Beantwoord

Tethering m.b.v. verouderd android (4.3)

  • 10 April 2017
  • 2 reacties
  • 198 Bekeken

Badge
Wij gebruiken onze smartphone, waarop de Androidversie 4.3, staat om te internetten op onze laptop en I-pad. Nu lezen wij dat Android 4.3 niet meer veilig is. Geldt dat dan ook voor het internetten op de laptop en de I-pad?
icon

Beste antwoord door Ronald K. 11 April 2017, 18:33

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 4
Badge +4
Zolang je de beveiliging op de apparaten die je via tethering verbindt op orde houdt, is de kans dat er op deze manier er iets misgaat door toedoen van een lek in de telefoon erg klein.

In theorie kan er bijvoorbeeld een malafide app gemaakt worden die meekijkt. Deze is nog nooit gesignaleerd en zal ook niet zo snel gemaakt worden door kwaadwillenden, omdat de kans op data-onderschepping op deze manier minimaal is.

Zolang de Android-telefoon zelf niet wordt gebruikt, is de kans dat er malware op binnenkomt bovendien eveneens niet groot.

Tot slot gebruiken steeds meer websites een beveiligde SSL-verbinding, waardoor data onderscheppen lastiger wordt.

Kortom, je kunt niet uitsluiten dat er via de telefoon misbruik kan worden gemaakt. Maar dat kun je bijvoorbeeld ook niet bij een (oudere) router, die soms ook niet meer geüpdatet worden en/of lekken bevatten. Het is risico dat je loopt door op deze manier te tetheren is daarmee vergelijkbaar (klein) met internetten via dergelijke routers.
Badge
Ronald K.

Bedankt voor het antwoord. Dat is wel een opluchting!

Maria

Reageer