Consumentenbond.nl

Samsung tv reclame

  • 23 maart 2021
  • 6 reacties
  • 102 Bekeken

Sinds een paar maanden krijg ik reclame te zien in de tegels van het menu op mijn Samsung Smart TV. Aangezien ik al betaald heb voor de TV neem ik aan dat Samsung niet het recht heeft om advertenties te tonen aan mij? Daarmee verdienen ze dus eigenlijk dubbel.


6 reacties

Hoe vervelend ook, ik weet van geen wet die ze verbiedt reclame te tonen.

Reputatie 5
Badge +4

Dat is niet raar, hoor ook op mijn Philips smart TV heb ik daar last van.

Reputatie 2
Badge +2

Op mijn smart TV die iets ouder is heb ik er nog geen last van.

Voor mijn andere internet systemen blokkeer ik mbv Pi-Hole, een centrale adblocker op een Raspberry  Pi (goedkope mini-PC) tot soms wel 30% of meer van deze reclame troep.

Heb hem nu bijna 2 jaar.

Voor de TV moet de blokkeerlijst wellicht uitgebreid worden, ik vond al zulke lijsten.

https://raw.githubusercontent.com/Perflyst/PiHoleBlocklist/master/SmartTV.txt

 

https://www.aboutprivacy.nl/installeer-pi-hole-op-een-raspberry-pi-de-adblocker-voor-heel-je-netwerk/#:~:text=Met%20Pi-Hole%20blokkeer%20je,apparaat%20meer%20hoeft%20te%20installeren.

Hoe je doet moet doen? Er zijn heel veel handleidingen te vinden, via Google voor geïnteresseerden. Op het Tweakers.net forum loopt er een groot topic over.

https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1844277

 

Verder gebruik ik die Raspberry  Pi ook voor mijn eigen verder gratis VPN. Overal waar ik niet weet of een publieke WiFi of zelfs in een grote winkel met wachtwoord, gebruik ik de VPN als ik echt iets moet doen wat niet kan wachten (en binnen de telefoon G4 te traag is. NOK dan wacht ik tot ik thuis ben of via 4G weer wel kan werken. Betaalde VPN’s vind ik veel te duur voor die keren dat ik het nodig heb, De VPN thuis geeft nog meer opties maar dat wordt teveel off-topic.


Tja…. tis vervelend en wetgeving kan nog jaren duren….. als het regent dan trek ik een regenjas op de fiets aan…. en nu bescherm ik me zo tegen deze troep.

Wetgeving is zeer welkom… dan hoef ik misschien geen versie-2 van zo’n geval te kopen/maken/onderhouden….

 

 

Badge

Sinds een paar maanden krijg ik reclame te zien in de tegels van het menu op mijn Samsung Smart TV. Aangezien ik al betaald heb voor de TV neem ik aan dat Samsung niet het recht heeft om advertenties te tonen aan mij? Daarmee verdienen ze dus eigenlijk dubbel.

Ik heb er inderdaad ook last van op mijn TV! Geen idee hoe dit eraf kan…. 

Reputatie 7
Badge +6

We krijgen al zo veel ongevraagde reclamezooi over ons uitgestort . Elke wet die dat aan banden legt , juich ik toe . Helaas heeft het bedrijfsleven naar mijn stellige overtuiging ongezond veel invloed in Den Haag , waardoor verbeteringen in het belang van consumenten zeer moeizaam gaan . 

Dit betekent dan wel dat Samsung dus eindelijk een incentive heeft om de software op uw smart tv zo lang mogelijk in de lucht te houden. Zo hep ieder nadeel dan hun voordeel.

 

Reageer