Consumentenbond.nl

Welke internetsnelheid krijg jij echt geleverd?Toon eerste bericht

138 reacties

Badge
In plaats van koper kun je ook 4G gebruiken. Je moet inmiddels in een exotische hoek van Nederland wonen wil je geen dekking hebben. zie: http://www.4gdekking.nl/
Is dat niet hartstikke duur?

In plaats van koper kun je ook 4G gebruiken. Je moet inmiddels in een exotische hoek van Nederland

wonen wil je geen dekking hebben. zie: http://www.4gdekking.nl/

Geplaatst door D. Swart op Nov 9, 2015.
Badge
Duur is een relatief begrip. Als er op een gegeven moment niets anders is dan beter "duur als niet te koop".
Ik heb eens ergens gelezen over mensen ergens achteraf die internet via 3G of 4G hadden genomen en tegen een maandrekening van €1500 aan zaten te kijken omdat ze wat filmpjes hadden gedownload. Dat is wat ik bedoel met duur maar ondertussen zijn de prijzen wellicht gedaald. Waar praten we dan tegenwoordig over als je internet neemt via 4G zeg voor 100Mb/s en zeg 20Gb aan data in de maand?
Badge
Op deze site staan 2 (voor mij onbekende) genoemd :http://onbeperktmobielabonnement.nl/KPN heeft 10 of 12GByte voor 50,- T-mobile iets vergelijkbaar voor 25,-

Zij vallen terug naam 65kb/sec als de bundel verbruikt is. Als je bij T-mobile 2 sim kaarten neemt dan kom je op 20 GByte per maand en je kan nooit buiten de bundel (extra kosten) komen .
Dit lijkt mij een gespecialiseerde club: http://www.hetinternethuis.nl/4g-abonnement/partic...

en dan ga je het niet redden met €25 per maand.
Of de duvel er mee speelt, zit dit vanmorgen in de reading list.

http://tweakers.net/nieuws/106226/kpn-introduceert-twee-vast-internet-abos-via-4g-voor-afgelegen-woningen.html

Het gaat je dus echt €50 in de maand kosten.
Badge
Dat aanbod van KPN is een wassen neus, lijkt meer een schreeuw om aanleg glasvezel te vertragen/ te dwarsbomen.

Het kost je inderdaad € 50,- per maand voor alleen internet maar niet iedereen kan het krijgen en je hebt een beperking :

  • Huishoudens moeten minder dan 6 Mbit/s internetsnelheid via ADSL binnenkrijgen; er moet geen geplande snelheidsverhoging in komende 6 maanden zijn.
  • Buiten stads- of dorpskernen gelegen.
  • Mits er voldoende capaciteit op het 4G-netwerk is.
  • Datalimiet van 50 Gb
Je kan ook naar een datalimiet van 100 Gb maar dan kost het je met alles er op en eraan € 110,- per maand.

Ik had geen idee van wat ik gebruik en heb dus even een meting op mijn verbinding gezet en toevallig ging mijn vouw naar een aflevering op Netflix kijken. Ze heeft een HD-aflevering van bijna een uur gekeken en op 3/4 van deze aflevering deze nog even op pauze gezet.

Het verbruik was 3 Gb, zie de grafiek :Die 50 Gb is wel leuk maar daar ben je met de huidige toepassingsmogelijkheden snel doorheen.

Als je dan kijkt wat een glasvezelaansluiting in het buitengebied kost : www.netvisit.nl

Je hebt dus al een onbeperkte glasvezelaansluiting van 200 Mb voor slechts € 52,25 per maand maar daar komt nog wel een bedrag bovenop voor buitengebied toeslag. Deze varieert bij deze provider van € 7,- tot € 11,- per maand.

Je hoeft geen rekenwonder te zijn om een goede keus te kunnen maken.
Badge
Heel mooi maar er moet wel een glasfiber of een coax zijn ingegraven. Op plekken waar de KPN draden niet voldoen ben je anders toch aangewezen op 4G. In plaats van netflix in HD moet je dan in lagere kwaliteit kijken: https://help.netflix.com/nl/node/306
Reputatie 2
Badge +4


@Free Spirit: Heb je hier 'bewijzen' van? Bv screenshots met een logboek, een video of iets anders?

Geplaatst door I Piek op Nov 9, 2015.
[/quote]

Jazeker, zie bijgaande plaatjes.

De 1e is van de speedtest van Ziggo zelf, het maakt overigens niet zoveel uit welke speedtest ik gebruik.Het resultaat is nagenoeg het zelfde, 120Mb abonnement geeft bij de test inderdaad netjes 120Mb download aan.Het zelfde geldt voor de upload snelheid welke 12Mb zou moeten zijn en dit ook is volgens de test.

