Zou jij Nederlandse live-tv willen kijken in het buitenland?

  • 20 April 2017
  • 55 reacties
  • 8213 Bekeken

Reputatie 2
Badge +3
  • Consumentenbond team
  • 55 reacties
In het buitenland kun je niet zomaar Nederlandse live-tv kijken. Toch zijn er slimme oplossingen om bijvoorbeeld op vakantie programma’s live te volgen via internet. En die zijn helemaal niet zo moeilijk. Bijvoorbeeld via BVN.tv of via een ‘Virtual Private Network’ (VPN). Lees hier hoe je dat simpel kunt regelen op je tablet of telefoon.Vind je dit een interessante mogelijkheid of heb je niet zo’n behoefte aan Nederlandse tv vanaf je vakantielocatie?

Laat in je reactie weten wat jij vind!Update 03-04-2018

Vanaf 1 april gelden er regels waardoor je in EU-landen hetzelfde online video-aanbod als in Nederland zou moeten kunnen bekijken (op deze pagina lees je er meer over). Dat geldt ook voor live tv: bijvoorbeeld via NLziet, Ziggo Go of KPN.Update 04-07-2018

Ben benieuwd of er al mensen zijn die in het buitenland tv hebben gekeken via de tv app van hun provider. Kun je goed naar het WK kijken of naar je favoriete serie? Laat je reactie hieronder achter!

