Zijn er apps verdwenen op jouw smart tv?


Reputatie 4
Badge +2
Het merendeel van de consumenten die wij in een enquête ondervroegen, let bij de aanschaf van een smart tv bewust op welke apps erop zitten. Apps zijn een belangrijk onderdeel van een smart tv. Helaas heb je geen garantie dat ze zullen blijven werken. Zo is de RTL-XL app al een tijdje verdwenen op oudere Philips smart-tv en op sommige LG- en Sony-tv’s de YouTube-app. Lees meer.

Heb je zelf een televisie waarop apps zijn verdwenen? Help ons en andere consumenten door dit aan ons te melden. We horen graag om welk merk en model televisie het gaat, welke app(s) je mist en wanneer de televisie is gekocht.

Bijvoorbeeld: ‘Op mijn Samsung UE40J6200 kan ik de Skype app niet meer gebruiken. De tv is aangeschaft in november 2015’.

127 reacties

Dit zal dan wel de doodsteek zijn voor app-gebruik op TV's van voor 2014.
Philips pfl8007k/12 gekocht in Feb 2014, was nieuw model en behoorlijk duur. RTL Xl werkt niet meer en kreeg vandaag de melding dat NPO ook binnenkort niet meer wordt ondersteund.
Reputatie 4
Badge +2
Bedankt voor alle reacties tot-nu-toe! We blijven ze verzamelen en gaan een logboek van 'verdwenen apps' bijhouden. Laat dus een berichtje achter als er weer eens een app van je smart tv is verdwenen!
YouTube app verdwenen van onze samsung UE46ES6570. Die app gebruikte wij dagelijks om muziek te luisteren en clips te kijken. Konden we besturen via telefoon. Voor ons een belangrijke eis aan de televisie bij aankoop, dus dit is erg vervelend. Je verwacht niet dat een app als youtube ineens niet meer werkt!
samsung ue46es7000 tv gekocht in 2013 deze tv kon geüpdatet worden tot 2016 door middel van een Evolution 2Kit. dus deze tv was goed voorbereid voor de toekomst. deze kit is nergens te krijgen en nu verdwijnen alle belangrijke apps waar ik deze tv voor had gekocht. speciaal tv met camera gekocht voor skype maar deze app is al meer dan een jaar weg. en nu ook YouTube waar ik dagelijks gebruik van maakte. het is belachelijk dat dit zomaar kan. dit is laatste keer geweest dat ik een Samsung tv heb gekocht voor zoveel geld.
Reputatie 4
Badge +3
Naar mijn mening maakt de fabrikant niet uit, ze werken allemaal volgens het zelfde model.

Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk een andere gaat kopen. (vgl. met telefoons).Alleen in het verleden was dat lastig, omdat TV's relatief lang mee konden. Maar met software is een hoop op te lossen, je kan meer en meer fouten introduceren, niemand die het echt goed kan controleren, in het ergste geval een "oops sorry, foutje" bug fix uitbrengen voor iets dat net te ver over de streep ging.
dit kreeg ik als reactie van Samsung Nederland het is te belachelijk voor worden dat ze dit als reactie durven te geven. dit is hun reactie: Wat jammer om te lezen, je kunt wel een chromecast aanschaffen in plaats van een Evolution Kit. dan ben je ook up to date. ����������
Beste community, wij als eenlingen kunnen daar helaas niets aan doen. Het wordt tijd dat er een groot lichaam zoals de EU of de NL overheid producenten gaat dwingen om hun producten met een aanschafprijs van b.v.b. > € 150 tot hoger te dwingen hun producten ( afhankelijk van aanschafprijs ) 5 tot 10 jaar te ondersteunen met productupdates. Zeker voor mobieltjes en ook smart tv's is dat hard nodig ook i.v.m. beveiliging op internet. Eigenlijk zijn mobieltjes en smart TV nu gedoemd om ze na 4 jaar weg te moeten gooien om dat zij i.v.m. ontbreken van updates niet meer veilig zijn. Belachelijk natuurlijk, want er zijn al genoeg in principe goed werkende producten die zomaar weggegooid worden. Petitie starten?
wij hebben een SamsungUE37d6200. Niet de jongste maar werkt nog goed dus geen noodzaak om andere te kopen. Wilde vandaag youtube app gebruiken, ook weg evenals NOS en Facebook. Er staat de helft minder apps op dan toen we hem kochten. Waardeloos.
De youtube app is niet meer sinds 30/6/2017 op mijn toch niet zo heel oude samsung (not so) smarttv helaas....
Hallo allemaal!Ik heb een Samsung smart tv, model UE40EH5300WXXN, aankoopdatum 11 december 2013.Bij mij is ook de Youtube app verdwenen. Dit vind ik erg jammer, aangezien ik er veel gebruik van maakte. Via mijn smartphone kon ik de gewenste Youtube filmpjes naar mijn tv streamen. Erg handig, want op de afstandsbediening van mijn smart tv zit geen toetsenbord. En mijn bezoek kon ook hun keuze naar de tv streamen met hun eigen smartphone, heel leuk! Helaas is dit nu verleden tijd. Ik begrijp uit enkele reacties hier dat je door middel van Chromecast wel weer de apps op je smart tv kan krijgen? Op zich is dat te overwegen, maar ik vind het belachelijk dat ik dan een nieuw product (Chromecast dus) moet aanschaffen, terwijl mijn televisie het nog uitstekend doet. Sterker nog, terwijl mijn smarttv er voor gemaakt is om apps op te gebruiken, zonder Chromecast.Skype doet het ook niet meer op mijn smart tv...

Ik hoor graag wat de Consumentenbond hier tegen gaat doen.Groetjes!
Ok de Pathé film app, verdwijnt van de Samsung smart tv. Ik kreeg vandaag een aanbieding om Google Chrome cast bij Coolblue aan te schaffen. De kosten ervan worden in een filmtegoed omgezet, Kennelijk heeft Samsung een slag gemist.
Op mijn Samsung UE46D7000 uit 2012 is eind Juni 2017 Youtube verdwenen. Heel vervelend. Ik kon via deze app rechtstreeks Youtube video van mijn telefoon naar de tv streamen.
Samsung UE40ES7000SXXN. Gekocht februari 2013. YouTube app is sinds juni verdwenen.Caroline de Wit
Op mijn Samsung UE40F8000 kan ik de Skype app niet meer gebruiken. De tv is aangeschaft in april 2014Ik kocht deze smartv omdat er de app skype op zat en er een camera in het scherm zit.Samsung reageert niet op mijn brieven.Dus wat kan ik doen?kennelijk niks ofzo?veel geld uitgeven en dan een jaar later een waardeloos product hebben?


je kunt een voorbeeldbrief van de consumentenbond downloaden en de fabrikant aansprakelijk stellen. De consumentenbond is er op dit moment mee bezig om fabrikanten te bewegen om hun verantwoordelijkheid te nemen mbt tot het laten functioneren van de apps gedurende een redelijke te verwachten levensduur. Wat de uitkomst zal zijn van deze actie zal even op zich laten wachten.

Maar je kunt nu beter alvast een brief sturen nu je tv nog redelijk jong is dan kun je misschien op een later tijdstip herstel claimen.

Vervolgens moet je de ontwikkelingen blijven volgen omtrent dit onderwerp hier op de website.

Zijn er afspraken gemaakt, dan heb je in ieder geval jouw klacht al neergelegd.

