Consumentenbond.nl

Is er in jouw woonplaats geen snel internet beschikbaar?


Silvia_Smit
Rank
Badge
Niet iedereen in Nederland kan een alles-in-1-pakket afnemen met een ‘acceptabele’ internetsnelheid van 20 a 30 Megabit/s (of meer). Zeker 400.000 mensen kampen met traag internet, gewoonweg omdat er geen sneller internet te verkrijgen is. Internet is overgelaten aan de vrije markt. Het ligt niet overal omdat veel plekken onrendabel zijn voor providers.

Gelukkig zijn er initiatieven van onder andere gemeentes & provincies voor de aanleg van glasvezel.Wij willen de aanleg van snel internet scherp in de gaten houden!

Welke ervaringen hebben jullie? Zit je nog steeds te wachten op de aanleg van snel internet of ben je net zelf een eigen initiatief begonnen? Ik hoor het graag!

Bekijk ook onze pagina over welke stappen je zelf kunt ondernemen en welke alternatieven er zijn.

4 Reacties

J. van Tol
Nee bij ons op het eiland goeree overflakkee is het internet erg traag en de uitleg van KPN is dat we te ver van de centrale zouden zitten (ik kan hem zien) raar dat we regelmatig diverse aanbiedingen krijgen van Ziggo en KPN voor snel internet zonder glasvezelnet.

Silvia_Smit
Rank
Badge
Dank voor je reactie!

Ik las het volgende bericht CIF investeert 100 miljoen in glasvezel. Zit jouw provincie/woonplaats erbij? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!Nee bij ons op het eiland goeree overflakkee is het internet erg traag en de uitleg van KPN is dat we te ver van de centrale zouden zitten (ik kan hem zien) raar dat we regelmatig diverse aanbiedingen krijgen van Ziggo en KPN voor snel internet zonder glasvezelnet.

Geplaatst door J. van Tol op Feb 24, 2017.

JPG van Breukelen
Wij zijn vanaf 2000 in de Vinex-locatie Leidsche Rijn ingebouwd tussen circa 9.600 woningen, voorzien van kabel of glasvezel, terwijl wij als oorspronkelijke bewoners het nog steeds moeten doen met een telefoonkabeltje! Glasvezel door Reggefiber aanleggen kost circa € 7000 per aansluiting omdat wij "buiten" het glasvezelgebied wonen. Dat glasvezelgebied wordt nota bene door Reggefiber vastgesteld. Gemeente Utrecht verwijst van het kastje naar de muur?! Uiteindelijk wordt je daardoor aan het lijntje/"kabeltje" gehouden.

N.G.J.M. van Beckhoven
In Wijdenes - gemeente Drechterland (kop van NH) heel traag internet (minder dan 6Mb). Modem KPN Buitengebied erbij sinds ruim een jaar: redelijk alternatief want stabieler en sneller. Nadelen: de datalimiet van 100GB is vaak niet toereikend voor een maand, alleen 3G- i.p.v. de beloofde 4G-snelheid omdat we hier blijkbaar net op een grens van 3G/4G zitten 😞, airplay (streamen naar AppleTV) niet mogelijk en aan de dure kant (€ 45/50,- per maand voor 100GB). Eind vorig jaar is een eerste inventarisatie opgestart om te kijken of er draagvlak is voor een buurtinitiatief-glasvezel. Vordering onbekend.

Reageer