Consumentenbond.nl

Niet veilig met een Foscam (beveiligings)camera


Badge
Tienduizenden Foscam camera’s zijn lek. Eigenaren die de Foscam babyfoons en beveiligings- of IP-camera’s niet updaten lopen gevaar: kwaadwillenden kunnen deze camera’s namelijk gemakkelijk hacken.
Wanneer dit gebeurt hebben hackers de mogelijkheid om camera’s over te nemen, en beelden van de camera te bekijken. Bovendien krijgen indringers via de camera toegang tot je thuisnetwerk. In onderstaande video laten we zien hoe het lek in de Foscam camera’s kan worden gebruikt. Meer hierover lees je in ons nieuwsbericht.

Beveiligingsbedrijf VDOO berichtte in juni al over een lek in de camera’s, en de Consumentenbond ontdekte onlangs dat ook 2 babycams, - de Fosbaby en Fosbaby P1 - en beveiligingscamera FI9903P lek zijn. Om deze lekken te dichten dienen alle Foscam camera’s direct geüpdatet te worden. Deze update wordt echter niet automatisch geïnstalleerd en de notificatie is erg onopvallend: je bent dus zelf verantwoordelijk. Wij vinden dat Foscam duidelijker moet communiceren over dergelijke updates. Wat vind jij hiervan?

Heb jij een Foscam camera en ben je benieuwd of je gevaar loopt, of hoe je de update installeert? Bekijk hier de kwetsbare modellen, en tevens een uitleg over de installatie.

https://www.youtube.com/watch?v=xH_GE2s36Rg&feature=youtu.be

0 reacties

Geen reactie

Reageer