Consumentenbond.nl

Problemen met Glasvezel Tele2

  • 14 oktober 2014
  • 2 reacties
  • 183 Bekeken

Mijn ervaring met Tele2: Ik heb problemen met wifi en connectie problemen met mijn ps3/ps4/xbox360 & pc (bedraad aangesloten). Hoe het verlopen is, ik heb een forum topic geopend op de website van Tele2, hier is nooit een antwoord op gekomen, heel gek want de website geeft aan dat hier spoedig e.d. gereageerd zou worden. Hierna een chat medewerker gesproken, maar deze kon me niet verder helpen. Toen dacht ik een goed idee om een klacht in te sturen want het probleem staat al gemeld op het forum zonder oplossing. Probleem met de consoles staan letterlijk 100en klachten op het forum van vermeld, dus je zou denken dat het probleem wel bekend zou zijn bij Tele2. Nooit een reactie gehoord op mijn klacht, ben nooit teruggebeld, geen sms & nooit een e-mail als reactie gehad. Hierna zelf gebeld. Door de medewerker werd er een troubleshoot uitgevoerd maar na een gesprek van ongeveer 30 minuten werd mij verteld het probleem kan niet verholpen worden. Je probleem zal geescaleerd worden naar de afdeling opzeggingen en deze zullen je terugbellen. De afspraak was dat ik dinsdag of woensdag gebeld zou worden. Woensdag avond en ik ben nog steeds niet teruggebeld. Hierna zelf gebeld, weer dezelfde verhaal toegelicht. Opnieuw werd met mij dezelfde afspraak gemaakt, nu zou ik donderdag gebeld worden. Zaterdag bel ik zelf wederom. Tot op heden nog niet teruggebeld. Weer werd mij hetzelfde beloofd. Maandag avond, ik bel wederom zelf opnieuw omdat ik wederom niet ben teruggebeld. Nu kom ik bij de afdeling opzeggingen uit. Hier werd mij verteld dat ik niet kan opzeggen omdat de voorgaande medewerkers geen troubleshoot met mij hebben uitgevoerd... Werd doorverbonden met iemand anders en deze heeft een troubleshoot met mij uitgevoerd en weer werd mij beloofd je zal teruggebeld worden. Hier eindigt het verhaal, want dit laatste staat nog open bij Tele2. Ik heb van de gang van zaken 3 klachten ingedient, deze worden gewoonweg niet beantwoord omdat er al een klacht openstaat... Mijn problemen word dus gewoon dood gezwegen. Afspraken worden allemaal niet nagekomen en alle problemen die ik ervaar zijn tot op heden nog steeds niet verholpen. Gekke is Tele2 doet net alsof het probleem heel nieuw is en niet bij hun bekend is, als je het forum naleest en/of op internet zoekt zie je dat talloze klanten exact hetzelfde probleem hebben maar Tele2 doet hier dus niks mee.

2 reacties

Reputatie 5
Badge +6
Vervelend. Ik zou je verhaal vooral even op Klachtenkompas.nl zetten. Wie weet wat dat nog oplevert. Overstappen naar een andere provider is geen optie? Er willen wellicht best mensen meedenken hier, maar dan zou je wat meer info moeten geven over wat wel/niet lukt, wat je al geprobeerd hebt etc...
Update na wederom een paar keer gebeld te hebben met dezelfde klachten, weer de belofte gehad dat ik teruggebeld zou worden met een antwoord. Ondertussen is dit al 5-6 toegezegd maar gek genoeg ben ik nog niet gebeld. Naar mijn gevoel krijg je van tele2 alleen een antwoord als je wss een rechtzaak begint. Wat een waardeloze provider, heb nog nooit in me leven zo een slechte "klantenservice" ervaren. Op klachtencompas heb ik mij klacht ook gezet maar dit heeft geen nut gehad.

Reageer