Consumentenbond.nl

Print jij weleens vanuit je smartphone?

  • 9 oktober 2019
  • 5 reacties
  • 423 Bekeken

Reputatie 3
Badge +4
Vanuit je Android of Apple smartphone of tablet kan je makkelijk een printje afdrukken. Smartphones die op Android werken kunnen dit zelfs op drie verschillende manieren, waaronder via de Google Cloud. Op een Apple smartphone maak je eenvoudig gebruik via Apple AirPrint, waar je geen extra app voor nodig hebt. Benieuwd hoe printen vanuit jouw smartphone te werk gaat? In dit artikel leggen we het stapsgewijs uit.

Gebruik jij jouw smartphone of tablet al om documenten of foto’s mee uit te printen?


5 reacties

Ik print sowieso niet erg veel en ik ben zo gewend dat via de pc te doen dat het via de telefoon echt een incident is.
Reputatie 7
Badge +6
Het kan draadloos bij mijn printer met mijn smartphone maar ik heb het nog nooit gedaan. Net als A. Deen print ik via de pc en het is de laatste tien jaar behoorlijk gedaald naar vrij weinig nu. Ik doe meestal save-as pdf en dan stuur ik die pdf met de mail naar de instanties.

Naar familie en kennissen doe ik het niet met e-mail maar verstuur ik foto's en pdf met whatsapp. Vooral bij whatsapp-groepen is dat makkelijk, dan hoef je al die e-mailadressen niet meer te typen. Met web.whatsapp.com koppel ik mijn smartphone aan de desktop of laptop en verstuur dan al die bestanden via Whatsapp. Dat doe ik al een paar keer vaker dan iets printen.
Reputatie 4
Badge +2
Ooit geprobeert om mijn Canon via Android te laten printen.
Het is me niet gelukt en eigenlijk heb ik het ook niet nodig.
Via Windows en Linux gaat het wel probleemloos.
Badge
Zo nu en dan. Ik heb een Motorola G5 plus. Daarop heb ik software van Brother geïnstalleerd ( iprint &scan). Daarmee kan ik vanaf mijn smartphone probleemloos printen naar mijn MFC-J4510DW. Enkelzijdig of dubbelzijdig geen enkel probleem. Ik kan zelf mijn scanner (op de printer) daar mee aansturen.
Te info, mijn printer heeft reeds probleemloos meer dan 8000 pagina's afgedrukt.

Met de Samsung S9 plus van mijn vrouw en met de Samsung S9 plus zonder problemen printer op een (redelijk gedateerde) HP 2015 met een netwerkkaart en verbonden met de KPNrouter via DVS verbindingsset. Ook de laptop's en tablet printen op deze printer, kortom allemaal vlot kunnen installeren en werkt probleemloos.

Reageer