Zou jij Nederlandse live-tv willen kijken in het buitenland?

  • 20 April 2017
  • 55 reacties
  • 8214 Bekeken

Reputatie 2
Badge +3
  • Consumentenbond team
  • 55 reacties
In het buitenland kun je niet zomaar Nederlandse live-tv kijken. Toch zijn er slimme oplossingen om bijvoorbeeld op vakantie programma’s live te volgen via internet. En die zijn helemaal niet zo moeilijk. Bijvoorbeeld via BVN.tv of via een ‘Virtual Private Network’ (VPN). Lees hier hoe je dat simpel kunt regelen op je tablet of telefoon.Vind je dit een interessante mogelijkheid of heb je niet zo’n behoefte aan Nederlandse tv vanaf je vakantielocatie?

Laat in je reactie weten wat jij vind!Update 03-04-2018

Vanaf 1 april gelden er regels waardoor je in EU-landen hetzelfde online video-aanbod als in Nederland zou moeten kunnen bekijken (op deze pagina lees je er meer over). Dat geldt ook voor live tv: bijvoorbeeld via NLziet, Ziggo Go of KPN.Update 04-07-2018

Ben benieuwd of er al mensen zijn die in het buitenland tv hebben gekeken via de tv app van hun provider. Kun je goed naar het WK kijken of naar je favoriete serie? Laat je reactie hieronder achter!

55 reacties

vanaf 1 april zou het volgens de europese richtlijnen mogelijk moeten zijn de nl programmas live te kijken. Ik heb het geprobeerd met de ziggo go app, maar nee hoor krijg gewoon melding dat programma niet buiten eigen regio te zien is, wie gaat deze richtlijn eig. handhaven. ik betaal ziggo om tv te kunnen kijken ik ben ingelogd dus ze zouden zowiezo niet kunnen weigeren via geen uitzendrechten.
Die melding kreeg ik in Londen niet. Waar heb je het geprobeerd?
vanuit Noorwegen.
Je weet dat Noorwegen niet bij de EU hoort?
je hebt gelijk, Denemarken en Zweden wel en Noorwegen niet.

ik had trouwens ook al in Denemarken geprobeerd en daar werkte het ook niet,

weet niet of ik daar dezelfde melding kreeg,maar zal het op de terugweg nog eens proberen.
Ik ben benieuwd. Het werkte in Londen ook niet maar dat was omdat de bandbreedte onvoldoende was. Geen idee waar de bottle neck zat.
Reputatie 7
In de vakantie kijk ik naar de zenders van het land waar ik ben, in China zou het een ander verhaal zijn, ik spreek en versta geen Chinees,. Ik zou in andere landen hooguit het Nederlande journaal opzoeken, in de vakantie kijk ik meestal weinig TV.
Badge
Wij zijn net terug uit Spanje en we konden probleemloos Ned. tv kijken.
Bij een lang verblijf in het buitenland kan ik me voorstellen dat wel eens tv uit Nederland wilt zien. Maar ik kijk het hier al nauwelijks. Veel te hoog Den Haag en de mensen vooral niet paniek brengen gehalte.
Bij een lang verblijf in het buitenland kan ik me voorstellen dat wel eens tv uit Nederland wilt zien. Maar ik kijk het hier al nauwelijks. Veel te hoog Den Haag en de mensen vooral niet paniek brengen gehalte.Nou ik kijk nu juist niet vanwege de eindeloze hoeveelheden zinloze spelletjes en 'reality' tv en pratende hoofden die niks toevoegen anders dan nodeloze verontwaardiging over niks.
Reputatie 1
Badge
Net terug van Fuerteventura.Vorig jaar keek ik via VPN (server in Nederland) middels Ziggo Go naar het journaal. Werkte prima, maar hoeft nu niet meer, geen VPN meer nodig. Ziggo Go werkt ook zonder VPN. Je bent wel afhankelijk van de geleverde wi-fi op je vakantie adres (tenzij je een grote databundel hebt.) Daarom kun je beter uitgesteld kijken, bijv. via NPO-start vanwege betere buffering.NOS-journaal keken we via NOS.NL. Meestal kon je het journaal al 10 minuten na de uitzending bekijken op hun site.Mocht je op vakantie de beschikking hebben over een flatscreen met HDMI-aansluiting overweeg dan de aanschaf van een Google Chromecast( kost een paar tientjes) Je kunt dan mbv je smartphone de uitzendingen op de flatscreen laten zien. kijkt wel zo makkelijk.Peter Westerbeek
Een goede VPN verbinding werkt voor mij het best

