Consumentenbond.nl
Sneller internet en extra zenderpakketten? |

Vergelijk alles-in-1 providers en stap over. Tijdelijk €10 retour

Alles-in-1 icoon

Gebruik jij vaak Wifi onderweg?


Reputatie 3
Badge +4
Als je onderweg bent en bijvoorbeeld liever niet te veel data uit je bundel wilt verbruiken, kan een openbare wifi-hotspot handig zijn. Op steeds meer plekken zoals horeca, treinstations en in veel openbare gebouwen kun je (gratis) wifi gebruiken. Zo'n gratis wifipunt is handig, maar helaas is het gebruik ervan niet helemaal zonder risico's. Omdat we veel vragen kregen over de veiligheid van deze wifinetwerken, hebben we de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Gebruik jij vaak openbare wifi-hotspots en wat zijn jouw ervaringen hiermee?


12 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Ik vind het een verslaving , die mensen die ieder moment dat ze wakker zijn , bereikbaar willen zijn en op internet willen kunnen . Sommigen misschien s'nachts ook nog wel . Daarom heb en hou ik een goedkope telefoon waarop ik alleen de belfunctie en SMS gebruik . Ook deze staat alleen aan als ik dat nodig vind en dat is meer niet dan wel. Voor internet vind ik de laptop meer dan voldoende en die staat ook niet de hele dag aan. Zal wel commentaar op komen dat ik niet met mijn tijd meega. Ik vind dat een gezondere manier van leven dan wat ik massaal om me heen zie. Dus nee . Buiten de deur gebruik ik geen Wifi .
Reputatie 6
Badge +6
Ik heb nooit een abonnement gehad, alleen prepaid. Het bevalt me uitstekend, gemiddeld over 10 jaar gemeten €4,35 per maand plus toestel. Ik kan altijd gebeld worden of sms ontvangen. In Frankrijk kregen de grote supermarkten de laatste jaren ook allemaal wifi naast McDonalds. Als het dringend is ga ik altijd daar naar toe. In vakantie-oorden en langs de grote doorgaande wegen zie ik wel wat meer kans op een hacker. Maar als ik daar niet ben besteed ik er amper aandacht aan. Behalve dat ik de beveiligingen op m'n toestel actief heb.

De tijd dat ik vroeger de krant las doe ik nu met de smartphone. Als ik vroeger b.v. een nieuwe band nodig had dan moest je bellen of rijden naar bedrijven voor informatie en prijzen. Die tijd besteed ik nu aan surfen op internet met de smartphone om de beste keus te vinden. Vroeger kon je alleen met vrienden praten als je ze belde of er naar toe ging. Nu kan je veel meer praten via social media. Dat vergroot toch je sociale vaardigheid en het dagelijks meedoen met wat er in de maatschappij gebeurt.
Reputatie 7
Badge +6
Smartphone heeft zeker onderweg ook voordelen . Dat zal ik nooit ontkennen . Als die voordelen de doorslag gaan geven doe ik het wel . Hopelijk wordt ik dan niet zo , dat ik op een verjaardag of andere gelegenheid meer met mijn smartphone bezig ben dan met het gezelschap waarin ik me bevind..........
Reputatie 7
Ik gebruik het regelmatig, als ik boodschappen doe of op een terras of op sportverenigingen en zeker in het buitenland grijp ik de kans m'n bundel te sparen. Werkt over het algemeen prima maar ik gebruik het niet om mee te bankieren.
Reputatie 5
Badge +4
openbare wifi netwerken zijn best bruikbaar als je maar niet allerlei zaken accepteert die in popups voorbij komen, dat is het risico.
Ik gebruik altijd 4G buiten de deur. Thuis wel WiFi, maar op een andere plek liever niet. Je hebt totaal geen idee wat er achter zit, ik ga er van uit dat ik data lek als ik WiFi buiten de deur gebruik. En als je geen filmpjes bekijkt of andere data verslindende zaken is dat ook prima te doen, ook met een beperkte bundel. Maar WiFi buiten een bekende omgeving zal ik nooit doen. En ik kan toe met een bundel van 500 MB dus dat kost ook niet de hoofdprijs.
Reputatie 6
Badge +6
Ik heb altijd VPN in mijn standaard webbrowser Opera aan staan, maar als ik bij wifi van McDonalds en Carrefour ben in Frankrijk kan ik alleen connecten als ik VPN even uit zet. Je krijgt dan altijd eerst een schermpje dat je akkoord gaat met de voorwaarden. Dat schermpje komt dan niet als VPN aan staat. Ben benieuwd of mensen dit elders ook meemaken.
Reputatie 4
Badge +6
Dag @E.T. Wiersum ,
Helemaal eens met uw stelling. Ik maak gebruik van precies dezelfde faciliteiten
Misschien toch even een flauwe opmerking: Klopt het dat u toch vaak gebruik maakt van het internet?
Ik bedoel hiermee dat uw "teller" t.a.v. reacties bijna op 1800 staat 😉.
Daarentegen heb ik wel een "oude" tablet.
Deze is aangemeld aan dezelfde provider met een wachtwoord van mijn desktopcomputer.
Hierbij wel geconstateerd dat indien er geen directe wifi verbinding met deze provider mogelijk is, er een scanner gaat lopen.
Hierbij wordt er een "openbare" optie geboden.
Na het accepteren blijkt dat er b.v. geen e-mails ge-update worden en niet te benaderen zijn.
Meestal wacht ik dan even af en na verloop van tijd werkt alles weer na het opnieuw aanzetten van dit tablet.
Reputatie 7
Badge +6
Geen flauwe opmerking en niet iets wat geheim is , @GdR . Ik gebruik uitsluitend de laptop voor internet . Hier op dit forum ben ik meestal kortstondig een paar keer per dag . Ik reageer alleen als ik iets van een onderwerp weet en het mijn interesse heeft . Ik plaats zelden zelf een item omdat ik ook ruimschoots tijd voor andere zaken dan internet wil hebben en houden. Daarom ook vrijwel niet actief meer op andere forums.
Reputatie 4
Badge +6
Dag @E.T. Wiersum ,
Dus toch elke dag 😉.
Hopelijk geen flauwe opmerking.
Reputatie 7
Badge +6
Gewoon geen zin en geen tijd om langer dan een paar uur per dag online te zijn . Meestal inderdaad wel elke dag . Kranten lezen , mails lezen en beantwoorden , bankieren , soms iets opzoeken en actief in een besloten praatgroep .... en dan dit uiteraard. Al met al wil ik niet dat het meer wordt zodat het op een verslaving gaat lijken...... 🙄 😋
Reputatie 7
Ik gebruik bij voorkeur geen openbare wifi en niet openbare wifi gebruik ik alleen als ik geen melding krijg dat het onveilige verbinding is.

Reageer