Maar, dan een willekeurige file met newsleecher gedownload, maar dan ook direct van hun server.Newleecher kent geen downloadsnelheid beperking, de maximale snelheid wordt bepaald door de abonnement snelheid.En hier wordt het geniepige van Ziggo duidelijk, Ziggo beperkt deze tot nog geen 30Mb.

Gezien de strakke lijn van de snelheid kan dit niet anders dan bewust zo ingesteld zijn.Voor de overname van Ziggo zat deze download snelheid strak op 120Mb.Badge
[quote]

[quote]

Je veronderstelt dat Ziggo:

  • herkend dat er een test wordt uitgevoerd.
  • deze volgens jouw contract voorwaarden doorlaat.
  • bij ander gebruik je snelheid beperkt tot 30 Mb/sec.
Als je zelf een test creëert, denk je dat die dan ook wordt herkend?

Dan denk ik aan iets simpels als: grote file ergens in de cloud plaatsen, deze downloaden en de tijd opmeten.
Badge
Volgens de website van Ziggo zijn hun nieuwsgroepen in snelheid beperkt :Maar als jij 30 Mb haalt is dat nog netjes. Je zou ook een onbeperkt abonnement bij Supernews kunnen nemen. Onbeperkt is daar ook maar relatief want ik ben daar nog nooit hoger dan 450 Mbps gekomen.
Zo lees ik het niet, volgens mij levert Ziggo conform het contract maar knijpen ze het newsserver verkeer.

[quote]

[quote]Je veronderstelt dat Ziggo:

  • herkend dat er een test wordt uitgevoerd.
  • deze volgens jouw contract voorwaarden doorlaat.
  • bij ander gebruik je snelheid beperkt tot 30 Mb/sec.
Als je zelf een test creëert, denk je dat die dan ook wordt herkend?

Dan denk ik aan iets simpels als: grote file ergens in de cloud plaatsen, deze downloaden en de tijd opmeten.Geplaatst door D. Swart op Nov 12, 2015.
Reputatie 2
Badge +4


Volgens de website van Ziggo zijn hun nieuwsgroepen in snelheid beperkt :Maar als jij 30 Mb haalt is dat nog netjes. Je zou ook een onbeperkt abonnement bij Supernews kunnen nemen. Onbeperkt is daar ook maar relatief want ik ben daar nog nooit hoger dan 450 Mbps gekomen.

Geplaatst door F. Egmond op Nov 12, 2015.


Ik gebruik de newsserver van Ziggo niet, maar de newsserver van newsleecher.Daar heb ik een abonnement op.
Reputatie 2
Badge +4


Zo lees ik het niet, volgens mij levert Ziggo conform het contract maar knijpen ze het newsserver verkeer.

...Geplaatst door A. Deen op Nov 12, 2015.


Inderdaad.

Voor surfen mailen en tv kijken via internet zoals netflix heb je aan 40Mb meer dan genoeg.Juist grote bestanden downloaden geven die 120Mb zin, maar die worden afgeknepen.Ik betaal er echter wel elke maand voor 120Mb, maar het nuttig gebruik is nul.En laat ik duidelijk zijn, het oude Ziggo kneep dit niet af, voor de overname haalde ik gewoon de volle 120Mb ook op de newsservers.Vorig jaar had ik nog het 180Mb (later200Mb) abonnement, ook dat haalde ik voluit.

Aangezien ik ook via VDSL 40 Mb haal bied Ziggo mij niks meer, ze verkopen mij op dit moment gebakken lucht.Ik ben dus nu aan het kijken naar een andere aanbieder die eerlijk levert wat ik ook betaal.
Ziggo (kabel 2 mtr.) 1 maal gemeten d.d, 17-11-201

a.121,93

b.12,58

Zo uit m'n hoofd dacht ik dat het a.120 en b.12.00 moest zijn .Ik heb het (een tijd geleden ) ook wel eens gemeten zonder kabel en toen kwam ik op veel lagere waarden uit.Daarom heb ik toen m'n laptop bekabelt.

Wat ik nog even kwijt wil is het volgende.Ik vind(ben) mijzelf ,70 jaar, een digibeet en zou het erg fijn vinden als men iets probeert uit te leggen over wat technische vragen/antwoorden en dit dan zo duidelijk mogelijk te doen.Evt.door verwijzingen.Het hoeft geen Jip en Janneke taal te zijn.

Bedankt alvast.
Badge
Voor de meeste dingen die je via je provider doet, heb je niet zoveel snelheid nodig. Op http://www.appspeed.nl/nl/Gewenste_snelheden.html staat een lijstje met snelheden.

Als je een niet te oude laptop hebt, kun je praktisch alles met de wifi doen. Je moet dan natuurlijk wel wifi bereik hebben.
Ik heb een internetabonnement "Supersnel Internet 30 Mb/s" en waarvan zij zeggen dat ze tussen 12-16Mb kunnen leveren. Volgens de portcheck zou ik volgens Online 12 mb ontvangen.

