iPhone 6 scherm reparatie: Apple store of gsm winkel?

  • 21 juni 2016
  • 8 reacties
  • 8877 Bekeken

Beste Allen,

Ik wou het scherm van mijn iPhone 6 laten repareren (buiten garantie helaas), maar ik zit hier met een dilemma: zou ik naar een Apple store of naar een GSM winkel gaan? Wat zijn de voordelen en de nadelen van GSM winkels? Zijn ze echt goedkoper dan de Apple store? Heeft iemand hier ervaring mee? Alvast bedankt.

Frank

8 reacties

Ik kan jou hier vertellen dat mijn ervaring met de Apple store niet zo positief is. Ondanks het scherm van mijn iPhone 6 nog binnen de garantie periode stuk ging, moest ik (na 3 weken te hebben gewacht) nog zelf 140 euro betalen voor de reparatie. Reden hiervoor was dat het toestel naar Duitsland moest gestuurd worden voor de reparatie. Maar goed, daar heb ik heb wel mijn lesje geleerd. Twee maanden later was het scherm van de iPhone 6 van mijn vrouw ook kapot gegaan. Deze keer ipv direct naar de Apple store te gaan, hebben we prijzen, garanties en reviews van GSM winkels op het internet gezocht en vergeleken (als ik mij goed herinner via GSMERZ4U.NL). Uitendelijk hadden we gekozen voor een GSM winkel hier om de hoek. Deze keer was het gebarsten scherm binnen 2 dagen vervangen voor slechts 100 euro en zonder gedoe.
Reputatie 7
Badge +4
niet-Apple-Gecertificeerde reparaties zijn vaak goedkoper dan bij wel-Apple-gecertificeerde reparaties.

voordelen? Goedkoper.

Nadelen! - je bent eventuele garantie kwijt op toekomstige reparaties die onder garantie vallen- er worden vaak niet originele apple onderdelen gebruikt waarvan de werking dus niet gegarandeerd kan worden.

Mijn persoonlijke stelling: waarom wil je voor een dubbeltje op een (gammele) eerste rang zitten als je vele honderden euro's betaald hebt voor het toestel?

ps. nog nooit gehoord dat glasbreuk onder garantie valt. werk zakelijk met vele duizenden iPhones.
Beste Allen,

Allereerst bedankt voor jullie reacties/tips. Uiteindelijk heb ik een goed en betaalbaar reparateur gevonden via de vergelijkingswebsite http://www.gsmerz4u.nl. Die was toch een gsm shop/winkel (geen Apple store dus, die was zeer te duur!!) met wel goede reviews en scherpe prijzen.

Nogmaals bedankt,

Frank
Beste Allen,

Vorige week ben ik tegen hetzelfde probleem aangelopen met mijn Iphone 6. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om op zoek te gaan naar een reparatie centrum in Haarlem, de plaats waar ik woon.

Echter heb ik via Mfix.nl een geschikt reparatie centrum gevonden. Het is op deze website mogelijk op op basis van je locatie de reparatie centra in de buurt te vergelijken. Verder kan je een uitgebreide beschrijving van de winkel op deze site vinden. Werkt erg fijn!
Onlangs heb ik een iPhone 7 reparatie bij MobieltjesDokter.nl (Lelystad) laten uitvoeren. De baliemedewerker gaf aan dat telefoonwinkels vaak pretenderen originele Apple onderdelen te gebruiken voor iPhone reparaties. Dit mag echter niet, want Apple levert geen onderdelen. Ik was hier zelf nogal huiverig door. MobieltjeDokter gebruikt echter prima onderdelen en je krijgt ook 3 maanden garantie, dat vond ik wel een groot pluspunt!

[commerciËle link door beheerder verwijderd]
De Apple Store is de enige winkel die met originele Apple iPhone schermen repareert maar dat is logisch, Apple verkoopt niet aan andere partijen. Apple is zelf ook niet de fabrikant van de displays, dat is Foxconn en die kopen weer in bij LG en Sharp. Pas nadat Foxconn de onderdelen in elkaar heeft gezet en er een Apple serienummer aan heeft gehangen is het een "Origineel" scherm.

Belangrijkst is dat je nieuwe scherm een kwalitatief scherm is! De Apple store geeft helaas maar 90 dagen garantie en wanneer je schade aan de behuizing hebt (en dat is al snel) dan vervangen ze je scherm niet eens.

Ik raad aan om naar een reparateur te gaan die is aangesloten bij Uneto-Vni zodat je zekerheid hebt en als je even vergelijkt kom je er al snel achter dat er reparateurs zijn die 1 jaar garantie geven. ****

O ja, meld je schade meteen bij je inboedelverzekering, meestal vergoeden zij alle schade!!

**** [reclame uit tekst verwijderd door beheerder]
Reputatie 7
Badge +4
dat is onjuist.

apple premium resellers gebruiken originele apple onderdelen waarbij de garantie op het hele toestel intact blijft, dat laatste is dus niet het geval als je bij andere reparatieshops langsgaat.

dus naast de apple store kun je ook terecht bij zaken als iCenter, a-mac enz.
ik heb het scherm van mijn iPhone 6s plus ook laten repareren bij mobieltjesdokter voor €279,- Bij mediamarkt doen ze het voor €239,-

Ik had begrepen dat ze bij mediamarkt wel schermen van Apple gebruiken.

iphone-onderdelen-reparatie.nl/iphone-schermen-de-waarheid-origineel-en-copy/Zal dan wel refurbished zijn.

Mijn scherm is twee keer binnen een half jaar stuk gegaan. Ik merkte gelijk verschil tussen het scherm van mediamarkt en die van mobieltjesdokter. Ik zou dus echt niet meer naar mobieltjesdokter gaan.

[link commerciele website aangepast door beheerder]

Reageer