Consumentenbond.nl

Stop monopolie Caiway

  • 16 maart 2015
  • 1 reactie
  • 407 Bekeken

Wil jij ook meer keuze op glasvezel naast Caiway? Nederland Kiest Zelf is een petitie gestart om het monopolie van Caiway op glasvezel te doorbreken. Al 4100 mensen hebben getekend op www.nlkz.nl. Bij de 5000 heeft de eerste glasvezelprovider aangegeven naast Caiway aan te sluiten. Help ons dit te bereiken door ook te tekenen op www.nlkz.nl

1 reactie

Reputatie 4
Badge +4
In het land waar de VVD regeerd en marktwerking het toverwoord is kan een bedrijf de concurentie buiten de deur houden? Op de kabel kunnen niet meer aanbieders omdat er daar geen bandbreedte genoeg voor is, maar dat geldt niet voor glasvezel. Regefiber heeft dan ook een handvol aanbieders op de glasvezel.

Waarom ligt er in de CIF gebieden geen gewone kabel? Zijn CIF en Caiway een en het zelfde bedrijf? Waarom kan de ACM (Autoriteit Consument en Markt) hier niks aan doen en glasvezel verplicht open stellen? Als dat via de wet geregeld moet worden moet een VVD daar zeker oren naar hebben, concurentie is hun toverwoord. Maar de politiek kennende is dat een traject van lange adem.

Overigens heb ik een willekeurig adres van de eerste de beste plaats in de lijst van nlkz (Aalsmeer) gepakt en bij xs4all ingetikt, en ik kon daar gewoon een glasvezel pakket krijgen, maar zal wel toeval zijn.

Reageer