HP Printer kan alleen nog worden gebruikt met account

  • 14 October 2021
  • 19 reacties
  • 1485 Bekeken

Plotseling kan ik mijn printer niet meer gebruiken zonder dat ik een HP-account aanmaak en hierop inlog. Dit geeft mij een onveilig gevoel. Ik vraag mij af of HP dit zomaar kan doen.

Ik overweeg de overigens nog goed werkende printer weg te doen en een ander merk aan te schaffen. Pure geldverspilling maar ik accepteer de dwang van HP niet.


19 reacties

Reputatie 7
Badge +7

Is deze link misschien de oplossing voor je? Printen schijnt te kunnen zonder account.

Ik had mijn HP een vijftal jaar geleden geïnstalleerd, ik kan me niet meer herinneren of ik dat met een account heb gedaan. Ik ga kijken.

Ik was pas wel aan het stoeien om die te verbinden met wifi toen ik een wifi pod installeerde. De afstand was eerst iets te ver waardoor hij niet kon verbinden, maar nu lukt het overal. Waar ik ook zit in huis, bank, eettafel, in de tuin, whatever, kan ik of visite nu een printopdracht geven met smartphone en tablet of zo.

Zonde om die printer hierom weg te doen. Die andere printers zijn misschien ook zo.

Reputatie 2
Badge +3

@Herman. Om welke printer gaat het precies? En kun je beschrijven wat er precies gebeurde? We zien zeker bij nieuwe printers dat HP er alles aan doet om de gebruikers een account aan te laten maken.

Hallo Herman, soms/vaak is het zo dat je wel degelijk zonder account verder kan, alleen die optie is zo goed verstopt dat de meeste mensen hem over het hoofd zien. Fabrikanten maken gebruik van zogenaamde ‘dark patterns’ Dus misschien als je heel goed kijkt zie je ergens nog een lichtgrijze optie (die er dan ook nog niet uitziet als een ‘button’ zoals je die verwacht) waar je op kan clicken….

Dank voor de reacties.

Jan, de link die je hebt gegeven resulteert in ‘Pagina niet gevonden’.

Het gaat om een HP Officejet pro 8710. De cartridges waren op. Voordat ik deze verving heb ik nog een aantal scans kunnen maken. De cartridges die ik installeerde waren niet origineel maar van PrintAbout (geen aanrader!). Twee werden geweigerd, ook na vervanging door PrintAbout. Vanaf dat moment word ik gedwongen een account aan te maken door Hp Smart App om de printer te kunnen benaderen. Hiervoor kon ik nog een scan maken vanaf het apparaat en deze naar de computer sturen. Dit werkt ook niet meer.

Ik ben een software-ontwikkelaar, dus niet onhandig in deze dingen. Geen grijze knop kunnen ontdekken.   

Ik ben benieuwd wat HP er zelf van zegt, als je aan de bel trekt.
https://support.hp.com/nl-nl/contact-hp

Reputatie 7
Badge +7

Jan, de link die je hebt gegeven resulteert in ‘Pagina niet gevonden’.

Met verontschuldigingen, er is iets misgegaan.

In Google vind ik dit

Daarop doorklikken kom ik op de website van Tim de Hoog met uitleg die alleen daar over gaat.

Ik heb inmiddels gekeken, bij mijn HP-printer hoef ik niet in te loggen in een HP-account. Wel bij wifi, dan zijn er twee wachtwoorden. Ik moet het wachtwoord van het thuisnetwerk opgeven in het schermpje van de printer. En ik moet het 8-cijferige printerwachtwoord opgeven in elk apparaat dat via wifi contact wil met de printer. 

De oplossing van Tim de Hoog werkt niet. Wellicht hebben ze die route dicht gezet. 

Mijn printer hangt gewoon in het wifi-netwerk. De account die HP eist is iets anders dan een 8-cijferig wachtwoord om de printer te benaderen. 

Bedankt voor je reactie.

Herman,

 

Het lijkt er op dat je eerst de Smart app moet deinstalleren, en dan de basisdrivers moet ophalen:

 

(En zie de manier waarop die basisdrivers zijn verstop is een uitstekend voorbeeld van een dark pattern)

Dank Ronald, ik ga ermee aan de slag na mijn vakantie!

