Consumentenbond.nl

Uitslag babymatrasjes: geen rekening houden met hoeslaken?

  • 1 juli 2018
  • 1 reactie
  • 513 Bekeken

Even een huis-tuin-en-keuken-vraag: het is natuurlijk super goed dat de matrassen test voor baby matrassen is vernieuwd, maar het punt ‘of de baby zelf bij de vulling van het matras kan’ is wel een beetje een rare: wie gaat er nou op het kale matras slapen? Daar zijn toch hoeslakens voor? En aangezien die om het hele matras heen zitten inclusief de zijkanten, is het ‘bij de vulling kunnen’ toch wel heeeeeel erg lastig?
(Zou voor dit punt niet beter een leeftijdsindicatie moeten gelden? Mijn ventje van 2 kan elk soort rits van een matras wel open maken, maar tot een jaar of 1 is dat risico een stuk lager...)

1 reactie

Reputatie 2
Badge +4
Wij vonden dit inderdaad ook wat vergezocht. Daarom hebben we de matrasjes hier in ons oude testprogramma ook niet op getest. Maar zoals te lezen is op de pagina 'Hoe wij babymatrassen testen' hebben we met ingang van dit jaar de nieuwe Europese veiligheidsnorm EN 16890:2017 opgenomen in het testprogramma van de Test Babymatrasjes. We testen dus bij alle babymatrasjes of ze aan de eisen van de norm voldoen. Dat het kindje niet bij de vulling mag komen is een onderdeel van de norm, en dus ook van onze test.

Reageer