Je kunt het eenvoudig laten lijken dat je in een ander land bent bent

Ben je in Polen maar geef je aan in NL te zijn dan kan je probleemloos NL tv over internet kijken

Je kunt bijvoorbeeld ook vanuit NL doen alsof je in Groot Brittannië bent waardoor je BBC gemist, ITV etc kan bekijken

Ook handig: Door je locatie te 'faken' kan je toegang krijgen tot de buitenlandse data van bv Netflix

Zo is de database van Netflix USA veel groter en staan films en series er niet zelden eerder opDaarbij versleuteld een VPN provider jouw verbinding en is je internet gebruik veiliger en je privacy veel beter beschermd.Mijn favo VPN is Express VPN

NordVPN vindt ik ook een echte aanrader
Reputatie 4
Badge +5
Het zomerseizoen is begonnen! Alle providers geven aan dat je via hun online tv-app (zonder VPN) in het buitenland tv kunt kijken zoals thuis. Ben benieuwd of dat klopt!Zijn er al mensen zijn die in het buitenland tv hebben gekeken via de tv app van hun provider? Kun je inderdaad zonder problemen naar het WK kijken of naar je favoriete serie? Of liep je toch tegen beperkingen aan?Nederlandse live- tv kijken in het buitenland: hoe zit dat?
Net terug van de vakantie rondom de Oostzee. In de volgende landen via de Ziggo Go app tv gekeken.

Het betreft Duitsland, Polen, Zweden en Denemarken.

In alle landen vrijwel probleemloos tv kunnen kijken. Het "vrijwel" heeft te maken met de kwaliteit van het WIFI netwerk ter plaatse.

Geen gebruik gemaakt van het telefoonnetwerk.
Reputatie 4
Badge +5
@J. Haas Goed om te horen. Heb je allerlei verschillende tv-zenders gekeken? Dus niet alleen de Nederlandse?
@J. Haas Goed om te horen. Heb je allerlei verschillende tv-zenders gekeken? Dus niet alleen de Nederlandse?

Ik heb diverse zenders bekeken. Maar wat ik al eerder schreef, je bent afhankelijk van de kwaliteit van het WIFI netwerk ter plaatse.
Hier ter plaatse op Samos is onze wifi redelijk brak maar door zowel mijn vrouw en de kinderen even te verbannen heb ik gisteren Max via Ziggo kunnen zien racen. (met wat hikken)

Wij overwegen emigratie naar Portugal (Algarve). We missen onze NL programma’s zowel commercieel als niet commercieel echter straks liever niet. Toch lezen we bij diensten als Ziggo Go e.a. dat als je niet in NL woont, je geen gebruik kunt maken van hun diensten (grens 4 maanden) en ook VPN gebruik niet wordt geaccepteerd. E.e.a. schijnt samen te hangen met auteursrechten maar kan ik dus totaal niet plaatsen in de EU regelgeving dat je vrij moet zijn om programma's te kunnen kijken in de EU.

Kortom, TV kijken tijdens je vakantie is echt iets anders dan na emigratie.

Heeft iemand tips?

Ik heb het nooit begrepen, ook 30 jaar geleden niet, dat er in de zomer honderdduizenden zoniet miljoenen Nederlanders op vakantie zijn in hotels, met allemaal een TV op hun kamer, die geen Nederlandse TV kunnen kijken terwijl we hier in Nederland ook toen al de meest onzinnige zenders uit verre buitenlanden op TV hadden.
Kennelijk was er niet echt veel concurrentie, want als één Spaanse badplaats het voor elkaar had gekregen om de NOS op TV te hebben dan was die plaats echt wel een pak populairder geworden.
Het zal best om rechten en geld gaan, maar om daar deals over te maken en er overheen te komen is de EU toch opgericht?

Reputatie 5
Badge +4

@A. Balledux

Met een schotel en iets als canal digital zou er een legale optie mogelijk zijn?
Check zelf de exacte voorwaarden en de prijzen.
Gewis je ervan dat je onbeperkt naar de NL zenders kunt kijken, mail ze voor een bevestiging oid.

https://www.canaldigitaal.nl/satelliet-tv/buitenland/

ook VPN gebruik niet wordt geaccepteerd.

