Resetten Wifi modem

  • 7 January 2015
  • 3 reacties
  • 723 Bekeken

Twee maanden geleden ben ik overgestapt van UPC naar KPN. Het glasvezelnetwerk van KPN beloofde een spraakmakende internetsnelheid! "klik-klik-klik en je springt met een overweldigende snelheid van de ene site naar de andere!" Nou, dat viel even tegen! Al na ÉÉn week opende ons tablet de meeste sites al niet meer. Dus dan het modem maar even resetten. En ja hoor, alles werkte weer naar behoren! We kunnen weer een week vooruit en dan maar weer resetten! Maar toch......het blijft vreemd, want zowel UPC als KPN hoor je nooit over het regelmatig resetten van het modem! Dan maar even Googlen en wat blijkt! Duizenden mensen hebben hetzelfde probleem! Wie kan hier nu eens een zinnig woord over zeggen?

3 reacties

Het is toch vaak dat de standaard wifi op de modems van providers niet heel krachtig is. Reset je het modem echt door het resetgaatje een tijdje ingedrukt te houden of zet je de modem dan uit en aan? Verder kan een oorzaak zijn dan wifi signalen in de omgeving je signaal kunnen verstoren. Je kan ook altijd een wifi analyzer gebruiken om te kijken welk kanaal het best is voor jouw situatie en dit aanpassen in de modem. Mocht dit allemaal niet helpen is ander advies dat je voor een paar tientjes een eigen router met wifi kan aanschaffen en deze aansluit op het modem. De wifi van een externe router is vaak toch krachtiger.
Resetten doe ik inderdaad d.m.v. de resetknop achter op het modem met een paperclip! Vreemd is echter, dat het signaal zÉÉr sterk is! Daar ligt het dus niet aan! Zowel de wifi als de vaste verbinding lopen in snelheid terug binnen ÉÉn week na de reset?
Dan zou er misschien toch een probleem met het modem of misschien buiten het huis kunnen liggen. Het beste kan je dan toch even contact leggen de helpdesk. Bij de helpdesk kunnen ze je modem en verbinding ook uitlezen.

Reageer