Zelfs de 12 Mb haal ik nooit. Ik heb de speedtest diverse keren uitgevoerd met netwerkkabel en ik kom daar niet eens in de buurt. Het schommelt tussen de 6 en de 9 Mb/s en de upload is 0.24 of 0.25.http://www.speedtest.net/my-result/4842576253

Ik vind dit echt een vorm van oplichterij, ik zou graag willen dat mijn snelheid wordt verhoogd of dat ze het contract gaan ontbinden. En voor mij nooit en never meer iets van Online.
Ik heb een "Supersnel Internet 30 Mb/s" bij Online.

Volgens de portcheck zou ik 12 Mb krijgen, maar ik haal de 10 Mb niet eens.

De speedtest geeft tussen de 6.69 en de 8 Mb aan met een upload van 0.245(gemiddeld) Deze test heb ik uitgevoerd met een netwerkkabel. In het netwerk zijn alleen een laptop en een smartphone verbonden.

Ik vind dit een vorm van oplichting.

http://www.speedtest.net/my-result/4842576253
Gemeten via netwerkkabel en 2 hubs: 420 Mb up / 420 Mb down ... conform leveringsvoorwaarden CaiWay in IJsselstein
Wij hebben een 200/20 UPC/Ziggo verbinding.

Ik haal maar 145/20. Maar dan moet ik wel zeggen dat ik op mijn 6 jaar oude Macbook via de WiFi verbonden ben. Als ik een kabel aan zou sluiten gaat het waarschijnlijk nog rapper.
In 2011 bij de KPN winkel informeren naar 3 in 1. Zou prima keus zijn. Ze adviseerde 8mb download. Was dat te weinig dan kon ik opwaarderen naar 20mb. In de praktijk was dit dus te weinig voor 3 in 1. Maar daar kwam KPN pas na 2 jaar ellende mee. Monteurs aan huis gehad, schakelkast gesoldeerd, nieuw modem etc. Maar internet bleef traag, tv werkte nauwelijks en bellen kon vaak niet. Het bleek dat er maximaal 5mb geleverd kon worden omdat ik te ver van de centrale af zit. Glasvezel komt er voorlopig niet.

Gelukkig inmiddels Caiway met 36mb down en 5 mb upload. En dat over coax vanaf de patchkast. En ook 3 in 1.

Schande KPN, hulde Caiway
Reputatie 1
Badge +3
Met een Ziggo 120/12 abonnement gemeten snelheid:

Vaste lijn: 118,24 download en 12,31 download

5GHZ: 113,18 download en 11,94 upload

2,4 GHZ: 73,31 download en 12,28 upload

Standaard meegeleverde Cisco modem in bridgemodem gezet en een Netgear Nighthawk router erachter gezet. WIFI nu stabiel en probleemloos. Alleen met Cisco modem halve snelheid en onvoldoende dekking in en om huis. WIFI snelheid werd met Cisco binnen enkele dagen steeds lager tot ik helemaal geen verbinding meer had en het modem moest resetten om weer verbinding te krijgen. Blijf het schandalig vinden dat je nog 149,= extra moet investeren om een kwalitatief goede en stabiele verbinding te krijgen.

Gebruikers apparatuur: 3 telefoons op WIFI 5 GHZ, 1 telefoon op 2,4 GHZ, 1 laptop op WIFI 5 GHZ en 1 laptop op 2,4 GHZ, KODI box 5 GHZ, 1 Humax decoder voor uitzending gemist op WIFI 2,4 GHZ

Gemiddeld gebruik apparatuur in vrij tijd: 4 tot 5 apparaten tegelijkertijd tot nu toe probleemloos.

WIFI dekking in het hele huis (2 onder 1 kap) inclusief volledige dekking om het huis en gehele achtertuin met de Netgear router. Standplaats centraal in het midden van het huis in de meterkast.
Mijn abonnement: KPN alles-in-1, glasvezel, internet, bellen en tv., sneller internet 100/100

Download speed: 53,81 Upload speed: 58,65

Ik heb contact gehad en men zegt dat de snelheid tot het modem klopt. Het verlies wordt veroorzaakt door de wifi, die via stopcontact wordt versterkt.

Is dat waar? Wie weet het antwoord?

Gerrit
Dat is inderdaad zeer waarschijnlijk. Als u het 100% zeker wilt weten hang de computer dan met een ethernet kabel aan de router en meet nog eens.Mijn abonnement: KPN alles-in-1, glasvezel, internet, bellen en tv., sneller internet 100/100

Download speed: 53,81 Upload speed: 58,65

Ik heb contact gehad en men zegt dat de snelheid tot het modem klopt. Het verlies wordt veroorzaakt door de wifi, die via stopcontact wordt versterkt.

Is dat waar? Wie weet het antwoord?

Gerrit

Geplaatst door G. Overduin op Feb 2, 2016.

Reageer