Reputatie 5
Badge +4

Alleen de basis driver nemen is bij meer printer bedrijven mogelijk en is ook een manier om soms honderden MB’s aan overbodige software te vermijden. Soms vraag je je werkelijk af…. wat voegt al die extra rommel nu toe boven de basis drivers?

En zie de manier waarop die basisdrivers zijn verstop is een uitstekend voorbeeld van een dark pattern)

@Ronaldvr  Mooi beschreven.

 

 

 

Badge

Hallo @Herman. ik ben benieuwd of het gelukt is om het aanmaken van een account te omzeilen en of je inmiddels weer met alternatieve/niet merkeigen cartridges kunt printen?

Goedemiddag mVelema, dat is niet meer gelukt. Ik heb een Brother gekocht, ben helemaal klaar met HP. 

Reputatie 7
Badge +6

Wij waren het geduvel met HP ook zat al was onze laatste de eerste van drie die het redelijk lang volhield. Wel heel vaak weigeren te printen de laatste jaren dat we hem hadden . Onze dochter kreeg hem dan weer aangeslingerd . We hebben nu Epson met inkttanks ipv cartridges . Afwachten maar of deze beter bevalt en lang meegaat . 

Badge

 @Herman. Jammer om te horen, maar begrijpelijk!

Badge

Hallo @Herman. ik heb het er met collega's over gehad en we vinden het raar dat HP registratie opeens oplegt. Heb je de printer toevallig nog? Zo ja, zouden we hem over mogen nemen om te testen wat hij nog wel kan?

 

 

Badge

Bij mij hetzelfde probleem. Nieuwe printer gekocht paar weken geleden. Geinstalleerd.

Leek er sterk op dat ik een account aan moest maken, maar dat wil ik perse niet. Geprobeerd te printen zonder account, dat lukte. Van zowel mijn mobiel als mijn laptop.

 

Ineens print de printer niet meer en zegt het error-rapport dat ik de installatie moet afronden. Huh?

 

Gebeld met een mevrouw van HP die geen idee had en mij terug laat bellen door de technische dienst. Oh ja, had ze nog wel even mijn e-mailadres en woonadres voor nodig… WHY? “om een dossier aan te maken”.

Ik heb mijn gegevens niet gegeven en vraag me zeer af of ik wel teruggebeld ga worden.

 

Reputatie 7
Badge +7

Ik heb een HP laserjet printer, ik heb nooit een HP-account aangemaakt. De printer staat boven, daar is het wifi signaal te zwak. Er is toen boven een wifi pod gekomen. Nu maakt de printer vlot verbinding met wifi. Op mijn smartphone in de woonkamer zie ik de printer bij de wifi netwerken mits hij aanstaat. De pc ernaast hoeft niet aan te staan.

Op het schermpje van de printer heb ik eenmalig een 8-cijferig wachtwoord moeten typen opdat de printer verbindt met wifi. Op de smartphone als ik de printer aanroep op het wifi netwerk moet ik eenmalig het wifi wachtwoord typen.

Als de error message zegt dat de installatie nog niet is voltooid kan je het beste de hele installatie even overnieuw doen. Er zijn dan twee wegen: 1) dat de pc via wifi contact zoekt met de printer of 2) dat een USB-kabel van de pc naar de printer loopt. Ik denk niet dat er bedoeld wordt dat je moet inloggen. Ik heb dit allemaal eenmalig moeten instellen en sindsdien print hij via wifi wanneer we maar willen, mits hij aan staat. De pc hoeft dan niet aan te zijn.

Badge +2

Ik heb al jaren een hp officejet 6700 premium. Nog nooit een account hoeven aanmaken. Ik heb hem ook allang geleden van draadloos naar usb over gezet, dan krijg ik geen troep meer binnen. Wel de laatste maanden de vraag of ik wist dat ik geen hp cartridges gebruik. :) Dat gaat dus al zeker 6 jaar goed.

Ik heb een manier gevonden om een document te scannen zonder een account te hoeven maken.

Als u onder Bluetooth instellingen naar het kopje apparaten en printers gaat, en de desbetreffende printer selecteert, ziet u een knop met “scan starten”. Deze gaf bij mij altijd de eerste keer een foutmelding, maar de tweede keer deed deze het gewoon.

 

Reageer