Cassettespeler draait niet meer in oude combi

  • 11 July 2022
  • 7 reacties
  • 116 Bekeken

Ik heb een oude Akai combi speler, een Micro Music System QX-D3500, met cd, cassette en radio erin. De cassette speler draait niet meer, en kan de Akai service center in nl niet vinden. Kan mij iemand helpen om die te vinden aub ?


7 reacties

Ik ben bang dat u in de specialisten en hobbyisten hoek terecht gaat komen: Dergelijke systemen worden niet meer onderhouden door reguliere servicecenters ben ik bang. Deze reparateur zegt het helder:

https://www.audioreparatie.nu/174/1/index.html

Is ie het waard ?
Een cassettedeck of bandrecorder kopen bij de kringloop of op marktplaats is makkelijk en vaak goedkoop.  Maar als je hem ook weer wilt laten werken dan kun je soms beter op zoek gaan naar een echt waardevol exemplaar. Een deck bestaat uit een mechanisch gedeelte, waar vaak ook snaren in zitten, en een electronisch gedeelte. Beiden moeten na 30-40 jaar goed worden nagekeken en zelfs als we het hoog nodige aan doen, betaal je toch best wel wat om een cassettedeck weer goed spelend te krijgen. Is ie het waard, dan is het natuurlijk geen probleem. 

Reputatie 7
Badge +5

hier nog eentje, akai zelf kent alleen nog maar een Pro support club.

 

Akai cassettedecks repareren, onderhouden, restaureren en reviseren (dpaudio.net)

Reputatie 6
Badge +4

Dat spul is een jaar of 20 oud, daar doet het Akai servicecenter helemaal niets meer aan. Zoals gezegd, haal bij de kringloop of marktplaats een nieuwer exemplaar.

Reputatie 6
Badge +5

Dat spul is een jaar of 20 oud, daar doet het Akai servicecenter helemaal niets meer aan. Zoals gezegd, haal bij de kringloop of marktplaats een nieuwer exemplaar.


Hangt er vanaf wat er aan mankeert en hoe handig of je bent.
Grote kans dat alleen het aandrijfsnaartje stuk is en dat soort snaartjes zijn wel te krijgen.
Je moet alleen even de juiste maat zien te vinden.
 

Hartstikke bedankt voor de antwoorden en tips heren/jongens. Ik heb dit apparaat van de nu gesloten Kijkshop in 2005 gekocht. Het is wel de vraag of het wel het waarde is !!!

Reputatie 6
Badge +5

@S. A. S. 
Ik zag net nog een setje aandrijfsnaartjes variërend van 40 tot 135 mm 50 stuks voor nog geen  €7,50.
Dat kan je de kop niet kosten.
Alleen even open schroeven en kijken of het inderdaad het snaartje is.
Ik neem aan dat het werkend krijgen alleen uit nostalgische overwegingen is, vrijwel alles staat tegenwoordig digitaal als mp3 op een USB stick.
Maar ik kan me voorstellen dat je cassettes hebt waarop een overleden dierbare iets van zichzelf heeft opgenomen en dat je dat graag wilt behouden.
Dan praat je niet meer over kosten.

Er zijn nog heel veel adressen in Nederland waar daarvoor terecht kunt.
Vintage audio is een heel levende handel.
Ik denk dat de reparatie prijs, niet in verhouding is met dit apparaat.

Dit soort snaartjes moeten regelmatig lopen.
Na langer stilstand, gaan ze stuk.
 

Reageer