HEMA fotoalbum is niet meer te bestellen sinds beëindiging samenwerking Albelli en HEMA

  • 24 February 2016
  • 412 reacties
  • 12605 Bekeken


Toon eerste bericht

412 reacties

Ik ben al jaren klant bij HEMA en altijd zeer tevreden geweest. Het is echt onbegrijpelijk! Ik heb nooit een bericht of waarschuwing ontvangen. Uren lang werk in een boek gestopt, inclusief leuke achtergronden en teksten. Nu alles kwijt! Ik zal al blij zijn met alleen het kunnen openen, zodat ik er op z'n minst een screenshot van kan maken. Wat balen dit!!
Volgens mij heb ik het opgelost:1. Je maakt het albelli album aan (Album1)2. je kopieert de hele folder (Album2) uit hema album naar albelli album (Album 2)3. je kopieert de 5 bestanden (zie post Karin) van Album1 naar Albelli Album 24. Je gooit de 3 Album2 bestanden weg, en hernoemt de Album 1 bestanden, zodat ze exact dezelfde naam hebben als de bestanden in de Hema folder5. OPen nu het gekopieerde album (dus Album2 in de albelli folder)6. Terwijl het album geopend is, kopieer je de 5 bestanden uit de originele hema folder weer naar de albelli folder. Je overschrijft dus 5 bestanden.7. Als ik nu voor Product openen kies, en weer hetzelfde bestand kies (die ik dus in stap 6 heb overschreven), krijg ik het album netjes geopend.8. Zoals Karin al aangaf, nog even onder een nieuwe naam opslaan voor alle zekerheid.[Toevoeging van de beheerder: Lees hier de oorspronkelijke oplossing gegeven door Karin., en hier kun je de extra uitgebreide uitleg lezen van Tolstoj ]
Briljant die oplossing van Karin en M. Kemps, het werkt! Dit weekend ga ik mijn oude fotoboeken proberen over te zetten, maar het fotoboek waar ik mee bezig was is in ieder geval gered! Hartstikke bedankt voor jullie suggestie!Als het zo eenvoudig is dan vraag ik me af wat de Hema gaat doen om dit op te lossen en waar men twee weken voor nodig denkt te hebben. Of wil men dit drama nog wat meer in de publiciteit brengen?
nu de Mac gebruikers nog... Of werkt dit op Mac ook? Ik hoop het zo!
Superbedankt voor de oplossing!! Bij mij werkt het dus gelukkig ook 😉.Succes iedereen met omzetten en het afwerken van de fotoboeken.
Wauw, zou te gek zijn!!!!!!ik zou heeeeeel graag deze oplossing uitproberen, maar zoals ik in mijn bericht hierboven al aangaf, ik krijg x op x foutmelding hij het opslaan van downloaden van het fotoprogramma van Albelli. Zijn er meer met dat probleem??? En is het ook op dezelfde manier mogelijk met het werken vanuit de online versie dat je weet Karin?? Ik ga het morgen meteen toch ook proberen....
bij mij is het gelukt om album waarin ik al aan het werk was (en bijna af had) om te zetten mbt instructie!!! Wat n opluchting!!Het lukte alleen met meest recente album: dacht ik zet de anderen die ik gemaakt had ook om voor t geval dat ik wil bij bestellen: maar dit ging niet. Of is daar aan n trucje voor??Dank voor het puzzelwerk en delen van deze oplossing!!!
De foutmelding van Kirst1975 kreeg ik eerst ook:de handtekening van Albelli_NL.exe is beschadigd of ongeldig.Toen ik het op een ander PC probeerde lukte het echter wel om SW te downloaden. Je moet volgens mij eerst je downloadfolder opschonen (geen oude Albelli versies), dan downloaden en kiezen voor bestand opslaan (dus niet : uitvoeren). Zelfs als je bovenstaande fout nog krijgt, komt het Albelli programma toch in je downloadfolder. Vervolgens kun je die uitvoeren.Succes!
Hulde aan Karin de Waal en M. Kemps ! Jullie hebben 't prachtig opgelost.Karin's oplossing werkte bij mij bijna (ook ik kon echter bij stap 7 al openen), en met de toevoegingen van Kemps is het verhaal compleet. Wat ben ik blij man, om maanden werk opeens weer terug te zien. Super!Nog 2 puntjes;1) voor alle zekerheid kun je eerst een backup maken van je HEMA folder (bijv. op USB) voor je de procedure start. Als je perongeluk verplaatst ipv copieert kun je wellicht in problemen komen.2) Toch snap ik wel dat dat Albelli 2 weken claimt voor test. Zij willen het denk ik end-to-end (dus incl. album afdrukken) 100% zeker weten. Uitsluiten dat er nieuwe klachten komen.En tenslotte : wat moeten we met HEMA?? Daar maak ik NOOIT meer een fotoalbum!
