Beantwoord

2 monitoren (dual screen) op een laptop, maar slechts 1 HDMI-aansluiting

  • 4 April 2018
  • 9 reacties
  • 116153 Bekeken

Reputatie 6
Badge +6
  • Consumentenbond team
  • 634 reacties
Hi allen,Ben al eventjes aan het googelen, maar kan nog niet echt een sluitend antwoord vinden. Dus ik dacht, laat ik het gewoon aan onze communityleden vragen 😉. Expertise zat hier...😉Ik heb thuis een laptop aangesloten op een 27 inch monitor (HDMI). Nu wil graag met dubbele schermen gaan werken, maar ik heb op mijn laptop slechts 1 HDMI-aansluiting. Ik weet dat je USB adapters kan kopen met een HDMI-aanlsluiting, HDMI-Hubs en ook nog eens splitters.Als ik het zo lees, dan lijkt het dat ik een USB->HDMI-adapter moet kopen. 1 monitor rechtstreeks aansluiten op mijn laptop en dan 1 via de adapter. Klopt dit, denken jullie? Zo ja, heb je dan geen verlies in resolutie/kwaliteit als je het via een USB-poort laat lopen?
icon

Beste antwoord door TijsZonderH 4 April 2018, 14:45

Bekijk origineel

9 reacties

Reputatie 6
Badge +5
ik heb volgende les maar:

https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1698709Lees en leer
Het is maar net welke laptop je hebt. Zelf heb ik een laptop van Dell (Latitude E) en die via een docking naast het interne scherm nog twee externe schermen aansturen. Maar collega's met een andere Dell kunnen dan geen intern scherm meer gebruiken. Dat betreft een type met het vorige type dockingstation wat tweedehands voor weinig geld verkrijgbaar is. Tegenwoordig heb je dockings met een USB-C (of 3) aansluiting. Als je laptop daarvoor geschikt is is het de vraag of de docking dat aan kan.

Met allerlei splitters en converters heb ik geen ervaring. Maar via een docking zou het moeten kunnen werken maar dan wel alles aangesloten op de docking, andere optie nog niet geprobeerd.
Reputatie 6
Badge +6
@TijsZonderH : dank voor het linkje! Gelezen en een hoop geleerd ;)

@Fred B. Dank voor de suggesties!Het is complexer dan ik in eerste instantie dacht 😅:
  1. Splitter gaat niet werken, aangezien je dan het beeld alleen dupliceert op de beeldschermen. Je kan dan niet instellen dat de twee monitoren als één groot geheel werkt.
  2. Jammer genoeg geen mini-displayport op mijn laptop. Dan was het - als ik het zo lees- veel gemakkelijker geweest.
  3. Dockingstation lijkt me een prima oplossing. Het zal dan wel een tweedehands modelletje worden, aangezien de nieuwprijs best wel pittig is.

Ik ga het verder onderzoeken 🙂
Reputatie 6
Badge +5
Als jij windows/vlaggentjestoets p druk dan staat er onderaan

Verbinden met een draadloos scherm, Staat hij daar tussen? (Hij moet wel aan zijn!)
Niels,Mag ik tweakers ook aanraden voor je docking station? V&A heeft er een stel: https://tweakers.net/pricewatch/722215/hp-2012-90-watt-dockingstation/aanbod/ (als dit het type is dat past natuurlijk)Maar er is misschien nog een andere optie: USB-C als je laptop een dergelijke uitgang heeft kun je volstaan met 1 kabel naar displayport https://www.allekabels.nl/usb_accessoires/usb_c_kabel/usb-c-naar-displayport.html
Bij een club als L&O computers kun je prima en voor weinig een docking bestellen. Met HP heb ik nog geen ervaring, heb net sinds een week een nieuwe HP privé gekocht maar daar dus geen docking voor. Voor mijn Dell heb ik deze daar wel gehaald.
Reputatie 6
Badge +6
Dank allen voor jullie tips. Ik ga voor een docking. Alleen nog even checken wat werkt met mijn Asus laptop. Ik heb ook een werklaptop van Dell, dus het zou mooi zijn als ik ze beide kan gebruiken.Ik laat het jullie weten 🙂
Reputatie 6
Badge +6
Veel handige antwoorden (eigenlijk allemaal beste antwoorden), maar ik kan maar één beste antwoord selecteren. @TijsZonderH : de eer gaat deze keer naar jou 😉.
Reputatie 6
Badge +5
Jeeh, 😛

Ik voel me gewoon slim

Hopelijk werkt het!

Reageer