Probleem met mio fietsnavigatie na Windows 10 Creators Update


Sinds de grote Windows 10 Creators Update, herkent de computer mijn fiets navigatie computer ( Mio Cyclo 315 HC ) niet meer.Als ik de fietscomputer aansluit aan de computer, geeft deze een foutmelding dat hij het USB apparaat niet kan vinden en daarmee een error veroorzaakt.Mio geeft als advies om de Creators Update niet te installeren, maar dit is bij mij al gebeurd en niet meer terug te draaien.Dus is het wachten op Microsoft, dat deze een update uitbrengen waardoor het probleem is opgelost.Is er misschien een andere oplossing voor dit probleem?Ad Stuy

56 reacties

Bouma1,Ik denk, dat je bedoelt Mio Cyclo agent, nee je logt rechtstreeks in op Garmin connect via de PC of rechtstreeks via Blue Tooth van de I phone of smartphone. Qua grootte is de garmin naar éénderde van de Cyclo. Die was niet leesbaar in de felle zon en in de schaduw. Moest altijd mijn zonnebril afzetten. En nu is alles leesbaar. Wil je meer weten, lees de reviews op Futurumshop.
Ik had ook problemen met mijn mio en windows 10. Probeer nu nog eens cyclo agent opstarten mio aansluiten en dan mio aanschakelen. Er staat eerst apparaat niet herkend maar na 10 seconden kan je weer routes downloaden en creeren er staat daarna wel weer op dat USB niet herkend wordt. Maar mio werkt weer en dit zonder wachtwoord.
Na maanden proberen en zoeken naar een oplossing,is het me uiteindelijk gelukt.De oplossing was, eerst Mio cyclo 315 updaten op een pc met windows 7 of 8 en daarna herkende mijn desktop (waar windows 10 op staat) mijn apparaat zo goed als direct.Bedankt voor de vele tips dit ik kreeg van jullie.😉Ik sukkel al een jaar met de Cyclo315 (en ook die van mijn mijn man Cyclo505) en had stilaan de hoop opgegeven. Zelf ben ik een redelijke leek wat pc's betreft en had wel al hier en daar gezocht. Ondertussen ook een bericht gekregen van Mio over die update via Windows 7 of 8 maar ik heb geen pc op windows 7 of 8. Hiermee kon ik dus niets aanvangen. Eerst en vooral ben ik blij dat ik via dit forum lees dat ik niet alleen ben die mijn buik vol heeft van Mio...mijn zoon heeft een Garmin en lacht me natuurlijk uit met mijn Mio. Ik zie echter eindelijk een oplossing : ikzelf woon in Stasegem en meen te lezen dat jij in Waregem woont. Is er een mogelijkheid dat ik via jouw oude pc die op windows 7 of 8 werkt, onze beide Mio's (die van mij en mijn man) kan updaten? Vorig jaar ben ik zo stom geweest om zijn Mio aan te sluiten om een rit te downloaden. Dit was toen gelukt maar daarna is de miserie begonnen en kon ik met beide Mio's geen connectie meer krijgen. Hij was daar niet zo gelukkig mee...***Twee berichten samengevoegd tot één door beheerder***
Reputatie 7
Badge +7
Ha @Bruggeman1,Welkom op de community, leuk dat je lid bent geworden!

Voor de overzichtelijkheid heb ik je twee berichten samengevoegd tot één bericht. 🙂Vervelend dat jij hetzelfde probleem ervaart als vele anderen die ook onder dit topic gereageerd hebben. Ik hoop dan ook van harte dat @Vandenberghe1 of iemand anders je wellicht kan helpen.Hopelijk zien we je snel terug op het forum!
ik heb een tijd moeten wachten, maar uiteindelijk is er een update gekomen waardoor de computer de MIO weer herkend.

Reageer