Consumentenbond.nl

Smartphone gestolen: wat zijn je ervaringen?


Reputatie 2
Badge +2
Jaarlijks worden tienduizenden smartphones gestolen (in 2016 zo’n 43.000). Weet je wat je moet doen als je het slachtoffer wordt van zo’n diefstal? Naar de politie, proberen het toestel op te sporen of alleen maar uithuilen en een nieuwe kopen? Daar willen we een artikel over schrijven in de volgende Digitaalgids.

We zoeken ervaringen van mensen die het slachtoffer zijn geworden. Wat heb je gedaan om de schade te beperken? Is de diefstal opgelost? Heb je tips? We horen het graag!

2 reacties

Reputatie 7
Ik zit er net midden in. Die van m'n dochter is hoogst waarschijnlijk gestolen op haar werk. Kluisjes bij Albert Heijn waren niet beschikbaar en ze had hem dus in haar jas zitten. 4G stond helaas uit dus ik kan hem niet traceren wel over laten gaan maar na twee dagen zonder enige beweging heb ik vandaag de SIM laten blokkeren en een nieuwe aangevraagd. Teven een nieuw toestel besteld. Het toestel was ruim twee jaar oud en heeft niet de hoofdprijs gekost dus ik geloof het verder wel.
Twee jaar geleden (10 juli 2016) is de iPhone 6s 64GB van mijn dochter gestolen bij het uitgaan in Noordwijk bij Dancing The Champ. Het moet gebeurd zijn op zondag tussen 01.00u en 01.30u. Zoals die meiden vaker doen zaten bij die telefoon haar giropas en haar ID kaart. Fout, maar dat gebeurt.
Waarschijnlijk heeft de zakkenroller haar al gespot toen ze haar jas afgaf bij de garderobe en zij de telefoon in haar kontzak stak. Het was erg druk en warm en het kan ook gebeurd zijn toen ze tussen de menigte van binnen naar de "tuin" liep (ik ben ter plekke niet bekend).
Het was een splinternieuwe iPhone, die zij een week tevoren bij de dealer had opgehaald na een nieuw abonnement te hebben afgesloten, dat pas anderhalve maand later in zou gaan.
Toen ze 's nachts thuis kwam, heeft ze meteen haar giropas en de simkaart laten blokkeren. Vervolgens zijn we op maandag aangifte gaan doen bij de politie.
Ze zei dat ze "Find my iPhone" aan had staan, maar dat dit niets opleverde, omdat de dief/kenner weet wat hij moet doen om het vinden te frustreren. Ze heeft het in ieder geval een paar dagen geprobeerd te achterhalen. Ik weet er te weinig van.
De aangifte was in ieder geval nodig, omdat haar ID kaart ook gestolen was.
Van de politie hebben we nooit meer iets vernomen.

Reageer