Ik heb gisteravond een mailtje gehad van de HEMA, want ze zouden met op de hoogte houden, met daarin:"Wat zijn we aan het doen?Ondankt dat de oude HEMA software niet kan terugkeren, hebben we met onze vroegere leverancier de mogelijke oplossingrichting besproken. Dat betekent dat we allereerst in gezamenlijkheid deze mogelijkheid, die uiteindelijk moet leiden tot het afdrubben van deze boeken, eerst laten onderzoeken door eigen technici en ICT specialisten. Mocht blijken dat deze oplossing haalbaar is, dan willen we vervolgens deze mogelijkheid testen om er zeker van te zijn dat we klanten hiermee, voor een bepaalde periode, daadwerkelijk helpen. Het onderzoek en het testen zal ongeveer twee weken duren. We houden je op de hoogte."
Wat heerlijk dat er van die slimme mensen zijn, die hun kennis willen delen!!Het is mij ook gelukt, dankzij de instructies van Karin en M.Kemps.Het betrof een losbladig, nog niet geheel afgerond album. 47 pagina's terug, inclusief lay-out en teksten!! Ik kan nu verder tot de 60 pagina's gevuld zijn!Ik blijf uiteraard benieuwd naar de ontwikkelingen rond Hema en Albelli. Maar voorlopig blijf ik bij Albelli!
@karin, gelukkig gelukt de sofware te downloaden, opgelost dankzij klantenservice Albelli, moet dit downloaden vanuit Google Chrome, en niet vanuit internet explorer. Echter, ik loop nu vast vanaf punt 5 Karin.... Je hebt het over bestanden kopiëren, waar haal ik die bestanden dan vandaan? Ik ben weliswaar erg bedreven in het maken van fotoalbums, maar dit lukt me niet.... Zou je me kunnen helpen....bij voorbaat dank!!! Zou erg veel betekenen....Ps., vanaf pint 4: mijn Hema album (album2) wordt niet geweigerd in Albelli, mogelijk doe ik dus echt iets verkeerd.... Oh... De oplossing lijkt zo dichtbij......
Badge +2
Wat goed om te horen dat de hack van Karin de Waal en M. Kemps werkt bij jullie! Heel erg bedankt voor het delen in onze community!Heeft iemand al geprobeerd om een boek te bestellen nadat ie op deze manier is geopend in de Albelli software? Ben benieuwd of dat zonder problemen gaat.
is het al iemand gelukt deze hack toe te passen op Mac
Beste Karin en M. Kemps.Ik wil bij deze laten weten dat jullie conversiemethode werkt, daarvoor heel veel dank. Ik heb al mijn boeken (ook van 2002) kunnen converteren naar de Albelli software. Bij de oudere boeken ontbreekt het .~ALB bestand maar dat blijkt geen bezwaar te zijn. Ik kreeg bij deze oudere boeken wel de melding vanuit het Albelli programma dat de fotokaft is aangepast. Bij openen van het boek zie je dat de kaft iets kleiner is geworden maar dat is simpel aan te passen.Dus bij deze ben ik weer een happy camper, alles werkt weer onder Albelli en dus een hele grote doei naar Hema. Ik wens de marketing managers van Hema veel wijsheid voor toekomstige beslissingen.Ps, ik ben benieuwd waar de ICT mannen/vrouwen van Hema en Albelli mee komen.
Dit gaat natuurlijk alle fatsoensnormen te buiten. Ik heb mijn digitale relaas bij HEMA gedaan en daarop een zeer uitgebreide reactie gehad die vooral ging over een onderbouwing waarom is gekozen voor de quick and dirty-aanpak van HEMA, de verdere strekking: helaas pindakaas! Deze reactie staat haaks op een andere reactie die een sommigen hebben gekregen...we kijken naar mogelijkheden, wat iig getuigt van fatsoen en rede. Ergo: het is dus afwachten of en zo ja wanneer er dan wel een oplossing komt en of iedereen op de hoogte hiervan wordt gesteld. Het vertrouwen in de HEMA -fotoboeke'service' is bij mij in ieder geval verdwenen.
