Consumentenbond.nl

Android Auto in je auto.

  • 10 oktober 2020
  • 12 reacties
  • 460 Bekeken

In een nieuwsbrief van Android Planet las ik een artikel over Android Auto. Via APK Mirror zou je Android Auto kunnen installeren op je smartphone en kunnen gebruiken in je auto. Hoe dan ook, ik krijg het maar niet voor elkaar. Weet iemand een heldere en duidelijke beschrijving hoe ik dit moet doen. Mijn smartphone en auto zijn ervoor geschikt.


12 reacties

Krijgt u Android auto niet op uw telefoon geïnstalleerd of krijgt u het niet aan de praat in de auto?

 

Ik krijg Android Auto niet aan de praat in de auto.

Heeft u een kabeltje gebruikt want dat moet meestal?

Ja, ja. Dat heb ik gebruikt.

Mijn auto ondersteunt het niet maar als ik het zo lees zou het vanzelf moeten werken. Auto starten, telefoon aan, verbinding maken en misschien iets kiezen in de auto voor android auto. Kreeg u geen enkele reactie van de auto of op de telefoon?

Nee, ik kreeg geen enkele reactie helaas.

De app moet je sideloaden op de telefoon en het moet met een kabeltje, dat zijn de basics en meer kan ik er van afstand ook niet van te zeggen. Misschien meldt zich nog iemand.

Hartelijk dank. Ik ga het gewoon weer eens proberen.

Reputatie 2
Badge +2

Android Auto is als applicatie wel beschikbaar maar niet open gesteld voor Nederland. Dit weten veel mensen nog niet maar inderdaad zoals je hebt aangegeven moet je die eigenlijk met een omweg buiten de voor NL beschikbare Google Play Store downloaden.  Een enkel mobiel toestel (vaak wel de nieuwste modellen) staat het soms wel gewoon in de play store.

Via google gezocht op “android auto nederland downloaden” en dan komen er diverse sites met een uitleg waaronder:

https://www.autokopen.nl/autonieuws/2018/augustus/45243-how-to-android-auto-installeren-in-nederland

en

https://androidworld.nl/auto/android-auto-downloaden/

Ik gebruik het zelf niet maar de instructies lijken we redelijk straight forward. Mocht het niet lukken kun je met een redelijk nieuwe auto altijd even bij de dealer langsrijden lijkt me. 

Ik kwam via google zelfs een speciaal hiervoor aangemaakte Facebook pagina tegen: https://www.facebook.com/AndroidAutoNL/

Er zijn behoorlijk wat opmerkingen over minder goed werkende applicaties afhankelijk van het verschillende auto merk/model. Je kan wellicht ook eens specifiek googlelen op android auto met je auto merk en model.

Mag ik vragen welke auto je rijdt? En is het een originele NL auto of een import? Import auto's hebben niet altijd dezelfde specificaties als NL geleverde auto's ondanks dat het hetzelfde model kan zijn. 

 

 

Dank je wel voor deze informatie. De auto is een Renault Captur, geïmporteerd uit Frankrijk.

Badge +8

Ik ben benieuwd! Is het inmiddels gelukt, @H.H. Lengkeek?

Ik heb er door afwezigheid even niets aan kunnen doen. Wat ik wel merk, is, dat er de afgelopen tijd veel over wordt gepubliceerd, o.a. door Flitsmeister.

Reageer