Consumentenbond.nl

Hoe verliep jouw overstap van analoog naar digitaal bij Ziggo?


Reputatie 2
Badge +3
Ziggo stopt per april gefaseerd met het uitzenden van analoge tv. Analoge radio via Ziggo blijft wel bestaan.
Wat zijn jouw ervaringen met de overstap? Was alles duidelijk? Kwam je er in 1 keer uit?

Lees meer over het hoe en wat van omzetten van analoog naar digitaal bij Ziggo.

6 Reacties

Is die vraag niet vreselijk voorbarig? Het hele proces moet nog starten en duurt 2 jaar en nu dan deze vraag al? En bovendien ook nog in de verleden tijd, terwijl de startdatum in de toekomst ligt?
Reputatie 2
Badge +3
@Lazylady Voor een groot deel van de Ziggo-klanten is het inderdaad 'voorbarig', maar een aantal (oa in Capelle a/d Ijssel) regio's heeft al communicatie van Ziggo ontvangen. En op de website van Ziggo kun je nu ook al kijken hoe het eea in zijn werk gaat, inclusief de stappenplannen voor jouw situatie thuis (ook al gaat analoog nog niet op 'zwart').

Wij willen graag monitoren of alles goed verloopt, vandaar deze vraag!
Toevallig twee dagen geleden één televisie over gezet zonder al te veel problemen. Over een andere televisie telefonisch overleg gehad. Naar aanleiding van dat gesprek een ' gratis ' oplossing die vandaag wordt bezorgt. Toevallig Ziggo Go op de laptop & IPhone geïnstalleerd. Ook dat verliep succesvol. Dus tot zover geen noemenswaardige problemen.
Reputatie 2
Badge +3
Dank voor je melding @Peter P M ! Fijn dat het (vooralsnog) soepel verloopt. Nu maar hopen dat dit een voorbode is voor de rest van de over te zetten klanten 😉. Nog veel kijkplezier toegewenst.
Reputatie 6
Badge +4
Ik begin er niet meer aan . Met twee digitale TV's in huis ga ik die derde oude analoge TV niet meer aanpassen. Die gaat naar de recyclingwinkel . Ik denk dat heel veel mensen dit het moment vinden om dan maar meteen helemaal digitaal te gaan als ze dat nog niet zijn . Het aanpassen van analoge toestellen die nog prima zijn en voor mensen die er om diverse redenen nog mee willen doorgaan is dit echter een mooie oplossing vind ik.
Heb het stappenplan gevolgd op de site van Ziggo - het ging moeiteloos.

Reageer