Zou jij Nederlandse live-tv willen kijken in het buitenland?

  • 20 April 2017
  • 55 reacties
  • 8217 Bekeken

Reputatie 2
Badge +3
  • Consumentenbond team
  • 55 reacties
In het buitenland kun je niet zomaar Nederlandse live-tv kijken. Toch zijn er slimme oplossingen om bijvoorbeeld op vakantie programma’s live te volgen via internet. En die zijn helemaal niet zo moeilijk. Bijvoorbeeld via BVN.tv of via een ‘Virtual Private Network’ (VPN). Lees hier hoe je dat simpel kunt regelen op je tablet of telefoon.Vind je dit een interessante mogelijkheid of heb je niet zo’n behoefte aan Nederlandse tv vanaf je vakantielocatie?

Laat in je reactie weten wat jij vind!Update 03-04-2018

Vanaf 1 april gelden er regels waardoor je in EU-landen hetzelfde online video-aanbod als in Nederland zou moeten kunnen bekijken (op deze pagina lees je er meer over). Dat geldt ook voor live tv: bijvoorbeeld via NLziet, Ziggo Go of KPN.Update 04-07-2018

Ben benieuwd of er al mensen zijn die in het buitenland tv hebben gekeken via de tv app van hun provider. Kun je goed naar het WK kijken of naar je favoriete serie? Laat je reactie hieronder achter!

55 reacties

Reputatie 5
Badge +4

Ergo: Als een VPN via iemand anders geen oplossing is, een commericiele VPN vast niet lang zo zal kunnen werken, er geen enkel NL-kabel oid abonnement mogelijk is, blijven er 2 opties over:

  • De schotel (gebrekkig op een vaste plaats?  Check vooraf of het goed gaat)
  • Wachten op nieuwe opties.
Reputatie 5
Badge +4

De vraag blijft om te checken of je als NL-er in het buitenland wonende ook met een schotel dezelfde rechten kunt verwerven in vergelijking tot een canal digital abonnement als NL-inwoner die veel in het buitenland is en daarom zo een abonnement wil hebben…. Juridisch gezien is dat niet hetzelfde.

Lees dus de voorwaarden goed.

Als je goed zoekt, vind je een VPN die het ontvangen van NPO plus mogelijk maakt.
En als dat werkt, werkt er meer.

Officieel mag het niet.
Vandaar dat ik geen gebruiksaanwijzing ga posten.

Er zijn meerdere mogelijkheden om in het buitenland naar Nederlandse televisie te kijken. Via BVN kan je een selectie kijken. Per 1 juli is het Vlaamse deel gestopt en is BVN nu alleen nog Nederlandse tv. De naam was Beste van Vlaanderen en Nederland en is nu Beste Van NPO.

 

BVN kan je in het buitenland op internet kijken via de website www.bvn.nl. BVN kan je wellicht niet in Nederland kijken op internet, maar als je VPN aan zet op je computer kam het wel.

 

BVN kan je met de schotel ook ontvangen in het buitenland. Vorig jaar zat BVN-tv nog op Hotbird 13° oost van zuid maar is nu terug op Astra 1M 19,2° oost van zuid, transponder 1.068 frequentie 11778.  Je moet daarvoor nu een satellietkastje hebben die HD kan ontvangen, de andere kastjes zien BVN-TV niet meer. In de zenderlijst moet je BVN-TV zien staan, niet BVN. Er moet HD op de doos staan anders is het niet goed. Je hebt dan nog een stuk of 400 andere free to air zenders erbij.

 

Wil je het hele Nederlandse Zenderpakket ontvangen in het buitenland dan moet je een schotel nemen en een abonnement op Canal+. Eerst was een insteekkaart van een Nederlands Canal+ abonnement onbruikbaar voor het buitenland maar de EU heeft Canal+ daarin teruggefloten en is die nu geschikt voor heel Europa. Maar als je in Portugal gaat wonen kan je een Portugees abonnement nemen op Canal+. Nederlanders in Frankrijk hebben een website Nederlanders.fr waar ze in het forum uitgebreide draden hebben over Nederlandse tv in het buitenland. 

 

VPN is niet illegaal. Internet is van de mensen en alle bedrijven zijn slechts gast op internet. Het is illegaal om van mensen te verlangen dat ze geen VPN gebruiken. 

 

 Het is illegaal om van mensen te verlangen dat ze geen VPN gebruiken. 

Tegen welke wet gaat dat in dan?

Reageer