Consumentenbond.nl
nieuws

Bemiddelingssites: gebruik jij ze?

  • 6 november 2020
  • 1 reactie
  • 305 Bekeken
Bemiddelingssites: gebruik jij ze?
Badge +8
  • Moderator
  • 1794 reacties

Goed nieuws! Google gaat advertenties van commerciële websites voor het aanvragen van toeslagen, verklaringen en andere overheidsdiensten weren uit de zoekmachine. Wij stelden Google hierover een aantal kritische vragen en naar aanleiding hiervan zijn er al l ruim 40 advertenties van dit soort dubieuze bemiddelaars verwijderd.

Lees er meer over in dit online artikel en ons nieuwsbericht.

Heb jij wel eens zo'n bemiddelingssite gebruikt? Praat mee!


1 reactie

Ik heb ooit, niet bewust, een bemiddelingssite gebruikt. Dit kwam per ongeluk, door een ongeluk waar ik bij betrokken was en ik het geen spoed wel politie nummer moest hebben. Het eerste resultaat op ‘geen spoed wel politie telefoonnummer’ wat je krijgt was een advertentie, alleen werd dit niet zichtbaar  aangegeven op de mobiele website van Google.

Het nummer wat je belt is een doorverbind service, met torenhoge gesprekskosten. Nu was mijn gesprek vrij kort, maar achteraf kwam ik erachter dat ik dus gebruik had gemaakt van deze ‘mooie’ bemiddelingsservice, die gehaaid misbruik maakt van een situatie wanneer iemand erop vertrouwd dat Google prioriteit geeft aan overheidsinstanties.

Niets blijkt minder waar. Een advertentie heeft voorrang op de zoekresultaat en hiermee worden mensen om de tuin geleid. Dit soort misleidende praktijken ontstaan dus omdat Google hun advertenties prioriteit geven, en deze bemiddelaars zijn er zeker van bewust dat bij zulke situaties er niet altijd even goed opgelet wordt.

 

Sindsdien het echte Geen Spoed Wel Politie opgeslagen in mijn telefoonboek, maar het is schandalig dat hier misbruik van gemaakt wordt.

Reageer