Beantwoord

Welk bedrijf is het beste voor een '.nl' domeinregistratie?

  • 9 May 2015
  • 9 reacties
  • 6322 Bekeken

Reputatie 1
Badge +2
Beste mensen,

Sinds een tijdje willen een maat en ik een eigen internetdomein met de .nl-extensie registreren. Nu willen wij graag niet te duur uit zijn, maar wel makkelijk een website kunnen opbouwen met behulp van een template (dan is een website al opgebouwd, maar leeg) zodat wij enkel onze teksten er op kunnen zetten. Daarnaast moeten wij natuurlijk wel de eigenaar zijn en blijven van dit webadres.

Kent iemand een bedrijf dat redelijk is?

Alvast bedankt!

Michael
icon

Beste antwoord door Hotrodradio 23 February 2016, 11:20

Bekijk origineel

9 reacties

Reputatie 5
Badge +6
Mijn vrouw bouwt websites en partijen waar zij goede ervaringen mee heeft zijn o.a. www.redbee.nl , http://www.oxilion.nl, www.123-webhost.nl/, https://www.trans-ix.nl/, www.xs4all.nl en www.argeweb.nl .
Reputatie 1
Badge +2
Bedankt meneer Teeuwen, Ik zal Reddie in het achterhoofd houden!
Wij hebben een internet radio station. Dus is stabiele internet voor muziek nog belangrijker dan een website. Elk hikje of kleine onderbreking in een internet verbinding is direct te horen in de muziek stream. Wij bestaan nu bijna 10 jaar en hebben nu al een groot aantal jaren S4HHosting - https://www.s4hhosting.nl - als provider. We hebben een behoorlijk aantal providers gehad in het verleden (ja ook de hele grote hosting bedrijven) maar geen enkele was zo stabiel als S4HHosting.Wij adviseren je dus deze partij aan, ook omdat ze ons overal mee hebben geholpen om ook een forum te plaatsen binnen onze website. De domeinnaam staat gewoon netjes op onze naam en we kunnen zelf via het klanten paneel alles beheren. Tevens gebruiken wij een CMS die door hen is geleverd. Nu maken we ook gebruik via Wordpress om een andere website te beheren en te bewerken.Met vriendelijke groet,Beheerder T.H. van Haastrecht
Reputatie 3
Badge +3
Als het een webshop moet zijn, kun je kijken naar:- https://www.shopify.com- http://nl.jimdo.com/- http://www.seoshop.nl/

Puur voor domeinregistraties is TransIP overigens de onbetwiste winnaar, maar daar krijg je dus geen template-bouwer bij.
De beste is uiteraard afhankelijk van je wensen, maar zelf gebruik ik al jaren met tevredenheid Argeweb / www.argeweb.nl . Niet de allergoedkoopste misschien, maar wel een snelle en goede klantenservice vind ik. Ook belangrijk.Verder heb ik goede verhalen gehoord over TransIP / www.transip.nl , hoewel ik daar geen ervaring mee heb omdat ik dus zelf vooral met Argeweb werk
Een bedrijf dat ik zeker niet kan aanraden is Yourhosting uit Zwolle. Aanmelden gaat handig, opzeggen, dat woord kennen ze niet. Waardeloze geldwolven.
Reputatie 1
Badge +2
Altijd goed om te weten!

😉
Er zijn twee dingen die je vraagt:

1. Domeinregistratie

2. Hosting

Als je zelf technisch bent kun je die twee scheiden van elkaar, lukt dat niet dan moet je dat bij 1 partij onderbrengen. Mbt 1 is Versio een goedkope aanbieder maar mbt 2 heb ik daar geen goede ervaringen mee. Vaak is het zo dat je krijgt waarvoor je betaalt, dus erg goedkoop is vaak niet geweldig.

Maar is het erg dat de site er af en toe eens uit ligt ? Als dat het geval is moet je vooral een wat duurdere en beter aangeschreven partij nemen.

Er zijn ook gratis opties zoals Hostinger als je zelf ergens anders het nl domeinnaam regelt. Maar dan moet je ook wel een redelijke IT kennis hebben want dan zul je iets met DNS records moeten gaan doen. Als je dat niks zegt zou ik daar dan ook niet aan beginnen en alles bij 1 partij regelen.

Transip schijnt ook wel een goede partij te zijn maar die is wel iets duurder dan Versio.

Er zijn erg veel aanbieders van dit soort producten. Waar je op moet letten zijn de volgende zaken:

- dataverkeer per maand (dat zal wel loslopen)

- gebruik databases (hoeveel , de meeste CMS systemen hebben een database nodig)

- beschikbare schijfruimte

- aantal email adressen die je mag aanmaken.
Reputatie 1
Badge +2
Handig, bedankt!

Reageer