Consumentenbond.nl

Claim gestolen auto en kosten VBV

  • 19 juli 2020
  • 1 reactie
  • 631 Bekeken

Badge

Hey Iedereen,

 

Ik heb deze week een aardig rare en ook vervelende week gehad. Mijn auto was namelijk gestolen en ik heb hem eindelijk terug. Maar ik zou jullie willen vragen of jullie ook ooit het volgende mee hebben gemaakt.

 

Op de nacht van dinsdag op woensdag (14 jul) is mijn auto weg gehaald (er zit een vrij simpel slot op en blijkbaar was deze open open te maken). Op de woensdag ochtend (9 uur) heb ik aangifte gedaan bij de politie in Amersfoort met de gedachte dat ik mijn auto nooit meer zou zien. Ongeacht dat het een redelijk goedkope auto is was het zeer sneu, aangezien het bijna een cadeau geweest van een vriend. 

 

De donderdag werd ik gebeld (door het vbv) dat die op woensdag om 10 uur in de avond was gevonden door de gemeente Amsterdam, wat heel erg tof was om te horen natuurlijk. Nu werd er ook gezegd dat de auto was weggesleept en dat daar kosten aan konden zitten, waarbij ik dacht oke. De auto zal wel naar een depot voor gestolen voertuigen gesleept zijn.  

 

Tot mijn schrik kreeg ik een factuur van vbv van €501,14 (auto kostte zelf €350). En hier zou iedere dag €7,14 bijkomen indien die niet werd opgehaald.

Omdat bij de mail die ik van hen kreeg stond dat de auto was weggehaald en veiliggesteld door de gemeente Amsterdam heb ik de gemeente Amsterdam gebeld. Na 18 minuten een wachttoon gehoord te hebben kreeg ik eindelijk iemand van de gemeente Amsterdam aan de lijn die mij zo snel mogelijk probeerde af te wimpelen door te zeggen dat ik bij die stichting moest zijn. 

 

Wanneer ik in het mailtje kijk, staat er duidelijk in `teruggevonden en veiliggesteld door de Gemeente Amsterdam`. Terwijl het eerder lijkt of de gemeente Amsterdam iets anders zegt. 

 

Wanneer ik in het factuur kijk, welk ik heb gekregen van de vbv staat dat de kosten `afsleepkosten Handhaving & Toezicht` €373 zijn. 

 

Het gekke is dat toen ik dit factuur bij de politie in Amersfoort liet zien, ze het alsnog wilde nakijken of er meer gevallen waren. Aangezien ze het toch wel een beetje gek vonden dat men kosten doorrekent voor een voertuig dat gestolen is. 

 

Heeft iemand ooit zoiets meegemaakt en wat kun je hier aan doen? 

 

 


1 reactie

Reputatie 6
Badge +5

Handhaving in Amsterdam is dol op auto's afslepen.:money_mouth:
Neem eens contact op met de nationale ombudsman.
 

Reageer