Probleem met mio fietsnavigatie na Windows 10 Creators Update


Sinds de grote Windows 10 Creators Update, herkent de computer mijn fiets navigatie computer ( Mio Cyclo 315 HC ) niet meer.Als ik de fietscomputer aansluit aan de computer, geeft deze een foutmelding dat hij het USB apparaat niet kan vinden en daarmee een error veroorzaakt.Mio geeft als advies om de Creators Update niet te installeren, maar dit is bij mij al gebeurd en niet meer terug te draaien.Dus is het wachten op Microsoft, dat deze een update uitbrengen waardoor het probleem is opgelost.Is er misschien een andere oplossing voor dit probleem?Ad Stuy

56 reacties

Ik verwacht dat gezien het feit dat 99% van de USB aansluitingen nog wel werken dat het wachten op Mio zal worden en dat Microsoft daar niets aan gaat doen. Heeft Mio nog niet aangegeven wanneer ze het oplossen want updates niet installeren is wel héél 2005.
Helaas heb ik hetzelfde probleem met de mio 505. Vooralsnog kan ik geen oplossing vinden en ga hierom in conclaaf met de mio service. Desnoods stuur ik mijn product terug.
Ik heb hetzelfde probleem. 30 juni zou alles opgelost zijn, maar Mio krijgt het niet voor elkaar.Als je nog ergens iemand hebt met Windows 7 , dan kun je daar nog terecht. Al met al een treurige zaak
Het probleem is opgelost. Mio heeft een update geplaatst en het werkt weer als tevoren.
Het probleem is opgelost. Mio heeft een update geplaatst en het werkt weer als tevoren.
Heb ik gelezen, maar hoe krijg ik de update op mijn Mio als ik steeds de melding krijg geen apparaat aangesloten.
Via Cyclo agent lukt het niet want de melding blijft steeds dezelfde nl "sluit het apparaat aan" .Ben benieuwd hoe Mio dit dan heeft opgelost als de update niet te downloaden is..
Via Cyclo agent lukt het niet want de melding blijft steeds dezelfde nl "sluit het apparaat aan" .Ben benieuwd hoe Mio dit dan heeft opgelost als de update niet te downloaden is..Geplaatst door J.J. Kuyken op Jul 20, 2017.
Het lijkt mij logisch dat je de software op je pc moet vervangen. Ik vermoed via de site van Mio.
Heeft er iemand de update al gevonden? Op de site van Mio is het laatste nieuws nog altijd dat ze het probleem trachten op te lossen.Alvast bedankt.
1 Start computer.2 Verbind Mio fietscomputer (MIO uit laten staan) met USB kabel aan computer.3,Start CycloAgent, even wachten.4 Zet Mio fietscomputer aan.5 Klaar.
Leuk verhaal, maar bij mij werkt het niet. Van Mio krijg geen reactie, dus klachtkompas heeft niet veel nut.
Hier precies hetzelfde, geen connectie en op een andere pc ook niet een juiste update, zodat het daarna wel goed zou gaan. Sterker nog, de update veroorzaakte dat wifi het niet meer deed en de laatste kaart-update kwam ook niet door. Hier baal ik goed van, slechts een maand in bezit
Zie bijgaand mijn emailwisseling met mio vanaf 25 april... erg oplossingsgericht is het i.i.g. niet. Ik ben bang dat MIO hun handen er vanaf blijft trekken. Punt is dat ik met een apparaat zit met een aanschafwaarde van 349 euro wat zonder de cyclo agent een stuk minder functionaliteit heeft. Erg zonde.Beste Conny, Wilfred,Bedankt voor jullie mail. Ik reageer maar even puntsgewijs:Bijgaand jullie steeds wisselende tips. Om het overzicht te creËren heb ik ze maar even onder elkaar gezet.  