Yes! Ook ik heb de tips van Karin en M. Kemps succesvol toe weten te passen en kan weer verder met mijn jaaralbum! Heel erg bedankt voor het delen van deze methode. Ik vind het een bijzonder fijne gedachte dat ik niet meer van de bereidwilligheid van Hema afhankelijk ben.Irene J. bedankt voor jouw inspanning. Ik hoop dat n.a.v. jouw inzet Hema alsnog met een goede oplossing komt voor diegene die het (nog) niet gelukt is om hun albums alsnog bij Albelli geopend te krijgen.
Hierbij een enorme dank dank dank je wel aan Karin en M. Kemps, het is mij dankzij het delen van hun expertise gelukt om mijn volledige album EXACT zo over te zetten van HEMA naar Albelli. Dus, de juiste indelingen, achtergronden, sjablonen, kaders, cliparts en teksten!!!!!!!Vanmiddag de laatste pagina's afgewerkt zoals ik 16 februari bij HEMA van plan was. Inmiddels loopt nu de bestelling! Mijn dank is heeeeeeel erg groot! Hopelijk zijn er nog veel meer mensen die hier hun voordeel mee zullen doen.En aan HEMA kan ik alleen maar zeggen.... Dag HEMA, mij zien jullie niet meer....ik ben vanaf nu klant bij Albelli!!!!!!!Bedankt voor de slechte service HEMA, héél erg jammer........hopelijk hebben jullie hiervan geleerd!!!
Voor degenen met een lokaal opgeslagen Hema-album:Wij hebben gisteravond drie fotoboeken (vierkant 30x30) van de Hema geopend en opgeslagen in de Albelli-software. De albums zijn inclusief teksten, indeling, kaders enz overgezet in Albelli's software, die identiek in gebruik is aan de 'oude' Hema-software. De bestandsindeling is ook identiek.1) Download de Albelli-software vanaf hun site2) Open Albelli en maak een nieuw album aan, stop er een paar willekeurige foto's in en sla het op. In mijn voorbeeld hier noem ik het album "Testalbum1"3) Onder Mijn documenten of My documents in je Windows Explorer was al een map "Hema Fotoalbum" en nu ook een map "Albelli Fotoboeken".4) Je kopieert de volledige map van jouw fotoalbum (hier even: Album2) in de Hema-map en plakt hem in de Albelli-map (Het origineel van Hema heb je straks nog nodig), Je hebt nu dus twee identieke albums Album2, die beide door Albelli 'geweigerd' worden, als je het probeert te openen.5) Onder Albelli Fotoboeken staat de map Testalbum1 ook nog. Vanuit deze map kopieer je 5 bestanden: Testalbum1.~ALB, Testalbum1.ALB, Testalbum1.ATF, TEMPLATE.ALS en TEMPLATE.ATF. Deze plak je in de map Album2 (Albelli). De twee bestanden TEMPLATE.ALS en TEMPLATE.ATF overschrijf/vervang je. In de map Album2 (Albelli) verwijder je de drie bestanden Album2.~ALB, Album2.ALB en Album2.ATF.6) De gekopieerde bestanden Testalbum1.~ALB, Testalbum1.ALB en Testalbum1.ATF hernoem je naar resp. Album2.~ALB, Album2.ALB en Album2.ATF.7) Je opent Album2 van Albelli nu opnieuw in de Albelli-software. Dit lukt wederom niet.😎 Je hernoemt nu alle bestanden Album2.~ALB, Album2.ALB en Album2.ATF naar resp. Album3.~ALB, Album3.ALB en Album3.ATF en ook de map van het album hernoem je van Album2 naar Album3 (of iedere gewenste naam. "Album3" is een voorbeeld).9) Als je nu Album3 opent in Albelli, doet hij het en opent hij de nieuwe template van Testalbum1 met de foto's van Album2.10) Nu de laatste stappen. Je kopieert vanuit de originele Album2-map van Hema de vijf bestanden Album2.~ALB, Album2.ALB, Album2.ATF, TEMPLATE.ALS en TEMPLATE.ATF en plakt ze in de map Album3. De twee bestanden TEMPLATE.ALS en TEMPLATE.ATF overschrijf/vervang je. In de map Album3 verwijder je de drie bestanden Album3.~ALB, Album3.ALB en Album3.ATF.11) De gekopieerde bestanden Album2.~ALB, Album2.ALB en Album2.ATF hernoem je naar resp. Album3.~ALB, Album3.ALB en Album3.ATF.12) Je opent Album3 van Albelli nu opnieuw in de Albelli-software. Als het goed doet hij het dan.13) Voor de zekerheid het album opslaan onder een nieuwe naam. Vanaf nu is het een Albelli-album!Ik heb het zo duidelijk mogelijk opgeschreven. Het is niet voor nitwits, maar ook niet moeilijk,Succes!PS: voor de online-werkers. Ik vermoed dat jullie niet bij je bestanden kunnen en dus niet kunnen kopiëren.Geplaatst door Karin de Waal op Mrt 1, 2016.
