Beantwoord

Is update office Outlook 2007 noodzakelijk?

  • 9 October 2017
  • 3 reacties
  • 1611 Bekeken

De ondersteuning van office Outlook 2007 stopt morgen, update kopen?

Welke problemen doen zich voor bij de update?
icon

Beste antwoord door Andre van Zwet 11 October 2017, 11:20

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 3
Badge +3
Het is van tevoren niet te bepalen hoe groot het risico van niet-updaten is. De kans is groot dat het risico meevalt, maar het is toch verstandig om op termijn over te stappen op een andere e-mailtoepassing.

Hoe gemakkelijk mails zijn over te zetten is afhankelijk van waar de mails zijn opgeslagen. In sommige gevallen staat alles ook in de cloud. Dat maakt het importeren in een nieuwe versie van outlook gemakkelijker. Hieronder vind je meer info over het stoppen van de ondersteuning en het overzetten van emails en contacten.

Naderende einde van de uitgebreide ondersteuning voor Office 2007

Hoe kan ik een upgrade naar Office 2016 uitvoeren?

Een back-up maken van e-mailberichten, contactpersonen en agenda in een PST-bestand van Outlook of deze naar een PST-bestand exporteren
Reputatie 7
Badge +5
Upgraden moet je als verplichting zien. Oudere versies worden vaak niet meer geupdate waarmee virussen, hackers en aanverwante ellende zich vrij kan nestelen in oude en niet meer ondersteunde versies.

om hackers zo weinig mogelijk kans te geven is upgraden dus gewoon een noodzaak.
Zoals de voorganger ook al heeft aangegeven: upgraden is min of meer verplicht op het moment dat de fabrikant de (beveiligings)updates van het product stopt. Ook Office producten zijn in het verleden misbruikt voor verspreiding van malware en dergelijke.
Er zijn ook gratis alternatieven voor Office: LibreOffice is daar een voorbeeld van. Voor de mail kun je denken aan Thunderbird.

Reageer