Consumentenbond.nl

Gebruik van chip in Samsung S20 Exynos

  • 21 mei 2020
  • 5 reacties
  • 347 Bekeken

  • Nieuwe deelnemer
  • 1 reactie

Hallo,

Graag deel ik mijn frustratie met Samsung. 

Ik heb de S20+ gekocht. Na aankoop zag ik via YouTube kanaal mrwhosetheboss dat de modellen in Europa een Exynos chip gebruikt, ipv de nieuwe Snapdragon. Exynos wordt door Samsung zelf geproduceerd. Er zijn vele test gedaan tussen het verschil van deze chips en de Exynos presteert vele malen slechter dan Snapdragon. Ikzelf ervaar dit nu ook. Haperen bij zwaarder gebruik, oververhitting, camera focus problemen, erg traag in de zon en batterij gaat 40% minder lang mee. 

Als je kijkt op de S20pS20 van Samsung.nl staan bovenaan 5 video's van reviewers van YouTube. Zij praten vol lof over de telefoon, dit zijn Amerikaanse die de Snapdragon versie hebben. 

Als je kijkt naar de specificaties op de productpagina staat er bij chip: octa-core. Deze beschrijving omvat beide chips. Ze geven hier dus niet aan welke chip erin zit. Dat doen de reviewers op dezelfde pagina wel. En toch als je hem koopt hier, krijg je niet dezelfde telefoon waar die reviewers het over hebben. Dit is false advertisement. 

Ik heb Samsung benadert en werd belachelijk behandeld. Er werd zelfs gezegd hierover: 'we zetten het er niet bij om geen valse beloftes te maken'.... Nee je zet er ook niet bij wat er wél in zit. Plus je video's vertellen me dat er een Snapdragon in zit. 

 

Dit is dus vrij genaaid. Samsung forums staan ook aardig vol met klachten over de Exynos chip. 

 


5 reacties

Al héél lang levert Samsung de Snapdragons in de US en de Exynoxen.in Europa. Het is een gegeven maar als je een advertentie van Samsung kan laten zien waarin ze je een Snapdragon beloven in Nederland heb je een zaak.

Zijn de reviews op hun pagina geen betaalde advertenties? 

Als u denkt dat u gelijk hebt begint u toch een zaak. Dat is letterlijk uw recht en dan beoordeelt een deskundige of u gelijk heeft. Veel zinvoller dan dat ik daar een mening over geef.

Reputatie 3
Badge +3

Ook met de Qualcomm chip zijn er focus problemen met de camera. Dat heeft niets met de chip te maken maar met software, daar komt een patch voor. Verder is inderdaad al jaren bekend dat Europa een andere chip heeft als de US

Exynos, spijtig genoeg heb je bij deze chips last van hoger batterijverbruik en mindere sterke prestaties t.o.v. de snapdragon variant.

Spijtig dat je het op deze manier te weten komt. Wil niet met de vinger wijzen maar volgende keer doe je er best aan idd enkele youtube reviewers te checken.

flossy carter

mr whosetheboss

unboxing therapy

gsmarena

 

Deze bekijk ik meestal voor ik iets koop.

 

Als hij je zodanig frustreert, gewoon tweedehands verkopen en het verlies nemen voor wat het is. Heeft geen zin 2 jaar met een slecht toestel te doen.

Reageer