Ga naar Configuratiescherm > Systeem en Veiligheid> Systeem > Geavanceerde Systeem Instellingen > Geavanceerd > Instellingen (naast Prestaties) > ''''Visuele Stijlen en Effecten op Windows Schermen en Knoppen''''. Als deze aangevinkt staat, ontvink deze dan en kies ''''toepassen''''. Vink hem nu weer aan, en klik nogmaals ''''toepassen''''. Als deze nog niet aangevinkt staat, slechts aanvinken en ''''toepassen''''. Klik met de rechter muisknop op het icoontje van de CycloAgent op uw bureaublad. Kies ''''Eigenschappen, en dan ''''Compatibiliteit''''. Selecteer onder compatibiliteit''''s modus Windows XP Service Pack 3 of uw Windows versie en zorg dat deze aangevinkt staat. Kies nu toepassen, ook als deze al aangevinkt stond. Tevens wil ik u aanraden om Cyclo Agent te verwijderen en opnieuw te installeren: http://download.mio.com/MioCyclo/GPST/Agent/AgentApp/mio/mio_setup_2.1.39.1.zip In de bijlage heb ik eveneens een bijlage toegevoegd voor het formatteren van de mio_data schijf. Cyclo Agent is volledig compatibel met Windows 10. Echter kan het zijn dat een lokale instelling voor een crash zorgt waardoor u deze melding krijgt. Daar dit vaak om lokale instellingen gaan ben ik bang dat wij u hier niet bij kunnen helpen. Ik raad u aan om een andere PC en/of laptop te proberen om te kijken of het hier wel op lukt. Zodra u het menu van de compatilbiliteitsmodus in gaat heeft u de mogelijkheid om Windows 7 te selecteren. Selecteer deze en pas deze toe. Dit zal het probleem moeten verhelpen. Wanneer de compatibilteits modus aangepast wordt zou de CycloAgent gewoon moeten werken. Wellicht begrijpen we niet precies wat het probleem hier iprecies is. Kunt u ons alstublieft een screenshot sturen van wanneer de het probleem zich voor doet? Wanneer het vastloopt en de eventuele melding u daarbij krijgt? Bedankt voor uw email. Zelf hebben wij Cyclo Agent uiteraard ook geprobeerd i.c.m. Windows 10 (verschillende systemen, zowel 32 als 64 bit) en hierbij zijn geen problemen geconstateerd. De gegeven oplossingen in de hiervoor verstuurde emails is het enige wat wij u kunnen verschaffen.
Ik ben behoorlijk teleurgesteld als ik bovenstaande overzie. Een gevalletje van het kastje naar de muur.Met name punt vijf in jullie oplossingen is interessant namelijk ‘Cyclo Agent is volledig compatibel met Windows 10’.Dat is niet het geval! Windows 10 staat niet in de comptabiliteitsmodus.Ik kan er echt niks anders van maken. Zie nogmaals ‘overzicht Cyclo agent’.Ik ben erg benieuwd naar jullie oplossingsrichting.In afwachting van jullie reactie
en dan krijg je deze briljante reactie terug:Geachte heer Bouma,Wat u aangeeft in ÉÉn van de laatste zinnen van uw email is nu net waar het hier precies mis gaat:‘Cyclo Agent is volledig compatibel met Windows 10’. Dat is niet het geval! Windows 10 staat niet in de comptabiliteitsmodus'' Windows 10 staat inderdaad niet in de compatibiliteits modus op een Windows 10 computer, omdat u al op een Windows 10 computer werkzaam bent. Op een Windows 10 computer dien je de compatibiliteit te veranderen naar Windows 7 of 8.Mocht u verder nog vragen hebben neem gerust contact op. Met vriendelijke groeten, Conny MiTAC Europe Customer Support Team
Die is/zijn inderdaad compleet incompetent!Wat mij zo verbaasd is dat die apparaatjes nog steeds verkocht worden. Zijn dat andere types met andere software? Niemand koopt toch zo'n ding en accepteert dat je de software direct in compatibility mode moet zetten.
Als je op een oud bericht wil reageren is dit de service:Beste klant,Helaas is het nu meer dan 14 dagegen geleden sinds de laatste communicatie op deze email, en daarom is hij nu afgesloten. Bezoek a.u.b. http://service.mio.com en dien een nieuwe support aanvraag in.
