Hartslagmeter Smartwatch Polar Ignite 2: ervaring

  • 1 juni 2021
  • 2 reacties
  • 88 Bekeken

Las dat de Polar Ignite smartwatch geen betrouwbaar hartslagmeter heeft. wie weet hoe dit is met de vernieuwde versie Ignite 2 ?


2 reacties

Reputatie 5
Badge +6

(Ik heb even gekeken of deze onderzoeker al een Ignite (2) had getest, maar volgens mij niet; verder wel goed kanaal irt tests van health aspecten van smart watches & wearables: https://www.youtube.com/channel/UChNWxrTlmh4IRSevon1X93g )

Reputatie 4
Badge +3

Ben zelf geen voorstander van een optische hartslagmeting: Het is imho altijd het compromis waar het draagcomfort boven de nauwkeurigheid van de  hartslagmeting gaat. Zeker buiten en als het wat kouder is, dan is zo’n optische meting bepaald niet nauwkeurig. Tja dat lijkt me typisch de basis waarom je hartslag wil meten, je wilt het dan ook goed doen en kan ik me goed inleven in jouw vraag. 

 

Dat type Polar ken ik zelf niet, maar das logisch, er zijn tegenwoordig ook zoveel smart watches. 
Met wat rondkijken zie ik toch wel wat nadelen, oa toch de nog niet optimale optische hartslagmeting.

 

https://the5krunner.com/2021/03/24/polar-ignite-2-review-best-fitness-watch/

Bij de cons springen het scherm, de GPS en de optische hartslagmeting  er uit om nog verbeterd te worden. De genoemde beschikbaarheid van allerlei extra opties/gadget blijft een persoonlijke keuze.

 

https://www.dcrainmaker.com/2021/03/polar-ignite-2-hands-on-whats-new-different.html

Het DCRainmaker verhaal, ik zou het deze keer geen review willen noemen, maakt ook oa opmerkingen over het scherm op. Jammer dat ze alleen een binnen test doen voor de optische hartslagmeter, daarmee negeren ze alle buitensporters….. Of waren  de buiten resultaten zo teleurstellend dat ze het zo “opgelost” hebben?

Op de Tweakers zoeken er ook mensen naar dit 2 type:

https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/67130632#67130632

- de Polar Ignite 2: pricewatch: Polar Ignite 2 (Blauw)
Reden om voor die te gaan: het meten van het zenuwstelsel, mooie looks, via Polar zelf met 10% korting (tijdelijke actie), best goed scherm waar ook best veel info getoond wordt.
Reden om niet voor die te gaan: net zoals de eerste Ignite is het touchscreen kennelijk best ruk, een echte Body Battery (dus hoeveel energie je nog ongeveer over hebt) heeft het ding niet en ook tussentijds bijtanken zoals rusten of een powernap doet dat ding niets mee. En het display aan laten schieten door met je pols te draaien werkt kennelijk enorm slecht en vereist in veel gevallen gewoon op het knopje drukken om het scherm aan te zetten.

 

Ik kies zelf dus bewust voor een type waarbij een hartslagband zit of erbij gekocht kan worden. 
De extra gadgets is een persoonlijke keuze, ik ga zelf voor het pure hardlopen, genieten van de lange duurlopen met een voor mij optimale mix met intervallen trainingen en daar is mijn keuze op afgestemd. Nu dan even geen wedstrijden, maar daar kan ik ook van genieten. Bij de 3-15 km draag ik daarbij geen hartslagband omdat dit lastig is en ik dan puur op tempo loop o.b.v. mijn ervaring en dat gaat prima. Daar doe ik dan ook geen hartslaganalyse. Bij de halve marathon doe ik de hartslagband soms om en zoek dan de grenzen op van de hartslag op te voorkomen dat de man met de hamer te vroeg komt. Ik loop maar 1 of 2 halve marathons per jaar en dan kan zo'n strategie helpen. 

(heb zelf een Garmin 735XT met "rode” HRM-Run-band die ook running dynamics meet, ben zeer tevreden, het model is nu niet meer nieuw te koop).

Reageer