiligheidsnorm.
Hi Imke, thanks! Klopt het dat de norm uit dit artikel gedateerd is? Als ik het goed begrijp, is dit niet wettelijk vastgelegd? Fijne dag.
Reputatie 2
Badge +4
Goed opgemerkt: EN 1888:2012 is zeer recent vervangen door EN 1888:2019. Deze vernieuwing is zo recent dat we hem nog niet hebben overgenomen in ons testprogramma.

Maar dat betekent niet dat veiligheidstests die volgens de voorgaande norm werden getest ineens geen waarde meer hebben. De voorgaande versie van de norm blijft grotendeels intact, maar is op details geüpdatet. Een wagen die voldoet aan de eisen van EN 1888:2012 zal echt niet onveilig zijn. Andersom zal een wagen die niet door de 2012-tests komt, ook niet slagen voor de vernieuwde versie.

Daar komt bij dat wij meewegen in onze oordelen voor de veiligheidsaspecten hoe groot de kans op ernstig letsel is als een wagen niet door een bepaalde test komt. Die kans zal ook niet vergroten of verkleinen als er een nieuwere norm van kracht wordt.

Overigens is het niet verplicht dat kinderwagens aan de veiligheidsnorm voldoen. Maar als de productinformatie vermeldt dat hij wel aan de norm voldoet, zullen we het wel extra zwaar aanrekenen als uit onze test blijkt dat dit niet zo is.

Reageer