VPN is een breed begrip.
Als je een VPN dienst gebruikt, doe je dat om anoniem te zijn.

Als ik tv wil kijken, bouw ik een VPN ingang in mijn huisnetwerk.
De tv aanbieder ziet dan niet meer, dat ik elders op de wereld ben.
Het lijkt dan net of ik thuis ben.
Dit is voor de meesten veel te ingewikkeld.

U emigreert en heeft dus geen Nederlands adres meer en kunt dus überhaupt geen Ziggo abonnement meer nemen. Nederlandse televisie in het buitenland betekent volgens mij een schotel benutten maar of u daarmee alle kanalen kunt krijgen betwijfel ik. Nou kunt u natuurlijk ook Ziggo Go kijken op het abonnement van een bekende, daar heeft u geen VPN voor nodig, maar ik weet niet wanneer Ziggo het mooi vindt en het afsluit wegens illegaal gebruik.

 

U emigreert en heeft dus geen Nederlands adres meer en kunt dus überhaupt geen Ziggo abonnement meer nemen. Nederlandse televisie in het buitenland betekent volgens mij een schotel benutten maar of u daarmee alle kanalen kunt krijgen betwijfel ik. Nou kunt u natuurlijk ook Ziggo Go kijken op het abonnement van een bekende, daar heeft u geen VPN voor nodig, maar ik weet niet wanneer Ziggo het mooi vindt en het afsluit wegens illegaal gebruik.

 

Bedankt. Klopt, Ziggo wenst geen abonnement voor emigranten hoewel ik best zou willen betalen en Ziggo Go van een bekende werkt na 4 maanden niet vanwege IP nummer in buitenland. Daar zou VPN een (semi legale) oplossing voor kunnen zijn maar daar controleren ze op. Ook andere providers werken op die manier en dat is ten minste tegen de geest van de Europese verordening. Werken met gebrekkige schotels/oplossingen trekt me niet. Ik zoek een goede oplossing die cf de EU verordening is en anno nu is. Dus via internet. Maar mss is die er gewoon nu (nog) niet.

ook VPN gebruik niet wordt geaccepteerd.

VPN is een breed begrip.
Als je een VPN dienst gebruikt, doe je dat om anoniem te zijn.

Als ik tv wil kijken, bouw ik een VPN ingang in mijn huisnetwerk.
De tv aanbieder ziet dan niet meer, dat ik elders op de wereld ben.
Het lijkt dan net of ik thuis ben.
Dit is voor de meesten veel te ingewikkeld.

Bedankt, wellicht een tip. Alleen begrijp ik dat ik dan een server in NL nodig heb en dat was eigenlijk niet  mijn bedoeling. Voor vakantie is de oplossing bij Ziggo simpel, Ziggo Go is prima. Maar geef ajb aan als ik je verkeerd begreep!

U emigreert en heeft dus geen Nederlands adres meer en kunt dus überhaupt geen Ziggo abonnement meer nemen. Nederlandse televisie in het buitenland betekent volgens mij een schotel benutten maar of u daarmee alle kanalen kunt krijgen betwijfel ik. Nou kunt u natuurlijk ook Ziggo Go kijken op het abonnement van een bekende, daar heeft u geen VPN voor nodig, maar ik weet niet wanneer Ziggo het mooi vindt en het afsluit wegens illegaal gebruik.

 

Bedankt. Klopt, Ziggo wenst geen abonnement voor emigranten hoewel ik best zou willen betalen en Ziggo Go van een bekende werkt na 4 maanden niet vanwege IP nummer in buitenland. Daar zou VPN een (semi legale) oplossing voor kunnen zijn maar daar controleren ze op. Ook andere providers werken op die manier en dat is ten minste tegen de geest van de Europese verordening. Werken met gebrekkige schotels/oplossingen trekt me niet. Ik zoek een goede oplossing die cf de EU verordening is en anno nu is. Dus via internet. Maar mss is die er gewoon nu (nog) niet.

Het product van Ziggo is een kabelabonnement, u heeft straks geen kabel en kan dus ook geen kabelabonnement nemen. Als ze ooit Ziggo Go apart gaan leveren kunt u dat natuurlijk wel afnemen maar het is te begrijpen dat dit om allerlei redenen nooit gaat gebeuren.

 

Reageer