Wat is jouw favoriete computerprogramma?

  • 13 September 2016
  • 11 reacties
  • 1140 Bekeken

Reputatie 5
Badge +7
Je hebt ze vast wel op je pc of laptop, een paar gratis software programma’s waar je niet zonder kan. Wij zijn ook fan van goede gratis programma’s!

Wat is jouw onmisbare gratis programma op je pc of laptop? We zijn benieuwd welke super programma’s jullie gebruiken, dus plaats jouw tip in een reactie!

11 reacties

Productieviteit:

LINUX hiermee kan alles gratis, De belasting draat het ook. Waarom zouden ze dat doen?

Raketten die 8 jaar onderweg zijn naar een planeet wat voor besturing ? Linux.

LINUX Open office hier zit alles in. Je kan er ontspannen mee werken. .

Op LINUX en Windows " AUTOHOTKEY "

Veiligheid: Virusscanner ESET

Veiligheid: Linux of Apple
Voor het automatisch aanmaken van herstelpunten in Windows 10 gebruik ik het programma Restore Point Creator (https://www.toms-world.org/blog/restore_point_crea...). Dit programma werkt erg makkelijk, krijgt ca. elke 14 dagen een update en is te gebruiken in Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10. Het programma is gratis, maar een donatie wordt door de maker gewaardeerd.In het startprogramma van Windows 10 heb ik het programma in een tegeltje opgeslagen.
Reputatie 2
Badge +2
SnailDriverSnailDriver is een gratis driver update programma.Normaal ben ik niet zo enthousiast over zulke programma's, maar deze is wel heel goed.Hier kun je SnailDriver ophalen: http://snailsuite.com/
Reputatie 2
Badge +2
Het GnuCash programma is een open source boekhoudprogramma. Het was recent Sourceforge project van de maand en uit die bekroning blijkt de kwaliteit.En het is dus ook in het Nederlands vertaald!Je kunt het hier downloaden: http://www.gnucash.org/ Voor omschakelen naar Nederlands moet je een bestandje aanpassen.Dat is het bestand environment in de folder C:\Program Files (x86)\gnucash\etc\gnucashEn dan moet je de # weghalen voor de twee regels onderaan: zie het plaatje:

https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=687a6d8b4b&view=fimg&th=15709c7f7d39dc1e&attid=0.1&disp=emb&realattid=ii_isuazv3k0_15709bf4973a69d0&attbid=ANGjdJ9Yjy3XHhkLIOnzaagrPi6gZ9rTC0JBITRaAW0hrYadsoK0spcWf0JGOU3A2YmbF40D_da2c-Qh5Tx24wuzA0owGqgt91B0iFw2P7ZQ3fdTAsrvqeMZZn-rXiM&sz=w1088-h680&ats=1474827279933&rm=15709c7f7d39dc1e&zw&atsh=1

Dat environment bestand aanpassen doe je bv in Notepad als administrator.Vind je dat moeilijk kopieer het bestand dan naar mijn Documenten, pas het aan en kopieer het dan terug.
Reputatie 2
Badge +2
Voor backup kun je in Windows 10 de ingebouwde "Windows 7 backup" gebruiken of bestandsgeschiedenis.Maar je kunt ook gewoon de gratis EaseUS Todo backup free gebruiken.http://www.todo-backup.com/products/home/free-backup-software.htm

Het programma kun je ook gebruiken om een HD naar een SSD te clonen.Voor de recovery disc moet je wel een WindowsPE edition maken: die werkt altijd.

Let wel op het verschil tussen een systeem backup en backuppen van bestanden.Beide heb je nodig en op de SchoonePC pagina staat ook een uitleg:https://www.schoonepc.nl/optim/backup.html
Reputatie 2
Badge +2
Soms werkt je Wifi niet goed en dan moet je kijken of buren niet op hetzelfde kanaal zitten en jouw verbinding storen. Voor het bekijken van je WiFi verbindingen gebruikte ik InSSIDer, maar dat is niet gratis meer. Maar NetSpot is ook prima, werkt op Mac OSx en Windows en is gratis. Hier ophalen:Netspotapp.com

Net als bij InSSIDer kun je een plaatje maken van de WiFi kanalen en bekijken of dat een goed kanaal is zonder storing van anderen.

https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=687a6d8b4b&view=fimg&th=1575b8ea92ced496&attid=0.1&disp=emb&realattid=ii_ita5atuk0_15742d7994176761&attbid=ANGjdJ_G6vx77HYrRU7F6eZUC5h8fszSHYIvyGE25Rf7NKOEgsNI_03zdsUN7j8UoOAjIoh5dRlFhCrnq6z_-lZnOIi8rSSzjbSHrldDbqHoguYz5MWl-d5I-c_0fVA&sz=w1088-h674&ats=1474827275202&rm=1575b8ea92ced496&zw&atsh=1

Voor het plaatje klik je linksonder op Details.
Badge +1
Mijn tip: DocFetcher (Docfetcher). Een soort "Google" voor je computer: indexeert teksten op je harddisk of in een map of op een extern geheugenmedium. Daarna tik je een zoekterm in en krijg je razendsnel een lijst van de bestanden waar je zoekterm in voorkomen. Vroeger gebruikte ik daarvoor Copernic Desktop Search, maar die hanteren nu een maximum voor het aantal bestanden dat geïndexeerd wordt. DocFetcher hanteert geen maximum.
Badge +1
Om te internetten: Firefox. In mijn ogen de nazaat van de oer-browser zoals mosaic en netscape. En nog steeds onafhankelijk en beschikbaar op vele platformen.

Om email te verwerken: Thunderbird. ook een nazaat van netscape. Ook nog steeds onafhankelijk en beschikbaar op vele platformen.
Een aantal leuke programma's :

Complete oplossing:

Linux (KDE desktop)

Browser:

Firefox

Mail:

Thunderbird

Tools:

7-Zip

Website:

Wordpress

MyBB

Audio:

AmaroK

Video:

VLC

FTP:

Filezilla

Virtualisatie:

VirtualBox
Ik ben het helemaal eens met Fred: Laten we gewoon overschakelen op Linux: Gratis, razend snel, steeds breder ondersteund, ook bij programmeurs van allerlei app(licatie)s. Het probleem is helaas dat "de mens" moeite heeft met het leren van iets nieuws. We zijn opgegroeid met gratis windoos (wat een briljante marketing is dat toch) en blijven daar aan vastplakken. Ik zou zeggen: Installeer VirtualBox (Virtualbox.org) op de winblows PC, en installeer daar een Linux PC mee. Doe 'ns gek, probeer een wat nieuws 🙂 Groet'n, Antek
Reputatie 5
Badge +5
Relatief weinig gratis software op mijn Windows 10 x64 PC. Een paar voor mij onmisbare tools:- Event Log Explorer (Eventlogxp.com) - een veel betere versie van WIndows Event Viewer- Everything Search Engine (Voidtools.com)- Listary – File Search & App Launcher (Listary.com)- Registry Workshop (Torchsoft.com) aanzienlijk veel beter dan Windows regediten uiteraard- FastStone Screen Capture - (Faststone.org) deze gebruik ik naast SnagIt (SnagIt is niet gratis)

=

Reageer