BEDANKT!! Het werkt!! Net twee albums omgezet 🙂 🙂 🙂 Ik ben zo vreselijk blij! Heb er echt geen woorden voor!! Wat een opluchting!! Echt heel erg bedankt voor deze info!!!
Jaaaaaaaaaaa!!!! Bij mij ook! Super fijn! Al mijn boeken terug! Super bedankt voor jullie handleidingBeste Karin en M. Kemps.Ik wil bij deze laten weten dat jullie conversiemethode werkt, daarvoor heel veel dank. Ik heb al mijn boeken (ook van 2002) kunnen converteren naar de Albelli software. Bij de oudere boeken ontbreekt het .~ALB bestand maar dat blijkt geen bezwaar te zijn. Ik kreeg bij deze oudere boeken wel de melding vanuit het Albelli programma dat de fotokaft is aangepast. Bij openen van het boek zie je dat de kaft iets kleiner is geworden maar dat is simpel aan te passen.Dus bij deze ben ik weer een happy camper, alles werkt weer onder Albelli en dus een hele grote doei naar Hema. Ik wens de marketing managers van Hema veel wijsheid voor toekomstige beslissingen.Ps, ik ben benieuwd waar de ICT mannen/vrouwen van Hema en Albelli mee komen.Geplaatst door W.N. Bruyn op Mrt 3, 2016.
Ik hoop met 'n goede oplossing voor de Mac ![quote]Ps, ik ben benieuwd waar de ICT mannen/vrouwen van Hema en Albelli mee komen.
Hoopvol op een goed bericht van Hema en Albelli! Hier ook 3 albums met uren werk die ik niet meer kan laten afdrukken.Ik word graag op de hoogte gehouden!
Wel grappig. De Hema mailde me op 11 februari dat ze na het verkennen van de markt overstappen naar een leverancier die past bij hun nieuwe toekomstvisie. Vervolgens komen ze met bijna identieke albums, maar slechtere software. Merkwaardige toekomstvisie om gelukkige bestaande klanten teleurgesteld en boos te maken. De 'mooie' belofte (in een volgende Hema-mail) om 50% korting te geven op een volgend album, vind ik ook niet getuigen van toekomstvisie.Ook ik heb in de loop der jaren voor een vermogen aan albums gemaakt. Al die albums, die soms maanden werk hebben gekost, waren gelukkig op tijd besteld en heb ik nog opgeslagen op mijn PC, maar zijn nu dus niet meer na te bestellen als het aan de Hema ligt. Bizar dat hiervoor geen oplossing bedacht is, zelfs niet om bestaande albums in bijvoorbeeld pdf-formaat op te slaan. Des te leuker dat er nu klanten zelf een oplossing bedacht hebben. Bedankt Karin en M. Kemps!!; ik ga jullie oplossing zeker toepassen als de wijze ICT-ers van de Hema zelf geen oplossing kunnen bedenken. En Hema, schaam je dat je hier niet al lang zelf mee gekomen bent.
Beste Karin en M.Kemps,bedankt voor de oplossing.Met de aanwijzingen van Karin, kwam ik niet helemaal uit. Maar door de toevoeging van M.Kemps, dat het album geopend is in het Albelli programma, wees mij op mijn fout. Het album moet geopend zijn in het programma, en de 5 (of 4) oorspronkelijke bestanden uit de Hema album met geopend album teruggeplaatst worden. Om vervolgens met nog steeds geopende album, het album/project opnieuw te openen en deze heb ik met nieuwe naam opgeslagen. Helemaal blij
Wauw! Super bedankt Karin en M. Kemps!! Met jullie aanwijzingen is het ons ook gelukt het fotoboek over te zetten!! Ik ben hier echt heel blij mee!!😀

Reageer