Beste mensen,Ik heb hetzelfde probleemSinds 10 dagen herkent windows mijn mio 505 niet meerSprake van stuurprogrammafout en het apparaat zou een storing veroorzaakt hebbenAlles verwijderden mio 2.1.48.1 opnieuw gedownoad. Mio cyclo vraag op het apparaat aan te sluiten, maar het apparaat wordt niet gevonden. Op de mio site wordt gezegd dat het niet compatible is met windows 10 ,maar het werkte onder window 10 vlekkeloos. Helaas nu dus niet meer. Geen idee wanneer de udat komt
Reputatie 4
Badge +3
Vervelend dat de problemen nog steeds aanhouden! We hebben vorige week contact gehad met Mio en dit is wat ze aangaven:"Ons developmentteam is bijna bij een oplossing. Men is nu aan het testen of het proces soepel verloopt, dit gaat 4 a 5 dagen in beslag nemen. De toestellen zullen dus een update nodig hebben. Aangezien de computer met die Windows 10 Creators versie de toestellen niet herkent, zal de klant een computer moeten vinden met een oudere Windows versie om die update te installeren. Wij weten dat dit niet de ideale situatie is maar kunnen daar helaas niets aan veranderen. Wanneer dat eenmaal gebeurt is dan kan de klant voortaan wel de Windows Creators versie gebruiken voor updates en syncen. Indien de tests goed verlopen zouden we eind volgende week de FW update kunnen publiceren."Daarmee doelt Mio op eind juli. Zodra we van Mio horen wanneer de officiËle firmware-update daadwerkelijk beschikbaar komt, melden we dat hier.
Reputatie 4
Badge +3
Mio bericht net dat de testen zijn afgerond en dat de update morgen - 25 juli dus - wordt gepubliceerd. Onverwachte omstandigheden uitgezonderd natuurlijk. Laat ons weten of dit inderdaad het geval is en of de update ook werkt!
Geven ze dan ook de locatie van pc's met het oude windows 7?Een update uitgeven waar je niets mee kunt, is net als een lege doos als surprise met sinterklaas.
de klant zal een oude computer met windows 7 moeten gebruiken.... de wereld op zijn kop.
Vandaag de mio 500 gekocht en in huis. Ik wil graag de update downloaden, zodat ook genavigeerd kan worden via knooppunten en met pontjes. Helaas is Mio share (laatste versie gedownload van website mio) niet compatible met de mio 500. Het programma uitvoeren in compabiliteitsmodus (bijvoorbeeld Windows Vista, servicepack 2) werkt ook niet. Ik las dat er vandaag een update uitkomt. Heeft iemand die al gezien? Wil het graag oplossen voor mijn vakantie over 1 week.Vriendelijk bedankt voor de reactie.Groeten
Aan van Blooijs,Hallo,Heb je de "cyclo agent" van Mio gedownload ? Via dit programma kan je naar Mio Share. Het kan ook zijn dat je inmiddels de nieuwe versie van windows 10 creators update (versie 1703) op je computer hebt staan en dan behoor je, zoals anderen en mezelf, tot de gelukkigen waarbij de mio cyclo niet meer wordt herkend door de computer.Zelf heb ik ook al contact gehad met Mio en Microsoft maar momenteel blijft het wachten op een nieuwe update voor jouw toestel en hopelijk heb je dan nog een desktop of laptop extra op voorraad met daarop een oudere versie van windows 10 of misschien één van je kennissen die je verder kan helpen want anders zal je die update niet kunnen binnenhalen.Veel succes en een goed verlof
Reputatie 4
Badge +3
We hebben een nieuwe reactie van Mio ontvangen - in het Engels:As you know we have experienced some serious problems regarding our Cyclo series no longer being recognised by PCs and laptops running on Windows 10 after this OS was updated to the Creators 1703 version. We have released a software fix this morning to solve this problem.For users that are considering upgrading to the new Windows Creators update, please update your Cyclo first to avoid any connection issues.The Cyclo update will be offered via CycloAgent and will include:
 • A new OSM map update
 • OS image fix for Windows 10 Creators
 • New ‘Map Management’ feature for storage space management
This update can only be installed if you have not yet upgraded your PC to Windows 10 Creators version 1703, or if you have rolled back. Alternatively, please access another PC which isn’t running Windows 10 Creators 1703 to install the update.Update installation instructions:
 1. Connect your device to a PC and open Cyclo Agent.
 2. Accept any updates offered.
 3. If you see the message ‘insufficient memory’, press OK and go to the Map Management tab.
 4. Now select ‘Retrieve’ to display the country list.
 5. Select countries to remove from your device which aren’t in use to free up space for the update.
 6. Select ‘Install’ to install the update.
*Please note: maps can be reinstalled to the device at any time. Additional countries are not available yet for purchase.After installing this update, your Cyclo will be recognised by any PC or laptop running on the Windows 10 Creators version without a problem.The update has been released for Cyclo 310, 315, 500 and 505.
Wat een ge... wie weet nog waar een pc staat met windows 7 of 8.Hoe je het regelt mag je zelf uitzoeken. Mio service isabominabel.

Reageer