Consumentenbond.nl

union led achterlicht verbruikt altijd batterij, ook in uit-stand

  • 14 juli 2015
  • 8 reacties
  • 377 Bekeken

Mooi achterlichtje gekocht, Union un-4305, met led en 2 AAA batterijtjes. Maar na een paar dagen zijn de batterijen op. Ik schroef lampje open en meet met ampere-meter dat er 10 mA stroom loopt als lamp uit staat, en 40 mA als deze brandt ?

Dan is de batterij inderdaad leeg na een paar dagen. Ik schroef printje met led eruit en zie dat er een weerstandje van 160 Ohm tussen plus en min van batterij zit....die dus de hele tijd 10 mA stroom verbruikt. Die weerstand weg geknipt en probleem is opgelost ?

Fijn voor het milieu, hoe verzinnen ze het, heeft Union aandelen bij de batterijen verkoop ?

Ik wilde de importeur dit ook schrijven maar ik weet niet wie dat is...Union fietsen?

8 reacties

Ze hebben een nederlandse site http://www.union.nl/ inclusief contactformulier.
Op de door @A.Deen aangegeven website en onder kontakt is niets te vinden over de huidige standplaats van een ´Union-fabriek´. Toch betreft het een oer-oud hollands fietsmerk!

1 - Na enig zoeken blijken de fietsen tot 2006 in Nieuwleusden gemaakt te zijn en sindsdien worden ze, zonder nadere opgave van een productiebedrijf, geassembleerd in de sociale werkvoorziening Larcom te Ommen. De onderdelen, waaronder het achterlichtje, worden mogelijk op de wereldmarkt bij-elkaar-gekocht! en er dan een UNION-sticker op geplakt. TIP: Handelaren, die moesten weten waar de onderdelen vandaan komen staan op het internet! Aanrader: kies een handelaar met chinees als tweede taal.

Sinds 2005 is de naam Union in handen van DBG (Dutch Bicycle Group) in Schiedam, na een onopgeloste brand in de fabriek en perikelen met een frauduleuze directie. Daarna een meerderheidsbelang door een ruitersportclub. Hoe serieus is een fietsmerk uiteindelijk dan nog (met achterlichtjes) bezig?

http://www.tweewieler.nl/retailing/nieuws/2013/5/hypo-groep-neemt-dutch-bicycle-group-over-1011119

https://nl.wikipedia.org/wiki/Larcom

Dus dan toch maar via het aangegeven contactformulier naar Verweggistan.....of Ommen!

________________________________________________________________________________________

2 - Verder bestaan van duitse oorsprong Union-fietsen met Led-achterlichtijes nog binnen de Marwi-group en die hebben inderdaad iets speciaals met batterijen.......:

http://www.marwi.com.tw/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=243&lang=en

_________________________________________________________________________________________

Wordt dit nog vervolgd,of kan iemand dit nog volgen? De politie bekeurt niet-werkende achterlichten niet meer, misschien is dat de oplossing? of de oorzaak, teveel niet-werkende Union-led-lights!
Ja dat lijk mij ook. Je wilt de fabrikant melden dat zijn achterlichtjes niet deugen maar je stuurt het naar de sociale werkplaats in Ommen waar ze producten van deze fabrikant assembleren. Logisch toch?
Reputatie 1
Union vormt sinds 2012 onderdeel van de fietsendivisie van Pon in Almere. Pon.com. Het algemene e-mailadres van Union is info@union.nl en van Pon info@pon.com
In reactie op:

Union vormt sinds 2012 onderdeel van de fietsendivisie van Pon in Almere. Pon.com. Het algemene e-mailadres van Union is info@union.nl en van Pon info@pon.comGoede vangst.......en omdat Gazelle ook van PON is, zou het UNION-achterlicht zomaar ook een Gazelle-achterlicht kunnen zijn!
Ik hen op de site http://www.union.nl/ , in het contactformulier, dit verhaal gemeld.

Kijken of en wat ze er van zeggen, ik laat het hier weten.

Bedankt voor het meedenken
Wel vlot een reaktie...maar ja...

Geachte heer ,

Bedankt voor uw bericht en wat vervelend om te horen, dat de batterijen van uw nieuw gekochte koplamp binnen een paar dagen op zijn, maar fijn dat u het uiteindelijk heeft weten op te lossen! In deze willen wij u graag verwijzen naar de leverancier waar u het achterlicht hebt gekocht, omdat wij alleen onderdelen leveren aan de officiËle Dealers die wij hebben aangesteld, en geen losse verkoop doen. Uiteraard zullen wij na aanleiding van uw mail een controle doen bij onze huidige achterlichten. Hopende u hiermee voldoende geÏnformeerd te hebben. Met vriendelijke groet, xxxx


Consumentenservice Union
Het is wat formeel maar ze hebben wel gelijk. Het is hier al vaak ter sprake geweest, de leverancier is je aanspreekpunt.

Reageer