Samsung tv reclame

  • 23 March 2021
  • 8 reacties
  • 438 Bekeken

Sinds een paar maanden krijg ik reclame te zien in de tegels van het menu op mijn Samsung Smart TV. Aangezien ik al betaald heb voor de TV neem ik aan dat Samsung niet het recht heeft om advertenties te tonen aan mij? Daarmee verdienen ze dus eigenlijk dubbel.


8 reacties

Hoe vervelend ook, ik weet van geen wet die ze verbiedt reclame te tonen.

Reputatie 6
Badge +4

Dat is niet raar, hoor ook op mijn Philips smart TV heb ik daar last van.

Reputatie 5
Badge +4

Op mijn smart TV die iets ouder is heb ik er nog geen last van.

Voor mijn andere internet systemen blokkeer ik mbv Pi-Hole, een centrale adblocker op een Raspberry  Pi (goedkope mini-PC) tot soms wel 30% of meer van deze reclame troep.

Heb hem nu bijna 2 jaar.

Voor de TV moet de blokkeerlijst wellicht uitgebreid worden, ik vond al zulke lijsten.

https://raw.githubusercontent.com/Perflyst/PiHoleBlocklist/master/SmartTV.txt

 

https://www.aboutprivacy.nl/installeer-pi-hole-op-een-raspberry-pi-de-adblocker-voor-heel-je-netwerk/#:~:text=Met%20Pi-Hole%20blokkeer%20je,apparaat%20meer%20hoeft%20te%20installeren.

Hoe je doet moet doen? Er zijn heel veel handleidingen te vinden, via Google voor geïnteresseerden. Op het Tweakers.net forum loopt er een groot topic over.

https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1844277

 

Verder gebruik ik die Raspberry  Pi ook voor mijn eigen verder gratis VPN. Overal waar ik niet weet of een publieke WiFi of zelfs in een grote winkel met wachtwoord, gebruik ik de VPN als ik echt iets moet doen wat niet kan wachten (en binnen de telefoon G4 te traag is. NOK dan wacht ik tot ik thuis ben of via 4G weer wel kan werken. Betaalde VPN’s vind ik veel te duur voor die keren dat ik het nodig heb, De VPN thuis geeft nog meer opties maar dat wordt teveel off-topic.


Tja…. tis vervelend en wetgeving kan nog jaren duren….. als het regent dan trek ik een regenjas op de fiets aan…. en nu bescherm ik me zo tegen deze troep.

Wetgeving is zeer welkom… dan hoef ik misschien geen versie-2 van zo’n geval te kopen/maken/onderhouden….

 

 

Badge

Sinds een paar maanden krijg ik reclame te zien in de tegels van het menu op mijn Samsung Smart TV. Aangezien ik al betaald heb voor de TV neem ik aan dat Samsung niet het recht heeft om advertenties te tonen aan mij? Daarmee verdienen ze dus eigenlijk dubbel.

Ik heb er inderdaad ook last van op mijn TV! Geen idee hoe dit eraf kan…. 

Reputatie 7
Badge +6

We krijgen al zo veel ongevraagde reclamezooi over ons uitgestort . Elke wet die dat aan banden legt , juich ik toe . Helaas heeft het bedrijfsleven naar mijn stellige overtuiging ongezond veel invloed in Den Haag , waardoor verbeteringen in het belang van consumenten zeer moeizaam gaan . 

Dit betekent dan wel dat Samsung dus eindelijk een incentive heeft om de software op uw smart tv zo lang mogelijk in de lucht te houden. Zo hep ieder nadeel dan hun voordeel.

 

Hoe vervelend ook, ik weet van geen wet die ze verbiedt reclame te tonen.

Dat is waarschijnlijk precies het probleem, er is geen wetgeving voor. Hopelijk komt er snel een Europese wet die reclame op een betaald toestel verbiedt. De helpdesk van Samsung vertelde me net geen idee te hebben hoe het kan dat ik reclame zienop mijn tv.

Reputatie 4
Badge +3

Je hebt ook de keus om de TV niet op het internet aan te sluiten.   het vertonen van reclame is nog het minste wat er mis is. Of er een Proxy tussen te zetten waarmee je aan whitelisting doet. (PiHole is een DNS proxy,  een Web proxy kan evt de rest regelen).  Het vereist wel een betere opzet om de afluisten en afkijk dozen in huis wat in het gareel te houden.

SamSung TV’s uploaden bv. de gegevens van een evt. aangesloten Harddisk naar Samsung….

De meeste TV’s zijn net als de Echo put (Hey Google, Alexa, Siri .. etc) nogal dom, dus alle “slimme zaken” zijn meestal uitbesteed aan een Datacenter om van de korte geluidsopname chocolade  te maken en dan uitvoering aan te geven).  TV’s kunnen voorkeuren evt. bijhoude… ehm de datacenters kunnen voorkeuren opslaan en verwerken, omdie evt. via de TV uit te voeren.

Tot de jaren ‘90 was iedereen heel voorzichtig, want je wist maar niet wie er kon mee luisteren etc. en de overheid werd zeker verdacht van dat soort activiteiten.

Met de komst van de digitale assistent aka “Smart-Phone” .. wordt alle data en info over het leven van de drager van het apparaat uitgebreid gedocumenteerd en vastgelegd, als of niet met beelden en geluiden. Vaak zelfs op verzoek van de drager…   tja het sentiment kan veranderen.

Google, Facebook zijn gewoon reclame bureaus mogelijk wat groter dan de STER maar niet heel anders. Wie voelt zich geroepen om constant bij de STER een verslag neer te leggen van verblijfplaats, activiteiten etc.?

Reageer