Consumentenbond.nl

navigatiesysteem

  • 28 februari 2015
  • 2 reacties
  • 312 Bekeken

Hallo,Mijn Tom Tom start 2 Europa is ongeveer 5 jaar oud.

Veel wegen zijn veranderd.

Is het beter een nieuwe aan te schaffen of nieuwe kaart-updates te kopen ( ongeveer € 50).

Wie garandeert mij dat een nieuwe wel up-to-date is?Groet Jankees

2 reacties

Reputatie 5
Badge +6
Wat 'beter' is, is afhankelijk van veel factoren: hoeveel geld wil u besteden, ziet u in de nieuwe modellen opties die u nu niet heeft en die u wel graag wil hebben etc. De huidige modellen voor in de auto, incl (richt)prijzen: http://www.tomtom.com/nl_nl/drive/car/products/index.html .

Mbt actualiteit van de kaart als u een nieuwe koopt, zegt deze pagina volgens mij alles: http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/7928/~/hoe-werk-ik-mijn-kaart-bij-met-de-garantie-op-de-meest-recente-kaart%3F-%28tomtom .

Daarnaast hebben veel (alle?) nieuw verkochte modellen tegenwoordig "Lifetime maps", gratis updates. Daarover meer op http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/16459/~/waar-vind-ik-informatie-over-gratis-lifetime-maps%3F .
Badge +1
Wat in ieder geval een voordeel is van een nieuw navigatiesysteem, is dat je kunt kiezen voor Lifetime Maps (zoals R. Teeuwen ook meldt). Daarmee krijg je zo’n vier keer per jaar kosteloos de nieuwste kaart. Meerdere merken bieden dit aan, je herkent deze navigatiesystemen aan toevoegingen aan de naam als LMT, LM of alleen een M. De kosten voor deze kaartupdates zitten in de aanschafprijs verwerkt. Je krijgt deze updates totdat de fabrikant jouw navigatiesysteem niet meer ondersteunt.

Met een nieuw systeem kun je dan dus weer even vooruit, maar dit zal duurder zijn dan de 50 euro voor een eenmalige update van uw oude systeem.

Reageer