Beantwoord

Samsung TV Plus uitschakelen op smart-tv


Badge

Wanneer wij onze smart-tv van Samsung inschakelen, start sinds kort ook standaard Rakuten TV op. Is er iemand in deze community die weet hoe we dit kunnen omzeilen?

Voorheen startte onze televisie op als een bureaublad, waarbij we kunnen navigeren naar een van de geïnstalleerde applicaties, zoals NPO of Netflix. Dat stilstaande bureaublad is nu vervangen voor het luide en bewegende Rakuten. Deze Samsung TV+ dienst staat aangevinkt onder het kopje ‘Bron’. Wij hebben helaas nog geen mogelijkheid gevonden om deze bron uit te vinken zodat wij weer terug gaan naar een stil en bewegingloos opstartscherm.

Een klacht bij Samsung leidt tot een standaard antwoord, waarbij ze verwijzen naar hun algemene voorwaarden. Ook telefonisch heb ik hulp gezocht bij Samsung. De zeer behulpzame medewerker heeft bevestigd dat er geen optie bestaat binnen de televisie om deze functie uit te schakelen. Volgens hem krijgen we dit te zien omdat wij geen standaard televisieprovider hebben zoals KPN of Ziggo. De enige oplossing lijkt te zijn om dan toch een televisieprovider te nemen, zodat die dan standaard opstart i.p.v. Rakuten TV. Hij erkende overigens volledig dat het nogal invasief is en erkende dat een individuele klacht kansloos is. Gelukkig is er de Consumentenbond.

Rakuten TV is een onderdeel van Samsung TV+ en wordt aangeboden zoals de ‘pay per view’ opties, waarbij je een paar minuten de film ziet. Het zijn fragmenten van in het Nederlands nagesynchroniseerde jaren ‘90 films welke totaal niet onze smaak zijn als kijkkeuze (Big Momma's house 2. Dat we dit niet kunnen uitschakelen of wijzigen, is hierdoor een bron van ergernis. Andere zenders zijn net zo schreeuwerig. Tweakers heeft er ook over bericht (20 april 2021)

https://tweakers.net/nieuws/180702/samsung-tv-plus-dienst-met-twintig-kanalen-is-beschikbaar-in-de-benelux.html

De televisie is nu ca. 3 jaar oud, waardoor hij buiten de garantie valt. We hebben destijds een smart-tv gekocht omdat we geen behoefte hebben aan een televisieabonnement. Wat ons betreft mag Samsung prima de optie aanbieden, maar dan wel met de keuze of we hier interesse in hebben. Idealiter zouden we deze functie uitschakelen. Dat zal geen optie zijn, zo blijkt uit deze thread van 6 jaar geleden:

Het is wel weer een extra punt bovenop de huidige klachtenregen over reclame in de tegeltjes:

Voor de ACM staat nu een mededingingsklacht klaar vanwege het misbruik van Samsung van zijn dominante positie. Daaraan gekoppeld de klacht van koppelverkoop waarbij we 1 product hebben gekocht en daarbij een ander product hebben gekregen waarbij we geen keuze hebben of we dit wel of niet willen afnemen.

Bij deze alvast enorm bedankt voor potentiële oplossingen om deze opdringerige televisie voor nu te omzeilen.

Met een vriendelijke groet,

Fam. De Witte

icon

Beste antwoord door Witte26 26 May 2021, 19:20

Bekijk origineel

26 reacties

Het is mij gelukt, ik heb geen Rakuten meer als ik de tv aanzet.

Ik heb alle kanalen zoals Rakuten, Netflix, Disneyland etc gewist En alleen NL-ziet, waar ik altijd naar kijk en de Computer en Youtube laten staan. En nu heb ik een rustig grijs scherm als ik opstart. Ook met helemaal uitzetten !

Zet ik de TV aan, dan staat er: TV geen signaal en daaronder Bron. Via bron of de home knop kan ik nu naar NL-ziet gaan, en verder geen onrustige tv meer, Heerlijk. Veel succes ermee.

Reageer