nieuws

Datingplatforms: nieuwsgierig en niet altijd veilig

  • 3 May 2021
  • 5 reacties
  • 651 Bekeken
Datingplatforms: nieuwsgierig en niet altijd veilig
Reputatie 5
Badge +7

Datingplatforms eisen soms dat hun klanten wel erg veel van zichzelf prijsgeven. Dat levert risico’s op, want de beveiliging van de platforms is niet altijd in orde. Dat blijkt uit ons onderzoek.

We onderwierpen de apps en websites van 12 platforms aan de Privacymeter. Zo hadden niet alle apps hun beveiliging op orde, maar willen veel platforms ook wel erg veel informatie van je over bijvoorbeeld je gewicht, opleiding en kinderwens. Ook op privacygebied valt nog wel het een en ander op de apps aan te merken. Gegevens van gebruikers worden soms met advertentienetwerken gedeeld zonder dat ze hier (op de juiste manier) toestemming voor hebben gevraagd.

Meer weten? Hier lees je meer over ons onderzoek.

Wat zijn jouw ervaringen met het delen van informatie met datingsites en apps? Praat mee!


5 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goede info . Zou eigenlijk niet nodig moeten zijn door iedereen te dwingen om onze privacy te respecteren .

Driekwart van de datingbureau's is gewoon fake.

(Hongkong?  Niet reageren!).     Privacy is gewoon een afleidmanoevre van politiek, om alle andere fraude toe te laten.

Reputatie 3
Badge +4

We hebben het privacyonderzoek aangevuld met een onderzoek naar de voorwaarden en prijzen van datingsites en -apps. Ook vroegen we ons panel naar hun ervaringen:

Datingsites en -apps zijn duur en de kans op succes klein

Meer weten? Hier lees je meer over ons onderzoek.

Wat zijn jouw ervaringen met  datingsites en apps? Praat mee!

Reputatie 5
Badge +4

Gezien de lage kans van slagen kan men voor dat geld kun beter lid worden van een sport en/of andere sociale club, die fysiek bestaat. Bouw een sociaal netwerk op en de kans dat je ook nog belazerd wordt is ook nog een heel stuk kleiner. Lukt het dan ook niet, hopelijk houd je dan aan het netwerk wel nog heel veel leuke contacten over, das beter dan dat je nog steeds met de dating app op je bank thuis alleen … nog steeds bezig bent en het maar niet lukt….

 

 

Bij Elitedating wordt bij de uitvoerige test die je doet als je je inschrijft, ook naar je inkomen gevraagd!

Bij deze site is het gratis abonnement niet werkbaar en kun je vervolgens alleen kiezen voor een 3maands abonnement voor 59,90 pmnd of een 6maands abonnement voor 29,90 pmnd, dat laatste is dan een aanbieding. Ik heb mijn account verwijderd.

Reageer