55 reacties

Ik maak gebruik van tv4xpats.nl. Zij geven toegang tot een zgn Slingbox, zodat je bij goede internet verbinding dezelfde TV hebt als in NLD. Het kost wel een stevige 39,95 euro (29,95 voor het abonnement en 10 voor de huur van de slingbox). Satelliet is goedkoper, maar ik ben (tot nu toe) te lui om dit te regelen.
Ik gebruikte de gangbare Canal Digital totdat ik verhuisde en geen ontvangst kon krijgen. Nu heb ik via internet een kastje (RED )om te kijken. Geen beste kwaliteit storingsgevoelig en net iets goedkoper dan Canal Digital. Ben benieuwd wat voor systemen er meer zijn zoals die van de gene van de andere reactie S Bos geloof ik. Deze manier bevalt mij niet zo.
Reputatie 1
Badge
Ik gebruik Opera en daarin VPN nederland
Ik gebruik tijden onze vakantie in Frankrijk, Italië of Oostenrijk mijn standaard Canal Digitaal huis abonnement. Ik neem dan de decoder met abonnement kaart mee en een losse schotel.Hier heb je dan weer een perfect beeld zoals je thuis ook gewend bent.Je kunt ook een vakantie abbonement van Canal Digitaal nemen, deze is dan een half jaar bruikbaar.
ik kijk in zuid afrika via BVN
Badge +1
Wij kijken steeds meer uitgesteld naar de TV programma's en vorig jaar hoopten we op die manier in ons vakantiehuis in Frankrijk daarmee door te kunnen gaan door een Chromecast mee te nemen. Echter, hoewel de draadloze verbinding daar supersnel was, gold dat niet over het achterliggende Internet. Qua snelheid leek het wel op onze oude ADSL-tijd met 2 Mb/s ! Kortom op de TV daar kwamen we niet verder dan het Chromecast inlogscherm en wat stilstaande plaatjes vanaf YouTube, dat ik als testsignaal voor video benutte. Laat staan dat er live naar Nederlandse zenders kon worden gekeken. 4G hebben we alleen op onze Smartphones en die optie is ook met het speciale KPN buitenlandpakket véél te duur.....
Ik kijk op Cyprus ned tv via de satelliet schotel en een canal digitaal abonnement. Erg goede kwaliteit. Kijk ook tv via een unfettered android box (Kodi app) aangesloten op een 16 megabit internet aansluiting. Redelijk ontvangst van SD maar veel minder op HD, echter erg veel zenders en goedkoop. Deze oplossing wordt vooral gebruikt voor de Engelse kanalen (honderden kanalen inlclusief Sky en Fox sport) via een abonnement op NTV.mx. Ned. TV via internet valt tegen zowel via de Android box als Ziggo horizon ( Ned abonnement)en een vpn adres.
Reputatie 2
Badge +3
Bedankt voor de tips! De website van tv4xpats.nl is momenteel offline dus heb hun aanbod niet kunnen bekijken. Zoals S.Bos zelf al aangeeft lijkt het me een erg dure oplossing. Je kunt ook zelf een Slingbox kopen, maar die kost je minimaal 180 euro. Met een Slingbox moet je het Nederlands digitale tv aanbod bekijken dus de kosten van een abonnement komen er ook nog bij. Een dure grap, zowel voor een kort als voor een langer verblijf. Daarbij krijg je bij problemen met de werking geen medewerking van je tv-provider. De content is 'officieel' niet te bekijken in het buitenland (vanwege mediarechten).Het aanbod van NTV.mx (de tip van M.N.A. Wink) lijkt me niet zuiver op de graat. Gezien de grote hoeveelheid films en het sportaanbod, gaat het hier denk ik om illegale streams. Nederlandse tv kijken in het buitenland is een stuk lastiger dan je denkt...
Ik heb nu Opera op mijn computer en de VPN Nederland aan staan maar hoe kan je dan live tv kijken ? Ik kom er niet uit, iemand wat tips?
Aangezien wij vaak 3 maanden door Europa trekken en dat meerdere keren per jaar willen we wel kontakt houden met Nederland.
Als wij met de camper in het buitenland zijn kijken wij naar het Nederlandse nieuws via bvn. Het 8 uur journaal komt een half uurtje later dan in Nederland. Geen satellietontvangst, maar wel (goede) wifi, dan kun je ook via internet Nederlandse tv kijken, bv op de laptop. Aan de commerciële zenders hebben wij geen behoefte. Canal Digital vinden wij overigens veel te duur; het wordt tijd dat hun monopolie wordt doorbroken. Het is ook mogelijk om via het 4G net op de laptop te kijken. Daarvoor heb je een wifi hotspot nodig. Dat zou kunnen met een 2e SIM kaart in je smartphone of met een losse mobile wifi hotspot. Wij kochten afgelopen winter in de Portugal zo'n hotspot á € 60,- met een tegoed van 30 Gb. Zonder verdere roamingkosten konden wij internetten en dus ook tv kijken via internet. Binnenkort vervallen de roamingkosten en zou dat ook met een in Nederlands gekochte wifi hotspot moeten kunnen (goedkoper??)
Reputatie 1
Badge
Beste S SchnöinkJij schrijft:Ik heb nu Opera op mijn computer en de VPN Nederland aan staan maar hoe kan je dan live tv kijken ? Ik kom er niet uit, iemand wat tips?Ja, je moet gaan naar:https://www.npo.nl/live/
We zijn om en om in Frankrijk en Nederland. In ons huis in de Allier kijken we BVN met een satellietontvanger en schotel. Dan kunnen we het nieuws en de actualiteiten volgen. De commerciële zenders vinden we niks aan dus die missen we niet. Op de satelliet staan nog honderden free to air zenders waaronder buitenlandse nieuwszenders en kijken die ook naar wens. We betalen niet voor een abonnement. Het satellietkastje kostte € 40 in de Bouwmarkt en zo'n schotel met lnb heb je al voor € 20,-. Vorig jaar zijn veel zenders verhuisd naar Astra II maar we kunnen BVN nog ontvangen op Astra I.
Kijk al Ned. tv in het buitenland. Dat geeft mij als klant van Canal Digitaal veel gedonder. Zij blijven bezig met het veranderen (verzwakken en verplaatsen) van signalen en gebruik van satelliet. Daardoor steeds hogere eisen aan installatie en slecht of geen bereik in favoriet Portugal. Daarnaast steeds updaten van digitale stuureenheid en opnieuw laden van zenderlijsten ontvanger. Heeft veel weg van geldklopperij i.p.v. verkocht product leveren. Veel bla bla op webside, maar adequaat informatie geven over gevolgen voor update ho maar. Alles wordt automatisch geregeld via signaal, maar dat is alleen van toepassing op de huisinstallatie, bij installatie op camper of caravan heb je daar helemaal niets aan!.
Wij kijken in Spanje uitzending gemist via "downloadgemist.nl", werkt ook voor rtlxl en kijk.Bij een slechte verbinding kun je eerst downloaden en daarna bekijken.Er zijn wel eens problemen maar die worden meestal snel opgelost.
Vorig jaar heb ik als Ziggo klant in Frankrijk tv gekeken via Opera VPN. Ging prima, het ging mij ook om Ziggo sport F1. En ik kon eventueel mijn Horizon box thuis laten opnemen. Maar in januari wilde ik iets kijken, maar nee dus. Het schijnt dat Ziggo VPN verbindingen blokkeert. Ik kan dan nog wel de gids zien, maar geen programma. Ik vind dit belachelijk , want waarom zou ik als betalende abonnee niet buiten Nederland mogen kijken. Ik krijg die drie maanden toch ook geen geld terug. En waar maakt Ziggo zich druk om waar zijn klant kijkt. Ik weet natuurlijk niet of dit voor elke VPN verbinding geldt.
Als het goed is kunt u onder tussen weer Ziggo kijken binnen de EU en zou dat juist in de rest van de wereld definitief niet meer moeten werken.
Van mijn provider kreeg ik bericht dat ik via de app ook binnen de EU tv zou kunnen kijken. Dat betreft in dit geval KPN tv.
Reputatie 7
Badge +7
Vanaf 1 april gelden er regels waardoor je in EU-landen hetzelfde online video-aanbod als in Nederland zou moeten kunnen bekijken (op deze pagina lees je er meer over). Dat geldt ook voor live tv: bijvoorbeeld via NLziet, Ziggo Go of KPN.Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen hiermee. Laat een reactie achter!
We waren het weekend in Londen bij mensen met een uitstekende privé internet verbinding en ik dacht ik test het even uit. De app doet het maar het haperde constant en was niet te kijken.
Reputatie 2
Badge +3
We waren het weekend in Londen bij mensen met een uitstekende privé internet verbinding en ik dacht ik test het even uit. De app doet het maar het haperde constant en was niet te kijken.

