Ziek kind in het buitenland: ben jij goed voorbereid?

  • 10 July 2019
  • 4 reacties
  • 844 Bekeken

Badge +8
  • Community Manager
  • 2085 reacties
De vakantieperiode is begonnen, veel gezinnen met kinderen gaan op reis naar het buitenland. Helaas kan het dan ook wel eens gebeuren dat je kind ziek wordt. Erg vervelend, maar met deze checklist ben je goed voorbereid.

Wat zijn jouw ervaringen met een ziek kind in het buitenland en heb je nog aanvullende tips?


4 reacties

Reputatie 7
Gelukkig hebben we nooit iets ernstigers meegemaakt dan een beet van horzels en muggen, de EHBO set en gewone verbanddoos hebben heel wat reizen achter de rug, hij werd ieder jaar nagekeken, oude meuk eruit, aangevuld. Het was altijd voor niets, op wat pleisters na en een keer hulp aan een buurkindje op een camping. Het is in de meeste landen verplicht een verbanddoos zichtbaar bij je te hebben maar daar zit niet alles in wat je misschien ooit nodig kunt hebben.
Reputatie 1
Badge +1
Toch kom je er niet altijd met een (goedgevulde) EHBO-doos (opa had er zelfs 2 bij zich). Toen we 11 jaar geleden met het hele gezin (grootouders, ouders en kleinkinderen (van 2 gezinnen) naar een 10-persoons chalet in de Zwitserse Alpen vertrokken, kwam 1 kind aan met een forse hoofdpijn en een zware misselijkheid, die ook na 3 dagen niet overging. Van alles uit de EHBO-doos geprobeerd maar niets hielp. Een Zwitserse huisarts gaf als uitsluitsel: hoogteziekte. Tja: het chalet stond tegen de helling van de Walliser bergen op ca. 1900 meter hoogte, maar niemand had er last van behalve dit kind. Waren we in het dal, dan ging de hoofdpijn en misselijkheid voor een groot deel over, maar gingen we naar 'huis' (dus naar het chalet) dan begon de ellende weer. Als ze in bed lag, kon ze door de openstaande deuren nog wat genieten van het uitzicht op de besneeuwde bergen aan de overkant..Helaas was er geen medicijn tegen en hebben we de narigheid wat verzacht door de excursies wat aan te passen, maar als je in de bergen bent, kun je niet veel anders. Het kleinkind heeft helaas weinig plezierige herinneringen aan dit familiefeest (dat was georganiseerd t.g.v. het 40-jarig huwelijk van de grootouders).
Badge +8
@F.H. Vos Ai, wat sneu! Bij hoogteziekte heeft een EHBO-doos inderdaad geen zin.😖 Wel een bijzondere ervaring en mooie gelegenheid om zo met z'n allen in de bergen te zijn!
Reputatie 1
Badge +1
Imke, dankjewel. Het was zeker een bijzondere ervaring, ook al omdat de kinderen (lees: de moeders van de kleinkinderen) hun kinderjaren weer konden herbeleven (wij, de grootouders, hebben destijds met hen prachtige tochten in het Wallis gemaakt) en nu op hun beurt aan hún kinderen de prachtige natuur van het Wallis konden laten zien (voor het zieke kind in beperkte mate natuurlijk). Die andere kleinkinderen hebben geweldig genoten en koesteren ook nu na meer dan 10 jaar hun herinneringen aan een fantastisch verblijf in Zwitserland. En dat was precies wat ik als grootvader beoogde!
Freek Vos.

Reageer