Consumentenbond.nl
Sneller internet en extra zenderpakketten? |

Vergelijk alles-in-1 providers en stap over. Tijdelijk €10 retour

Alles-in-1 icoon

Veiligheid: zakelijke printers belangrijker dan consumentenprinters?

  • 11 september 2018
  • 1 reactie
  • 225 Bekeken

Reputatie 1
Badge
Onlangs kondigde HP aan beloningen uit te loven van maximaal €10.000 dollar aan mensen die bugs in HP’s zakelijke printers kunnen vinden. Ze hopen hiermee hun printers veiliger te maken en te houden. Een schrikbeeld is dat een hacker via een printer op een bedrijfsnetwerk kan komen.
Voor consumentenprinters is er géén zogeheten ‘Bug Bounty’. Wat vind jij hiervan? Is de veiligheid van jouw thuisnetwerk net zo belangrijk, en zou een beloning ook voor consumentenprinters moeten bestaan? Of kan je juist voorstellen waarom dit op het moment niet het geval is?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening. Laat het weten in de reacties!

1 reactie

Reputatie 5
Badge +5
Wat een onzin (van HP)!

Zolang je niet die overbodige e-print functie activeert, wordt de veiligheid van een netwerkprinter uitsluitend bepaald door de veiligheid op het bedrijfsnetwerk: als je firewall goed dichtgetimmerd is, kan niemand van buitenaf bij je printer komen. En tegen interne dreigingen kan je bij elke zakelijke printer (dus niet alleen HP) rechten toewijzen per gebruiker. In principe kan je dus configureren dat gebruikers bijvoorbeeld alleen maar mogen printen en niet de instellingen kunnen veranderen of anderszins op de printer mogen inloggen.

In mijn optiek niets anders dan een marketingstunt van HP die een schijnoplossing biedt voor een niet-bestaand probleem!

Reageer