De meeste Android-tablets zijn verouderd. Is jouw tablet wel actueel?

  • 14 February 2017
  • 60 reacties
  • 55540 Bekeken

Reputatie 3
Badge +2
  • Consumentenbond team
  • 44 reacties
Naast Android-smartphones draaien ook veel Android-tablets bij aankoop al op een verouderde Android-versie. Sommige krijgen later alsnog een update maar veel helaas niet. Twee derde draait op Android 5.1, 5.0 of zelfs nog op 4.4. Een recente versie van het besturingssysteem is van belang voor de veiligheid, de prestaties en de functionaliteit van de tablet.Om in kaart te brengen welke tablets het goed en welke het juist slecht doen, houden we sinds deze week in een overzicht bij wat de meest recente Android-versie is op de door ons geteste tablets (vanaf 2015). Onder het overzicht staat daarnaast een vergelijking tussen de verschillende tabletmerken.Zie jij een tablet waarvan we een update niet hebben meegenomen of krijgt jouw tablet nu pas een update? Dan willen we dat graag weten zodat we de lijst up-to-date kunnen houden. Meld het ons ook als je tablet er helemaal niet tussen staat. Geef hieronder je reactie!

60 reacties

Mijn Google Nexus 7 tablet staat niet vermeld. De Android versie is 6.0.1.
ik zie mijn tablet niet : Galaxy Tab pro (12.2, Wi-Fi)
ik zie mijn tablet niet : Galaxy Tab pro (12.2, Wi-Fi)Geplaatst door S. Dzwonek op Feb 19, 2017.
Ik heb een Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 edition). De androidversie is 5.1
Ik mis de Samsung Galaxy TabPro 10.0. Deze is getest in maart 2014 door de Consumentenbond. Toch nog niet onbenullig oud, maar nog wel steeds Android 4.4.2.Fijne tablet verder, maar ik zou graag een update krijgen.
ik zie mijn Merdion Android niet
Reputatie 1
Mijn Samsung Galaxy S5 komt niet voor. Hij draait op 6.0.1
De Samsung Galaxy tab 4 staat er niet tussen. Hij draait bij mij op 5.0.2.
Ik heb een Viewpia TB-210. De Android versie is 4.0.4.Krijg al jaren geen opdates meer, bij systeemopdates geeft hij aan up to date te zijn!
Samsung SM-T520. Android 4.4.2Volgende niet meer van dit merk. Vanwege de vele updates!!👎
Mijn samsung Galaxy Tab 2 10.1 wordt niet genoemd. De geinstalleerde versie is 4.2.2Als ik naar update ga zegt hij dat alle updates geinstalleerd zijn!!
T.v.d.BrandIk heb een tablet ; Toshiba Excite AT10LE-A-108met Android-versie 4.2.1 (Jelly Bean) Gekocht in 2014Zojuist gecontroleerd maar er zijn geen systeemupdates beschikbaar........
Reputatie 3
Badge +2
Bedankt voor jullie reacties. Ik zal de genoemde tablets toevoegen, alleen van de Medion van g.s weet ik niet om welk model het gaat. De Samsung Galaxy S5 is geen tablet maar een smartphone.Je kunt er bij alle genoemde tablets van uit gaan dat er geen updates meer voor uitkomen, ook niet voor de nog relatief nieuwe Samsung Galaxy NotePro en TabPro. Samsung heeft helaas geen goede staat van dienst als het gaat om Android-updates. De Nexus 7 uit 2013 krijgt ook geen update meer, dat heeft Google zelf aangegeven.Ik heb de lijst overigens in eerste instantie alleen opgesteld met tablets die we vanaf 2015 hebben getest. Daarvan houden we namelijk ook zelf nog bij welke Android-versie erop staat. Maar modellen die ouder zijn dan 2015 zijn natuurlijk ook welkom. Die zal ik er dan onderaan bijzetten.
Medion P10506: Android 6.0.1, gekocht bij de Aldi
Heb een Huawei tablet T1 7.0 (ziggo tablet)draait op 4.4 Androidmaar hoe kom ik nu aan een nieuwe update hiervan??
Heb een Huawei tablet T1 7.0 (ziggo tablet)draait op 4.4 Androidmaar hoe kom ik nu aan een nieuwe update hiervan??Geplaatst door Knorrebor op Feb 23, 2017.
Deze tablet krijgt geen nieuwe versie van Android.
Nou, daar ben ik dan lekker mee!Kan je er verder ook niet veel mee.Er moet toch een mogelijkheid zijn om aan een update te komen??
Nou, daar ben ik dan lekker mee!Kan je er verder ook niet veel mee.Er moet toch een mogelijkheid zijn om aan een update te komen??Geplaatst door Knorrebor op Feb 23, 2017.
Dat denk ik niet. Dit is de spreekwoordelijk "tablet die je bij een pakje boter kreeg" en daar gaat verder waarschijnlijk niets meer bewegen. Hij doet het verder toch gewoon?
Ik vind het een vreemde opmerking, tablet bij een pakje boter.Mijn tablet blijkt ook verouderd te zijn, het pakje boter kostte wel € 175.Met dank aan de verkoper die me het tablet heeft (aan)gesmeerd.
Mijn tablet blijkt ook verouderd te zijn, het pakje boter kostte wel € 175.Met dank aan de verkoper die me het tablet heeft (aan)gesmeerd.Geplaatst door J.E.W.H. van Gemert op Feb 24, 2017.
Dan lijkt mij het ook logisch dat u daar niet blij mee bent, alleen is dat wel iets anders dan een tablet die gratis ergens bij krijgt. Dat laatste noemde we vroeger een "boterklokkie".
Inmiddels alweer een aantal jaren geleden ben ik in het bezit gekomen van een Medialine Duke of Holland tablet. Voor computerbegrippen is het ding van voor Christus en niet te updaten. De standaard browser is verouderd en een groot aantal websites zijn met het ding niet meer te bezoeken. Een actuelere browser installeren gaat ook niet, want het ding is daarvoor ongeschikt (zeg maar: niet meer van deze tijd). Ik gebruik 'm nu nog om wat podcasts te beluisteren en wat plaatjes op te slaan. Als e-book is het ding ook goed bruikbaar; echter alleen als ik niet in de buitenlucht en -licht zit.
Kocht Google Nexus 7 (2013) in 2013. Had toen OS Android 4.3. Google leverde ongevraagd updates naar Android 5 en vervolgens naar 6.0.1.
Mijn Android apparaat sinds november 2016: General Mobile One GM5 plusD. Android versie 6.0.1. Updates 24 maanden.
ik heb een tablet ASUS Transformer pad TFT700T. En android versie 4.2.1.Tablet is heel traag en krijg ik geen update.Wat kan ik doen?
Samsung Galaxy Tab 2 10.1", Android v4.2.2Samsung Galaxy Tab 3 8", Android v4.4.2

Reageer