Over welke app heb je het?
Oeps, Ziggo, ik dacht dat we het daar over hadden.
Vanaf 1 april gelden er regels waardoor je in EU-landen hetzelfde online video-aanbod als in Nederland zou moeten kunnen bekijken (op deze pagina lees je er meer over). Dat geldt ook voor live tv: bijvoorbeeld via NLziet, Ziggo Go of KPN.Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen hiermee. Laat een reactie achter!Joepie, ik ga dat in mei beleven met Ziggo Go.
Badge
Al geruime tijd kijken wij via vpn van Goose, een Nederlandse provider. Dit bevalt prima en alles in het Nederlands, ook de helpdesk. Wij kunnen alles zien van itv van Kpn en Canaal digitaal. Het aantal computers, tablets en telefoons is onbeperkt. De kosten zijn slechts €5.- per maand als je in een keer voor een jaar betaald en er zijn allerlei acties om korting te krijgen. Ook is het natuurlijk veel veiliger om van openbare wifi netwerken gebruik te maken. Als je op je hotelkamer ook nog een moderne tv hebt kun je de programma's ook nog via een chromecast op de tv zien vanaf je telefoon of tablet.
In het buitenland kun je niet zomaar Nederlandse live-tv kijken. Toch zijn er slimme oplossingen om bijvoorbeeld op vakantie programma’s live te volgen via internet. En die zijn helemaal niet zo moeilijk. Bijvoorbeeld via BVN.tv of via een ‘Virtual Private Network’ (VPN). Lees hier hoe je dat simpel kunt regelen op je tablet of telefoon.Vind je dit een interessante mogelijkheid of heb je niet zo’n behoefte aan Nederlandse tv vanaf je vakantielocatie?

Laat in je reactie weten wat jij vind!Update 03-04-2018

Vanaf 1 april gelden er regels waardoor je in EU-landen hetzelfde online video-aanbod als in Nederland zou moeten kunnen bekijken (op deze pagina lees je er meer over). Dat geldt ook voor live tv: bijvoorbeeld via NLziet, Ziggo Go of KPN.Ben benieuwd of er al mensen zijn die in het buitenland op deze manier tv hebben gekeken. Laat je reactie hieronder achter!

Reageer