Beantwoord

E-readers met appstore

  • 13 October 2021
  • 10 reacties
  • 105 Bekeken

De online bibliotheek biedt nu een app aan voor het lenen van e-books en luisterboeken, maar welke e-reader heeft een bruikbare app-store? Misschien iets voor de volgende e-readertest?

icon

Beste antwoord door Gebruiker1569524950 30 October 2021, 21:47

Bekijk origineel

10 reacties

Ik moet me wel heel erg vergissen als die app niet voor Android en mogelijk Apple is en dus op ieder apparaat gebruikt kan worden dat Android of iOS ondersteund. Dat zijn dus vooral alle tablets maar mogelijk is er ergens een e-reader te vinden die Android ondersteunt.

Badge +5

Hi @Gebruiker1569524950. Welkom!

De meeste e-readers hebben een ingebouwde winkel waar je direct boeken kunt kopen. Je kan in onze tests bij elk model in de specificaties terugvinden om welke dit gaat. We hebben overigens nog wat info over het lenen van e-books bij de bibliotheek. Misschien heb je hier nog iets aan :wink: 

Goedemorgen! Tot voor kort kon je een e-boek voor lezen op een e-reader alleen lenen door de nodige programmaatjes op je laptop te zetten en je e-reader aan de laptop te koppelen. Die programmaatjes werken ook op een iPad, maar niet op de e-reader zelf. E-reader en iPad heb ik nooit  aan elkaar kunnen koppelen. Op vakantie nam ik dan EN laptop EN e-reader (en trouwens ook iPad...) mee. Onhandig! Maar langdurig lezen op een iPad is geen pretje.

Nu komt de bieb met een app voor iOs en Android. Machtig mooi, maar die apps krijg ik niet op mijn e-reader. Dus toen dacht ik: zou er niet een e-reader zijn met een app store? Die was er wel (ONYX), maar tegenwoordig waarschuwen ze dat apps die Google Services nodig hebben, niet zullen werken. Houdt het voor mij weer even op. 

Wie weet raad?

Ze bestaan wel: Tweakers: Onyx- boox brengt nova air reader met android stylus uit  maar ze zijn niet mainstream.

 

ALs je lang genoeg door de reacties bladert, lees je dat de Google App Store inderdaad niet standaard geladen is, maar via een omweg in de Instellingen wel geactiveerd kan worden.

Even moed verzamelen - het is toch 300€ - en dan de knoop doorhakken. Als het gelukt is, meld ik me weer. Bedankt, A.Deen!

Even moed verzamelen - het is toch 300€ - en dan de knoop doorhakken. Als het gelukt is, meld ik me weer. Bedankt, A.Deen!

Heeft u die hierboven echt besteld? Ik had het er eigenlijk meer als proof of concept neergezet maar ik ben wel benieuwd naar de ervaringen.

Badge +5

@Gebruiker1569524950 ben toch wel nieuwsgierig. Heeft de info van @A. Deen gewerkt en is het gelukt? :relaxed:

Ik ben nog niet zo ver, Isolde. Je hoort van me.

Gr.

Ton

Ben ik weer. Na lang dubben heb ik gekozen voor de Poke 3 van ONYX. Een 6 inch, zoals ik zocht, en een van de weinige die op de ONYX-website niet de waarschuwing meekrijgen dat apps van Google niet zullen werken. Besteld via bol.com (sneller en vermoedelijk goedkoper in huis). Tot mijn blije verrassing heeft de Nederlandse leverancier een toelichting in de doos gestopt, waarmee je zonder veel moeite de aanmelding bij Google en het installeren van de Play Store kunt regelen. Het duurt wel lang. Daarna de Bibliotheek-app geïnstalleerd, mezelf aangemeld en het werkt. Als een speer.

PS1 Ik ben niet erg bekend met Android en ik heb dan ook nog lang niet door waar ik op deze e-reader alles kan vinden en hoe het dan werkt.

PS2 Begrijp alsjeblieft goed dat ik niet weet of deze truc op andere ONYX-modellen werkt; ik zou denken van niet

PS3 Omdat een mens nooit tevreden is, zoek ik nu nog de ultieme oplossing: een e-readerscherm (alleen het schermpje dus) dat ik op mijn iPad mini kan klikken, dat door de iPad gevoed wordt en waarmee ik boeken op mijn iPad kan lezen. Vergelijkbaar met de DAC die ik gebruik om de kwaliteit van het geluid te verbeteren.

Hartelijke groeten!

Badge +5

@Gebruiker1569524950  dankjewel voor je terugkoppeling! Fijn dat je een passende e-reader hebt gevonden :smile:

Reageer