Consumentenbond.nl

CB Artikel : Thuis je internet versnellen

  • 25 augustus 2015
  • 0 reacties
  • 105 Bekeken

De intentie van dit artikel is erg goed bedoeld, maar jammergenoeg voegt het erg weinig toe aan de beleving van je internet snelheid. Even een reactie per artikel hoofdstuk

2. Wifi ontvangst verbeteren.Wat beinvloed een radio signaal : Antenne + zendvermogen, afstand, verstoringen.- 9 van de 10 routers geleverd door internetproviders hebben een zeer slechte ingebouwde accesspoint. of het zendvermogen is veel te laag (goedkope onderdelen) of de antennes zijn niet optimaal (erg vaak ingebouwd) dus mijn eerste tip is dan ook wifi op de router uitzetten en koop een goed accesspoint.- zoals het artikel al aangeeft de meeste mensen hebben het accesspoint in de meterkast, plaats het accesspoint altijd lekker dichtbij de locatie waar de meeste apparaten zich bevinden. - Verstoringen komen in verschillende vormen. Tegenwoordig is je grootste vijand je buurman. een klein scan in een gemiddelde straat toont vaak al meer dan 15 accesspoints, die allemaal strijden om een vrij kanaal.. Enige remedie is zorg ervoor dat je naar de 5ghz band gaat (wifi versie AC) daar zit bijna niemand dus ben je storingsvrij. een andere verstoring is simpel gezegd alles wat in de weg zit tussen jou en het accesspoint. hoe meer muren (vooral gewapend beton) absorberen de radio signalen. Ook zul je een mooie dip zien in het signaal sterkte als de magnetron aangaat (vooral bij goedkope magnetrons)Zorg dus voor vrij zicht tussen het apparaat en het accesspoint.

3. internet via het stopcontact.

in een klein zinnetje .. DOE HET NIET. Wireline adapters zijn onbetrouwbaar, leveren ontzettend veel storing op (omdat stroomdraden niet zijn afgeschermd) en leveren zeer lage snelheid netwerk.

4. repeater.

alleen als het niet anders kan.. een repeater klinkt leuk, maar het levert merkbare vertraging op in elke internet verbinding. Als altnernatief, trek een normale netwerk draad naar de locatie waar je een extra normaal accesspoint neerzet.

5 losse accesspoint..

Doen.. levert de meest stabiele vorm van internet per verdieping.

7. intern netwerk.. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Als je toch goed bezig bent schaf goede kabels aan (cat 5e of 6)Koop gigabit switches en koppel de spulletjes aan elkaar.. Dit is een investering voor jaren plezier.

0 reacties

Geen reactie

Reageer