Consumentenbond.nl

Bedrog.......Samsung accu 100% nep. Alleen bij Samsung en alleen bij accu's?

  • 18 april 2015
  • 5 reacties
  • 303 Bekeken

Aan de inhoud van het bericht is niet veel meer toe te voegen, maar wellicht hebben lezers ervaringen met nieuwe (of niet meer nieuwe) of nep-onderdelen? Of weten waarop je precies moet letten? Niet meer via vreemde websites verkopen een of zelfs dÈ oplossing om de verkoop van fake-artikelen te verhinderen?

http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2015/16/amazon-verkocht-nep-accus-samsung

Het topic is gesloten voor reacties

5 reacties

Het is schering en inslag, wie herinnert zich de ontploffende Nokia baterijen niet meer en ook apple heeft al eens de krant gehaald met chineese ladertjes. Mijn advies is dit soort relatief goedkope spuletjes via eBay kopen, dan kun je eenvoudig je geld terug claimen als je rommel geleverd krijgt.
Het nep-probleem blijft niet bij Samsung, maar wel bij Amazon.....

Een fake-processor AMC A8-7600 wordt via Amanzon aangeboden. De processor is fake en ook nog eens vijf jaar oud!

Al op 10.01.2015 wordt hiervan in Engeland een melding gemaakt. AMC wist toen van niets en Amazon weet tot vandaag nog van niets........die verstoppen zich achter de voorwaarden, dat alleen orginele artikelen mogen worden aangeboden. U bent gewaarschuwd!

http://www.heise.de/ct/ausgabe/2015-5-Gefaelschte-AMD-Prozessoren-im-Umlauf-2536300.html
Wat zegt de EU-Rechter over nepartikelen in Europa?

Verkoopsites als eBay kunnen aansprakelijk worden gesteld indien verkopers ze gebruiken om vervalste artikelen te verhandelen. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald in een zaak die was aangespannen door cosmeticafabrikant L'Oreal.

Dat meldt Reuters. L'Oreal eiste voor het Hof dat eBay verplicht zou worden advertenties te verwijderen waarin nagemaakte cosmeticaproducten werden aangeboden. L'Oreal werd hierbij door het Hof in het gelijk gesteld.

Volgens het Hof zijn verkoopwebsites als eBay verantwoordelijk voor de producten die via hun diensten worden aangeboden. Voorts kunnen zij financieel aansprakelijk worden gesteld indien ze redelijkerwijs hadden kunnen vermoeden dat aangeboden artikelen vervalst waren en daar niets tegen hebben gedaan.

De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor niet alleen eBay, maar ook andere websites waarop artikelen door derden te koop worden aangeboden. Websites worden zodoende verplicht om zorg te dragen dat hun gebruikers geen inbreuk maken op intellectuele eigendommen middels het aanbieden van vervalste goederen.

Wat zegt de wetgever en wat is de dagelijkse praktijk? Is ieder merk zijn eigen beveiligde website met orginele artikelen de enige zekere oplossing voor klanten die niet genept willen worden?
Lees mee en vervolg, hoe een mogelijk nep-slachtoffer tot zijn recht wil of gaat komen........of juist niet?

[img]http://www.gsmbatterij.nl/images/batterij_Galaxy_S4_mini_Samsung_EB-B500BE_Origineel.jpg[/img] Batterij Samsung Galaxy S4 mini - i9190 Origineel €18,95 Bestel NU


Betreft: Samsung-accu S4 op Kassa-vraag-beantwoord.

http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/nep-accus-samsung-te-koop-bij-nl-webwinkel/
Dat lijkt mij dan tijd voor een rechtszaak. Snap eigenlijk niet dat Samsung die niet zelf voert. Adverteren met originele baterij en iets anders leveren staat wat mij betreft gelijk aan oplichting.

Voordat je electronica besteld altijd even Tweakers bekijken. In dit geval: http://tweakers.net/shopreview/8565/gsmbatterij/shopreviews/ . Lijkt mij verder duidelijk.