Brief sturen, afwachten en claimen dus. Meer kun je op dit moment niet doen.Geplaatst door G.M. de Jonge op Jul 27, 2017.


heb jij een link voor die voorbeeldbrief?
Op mijn Samsung UE46D6200 staat de NPO app nog wel, maar sinds de verandering bij NPO laat de app geen programma's meer zien. Balen.
Op onze Samsung UE40F6200 is sinds kort Uitzending gemist van NPO weg. De (overigens fijne) TV is nog geen 4 jaren oud...... ik zet zo mijn vraagtekens hierbij. De leverancier van uitzendingen bepaalt onze vervangingscyclus dus. Niet best.Later toegevoegd: bedankt Pieron voor de helderheid.
Beste Arjen, Het is niet uitzending gemist die de dader is, maar de leverancier van de TV die niet de extra kosten wil dragen om zijn systemen te upgraden naar de huidige stand van zaken en beveiliging van de te gebruiken Apps.

Het wordt echt tijd dat hier wat aan gaat gebeuren, daar het een redelijke zaak is dat een tv of ander met internet te verbinden apparaat zeker minimaal zo'n 7 jaar mee moet gaat zonder beperkingen.
Volgens Samsung heeft microsoft toe gegeven dat microsoft de schuldige partij is in deze kwestie.zo valt te lezen in mijn persoonlijke privé berichten in facebook.Kan ik daar persoonlijk mail contact over krijgen van de consumentenbond?Ik wil daar een gedetailleerde antwoord over van de consumentenbondEn ik vind ook dat de winkel mede verantwoording moet dragen


ik heb 2 keer gebeld met Samsung. De eerste keer lag het bij mij aan Google, de tweede keer bij Youtube. (Is overigens dezelfde partij) Bij jou ligt het dus aan Microsoft... (toch mooi dat ze nog een extra schuldige partij weten aan te wijzen) Mediamarkt heb ik ook 2 keer gebeld maar deze houdt het op Samsung Het wordt tijd iemand eindelijk eens de verantwoordelijkheid neemt zonder deze te blijven afschuiven naar derden. Dat komt deze partijen iets te goed uit....

Geplaatst door G.M. de Jonge op Aug 11, 2017.


bij mij gaat het om skype en dat is een microsoft programma
Ik probeer mij, mede tegen de achtergrond van de verloren rechtzaak van de bond tegen Samsung van het afgelopen jaar, voor te stellen hoe een eventuele volgende stap er dan uit zou moeten zien. Welke actie denken mensen te gaan nemen?


Het enige wat je kunt doen is Samsung dezelfde behandeling geven als Nokia die op een gegeven moment ook alleen nog maar slechte producten verkocht met een waardeloze service. Gewoon niet meer kopen dus....

Geplaatst door G.M. de Jonge op Aug 11, 2017.


Ik ken geen voorbeelden van televisie fabrikanten die hun apps meer dan twee jaar onderhouden. Niet dat ze ze weg moeten halen maar een protocol wijziging voert niemand door. Feitelijk snap ik ook niet dat mensen denken dat software onderhouden zal worden zonder onderhoudscontract.
Als een jaarlijks onderhoudscontract tegen een redelijke prijs de oplossing zou zijn denk ik dat het merendeel van de consumenten daar mee in zou stemmen, echter die mogelijkheid is er niet eens.


ik geloof ook dat tv fabrikanten tot dusver de enigen zijn die software binnen zo'n korte tijd waardeloos laten worden. Ik vraag mij af of dit ook zo werkt met tv's die Android als besturingsysteem hebben. Andere apparaten met Android zijn immers niet zo snel afgeschreven omdat het vernieuwen van de beveiligingscertificaten volgens mij standaard bij de licentie van dit OS hoort.

Geplaatst door G.M. de Jonge op Aug 11, 2017.


Als de tv android zou draaien moet er sowieso veel duurdere hardware in en ligt het zeker in de lijn der verwachting dat de zaak dan veel langer blijft draaien. Je krijgt dan alleen wel met het beroemde update probleem van Android zelf te maken, maar dat gaat over vveiligheid, de apps doen het dan nog wel.

Reageer